Gevel voegen kosten | Prijzen per vierkante meter

De kosten van het voegen van je gevel zijn afhankelijk van de staat van de huidige voegen. Wat is de beste keuze en hoe kun je besparen op mooi voegwerk? De voegwerk kosten kunnen behoorlijk oplopen als je niet scherp op de prijs zit.

gevel voegen kosten

Wat kost een gevel hervoegen?

De prijzen van het voegen van metselwerk worden in de regel per m² berekend. De hoogte van de uiteindelijke prijs kan verschillen per type voegwerk.

De prijzen beginnen bij € 8 en kunnen oplopen tot € 100 per vierkante meter.

Wat kost voegen vervangen per m2?

VoegwerkOmschrijvingPrijs per m²
PlatvolGelijk met voorzijde€ 8 – € 12
Verdiepte voegpaar mm terugliggend van voorzijde€ 8 – € 12
Teruggehouden voegNog wat verder terugliggend van voorzijde€ 8 – € 12
SchaduwvoegSchuin (Bovenzijde gelijk en onderzijde voeg iets terugliggend)€ 8 – € 12
KnipvoegIngesneden en komt iets uit de gevel€ 60 – € 100
SnijvoegIngesneden en blijft gelijk met de gevel€ 60 – € 100

Wat kost voegen vervangen in een buitenmuur

De kosten voor het vervangen van voegwerk kunnen afhankelijk van de afmetingen van je huis behoorlijk oplopen. Toch zijn de gemiddelde kosten een stuk lager dan bij een complete gevelrenovatie.

Als eerst het oude voegwerk verwijderd moet worden loopt de prijs wat op. Ook het reinigen van de gevel zorgt voor een hoger prijskaartje.

Wat kost reinigen en slijpen per m2?

Mensen kiezen er vaak voor om het metselwerk niet alleen te laten voegen, maar ook om het oude voegwerk te reinigen of te verwijderen. Een combinatie van beide opties is ook mogelijk.

Deze werkzaamheden horen bij een gevelrenovatie.

Bakstenen muur reinigen en slijpen

In deze onderstaande tabel staan de extra kosten van de verschillende werkzaamheden op een rij. We gaan bij deze prijzen uit van een gemiddelde rijwoning. De prijzen beginnen bij € 1.342 en kunnen oplopen tot € 2.867.

WerkzaamhedenKosten per m²AfmetingenTotaalkosten
Reinigen chemisch€ 2261 m²€ 1.342
Voegwerk zonder slijpwerk€ 3761 m²€ 2.257
Voegwerk met slijpwerk€ 4761 m²€ 2.867

Alternatieve reinigingsmethode

Als je het niet prettig vindt dat de gevel chemisch gereinigd wordt kun je er ook voor kiezen om het oppervlak op een andere manier te laten reinigen. Deze methodes leveren mogelijk een minder goed resultaat op.

Het reinigen met een milder schoonmaakmiddel kost je € 5 per vierkante meter, terwijl een reiniging met een hogedrukreiniger € 8 per vierkante meter kost.

Wat kost de gevel impregneren?

Na het reinigen van je gevel is het verstandig om het oppervlak te laten impregneren. Door de buitenmuren te impregneren voorkom je dat vuil zich op korte termijn weer aan de muur zal hechten.

Het impregneren van de gevel kost je ongeveer € 8 per vierkante meter.

gevel voegen prijzen

Huis of muren voegen: Factoren prijs per m2

Natuurlijk zijn er nog meer factoren die de prijs voor het voegen van je huis of muren beïnvloeden. Je kunt hierbij denken aan:

  • Voegmateriaal: je kunt kiezen voor traditionele cementvoegen, maar ook voor epoxy of kalk. Cementvoegen zijn meestal het goedkoopst
  • Complexiteit: wanneer het complexer is om het oppervlak te voegen zal er meer arbeid nodig zijn. Dit verhoogt uiteindelijk de kosten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er meer hoeken of details in het oppervlak zitten
  • Conditie huidige voegen: als je huidige voegen in slechte staat verkeren zal er meer tijd en werk nodig zijn om deze te herstellen
  • Bereikbaarheid: wanneer het oppervlak minder toegankelijk is kan het zijn dat er meer veiligheidsmaatregelen nodig zijn

Gevel laten voegen investering

Uiteindelijk biedt het investeren in het opnieuw laten voegen van je gevel veel voordelen. Zo wordt de uitstraling van je woning verbeterd en bespaar je op de lange termijn kosten omdat je gevel duurzamer en stabieler wordt.

Ook kan het voegen van je gevel bijdragen aan isolatie en bescherming tegen vocht.

Monumentale panden voegen

Om een monumentaal pand in goede staat te houden is het belangrijk dat ook het voegwerk regelmatig wordt nagelopen. Als het tijd is om het voegwerk te vervangen is het verstandig om een specialist in te schakelen. Een vakman zorgt ervoor dat de nieuwe voegen perfect bij de uitstraling van het pand passen.

Het inschakelen van een vakman voor het voegen van een monumentaal pand zorgt vaak voor een hoger prijskaartje. Daarmee zorg je er echter wel voor dat de waarde van de woning niet daalt.

Besparen op voegen vernieuwen

Als je fors wil besparen op het nieuwe voegwerk is het altijd zaak om meerdere bedrijven te vergelijken. Alleen dan kun je een accuraat beeld van de huidige tarieven vormen.

Goedkoop

Dit is geen pleidooi om altijd de goedkoopste offerte te kiezen, maar de duurste offerte van alle opties is vaak ook niet de beste keuze.

Een bedrijf dat het druk heeft en daarom een hoge prijs voor voegwerk neerlegt heeft meestal ook niet veel tijd om het werk netjes rustig uit te voeren.

Gevel laten voegen: gratis offertes vergelijken

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal m² te voegen

2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes