Wat Kost Kitten | Onderhoud | Alles over Kitwerk

Veel mensen vragen zich af wat kitten per meter nou precies kost. Anderzijds wordt er ook vaak geïnformeerd naar de tarieven omtrent het verwijderen van verouderd kitwerk. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze relevante zaken. Ook delen we een aantal handige tips en zaken waar je het best rekening mee houdt. Bekijk hier de kitwerk offerte.

kitwerk

Wat kost een kitter gemiddeld per meter?

Een professionele kitter kost gemiddeld € 4,- tot € 11,- per strekkende meter, afhankelijk van de voegbreedte, ondergrond, kleur en het merk. Vaak betaal je een starttarief van gemiddeld € 60,- euro (voor kitwerk onder de 20 meter). Daarnaast zijn er soms voorrijkosten als de kitter van ver komt.

Wat kost het kitten van glas (per meter)?

WerkzamhedenKostprijs in euro’s
Kitten van glas€ 5,- à € 9,- per meter
Kitmateriaal€ 10,- à € 30,- per koker
Verwijderen oude kit€ 2,- à € 5,- per meter
Kitten van de badkamer€ 2,- à € 7,- per meter
Op zoek naar een specialist?
Vraag hier je offertes!

Wat is het starttarief dat een kitter hanteert?

Indien je slechts een klein gedeelte laat kitten zal de kitter naast een prijs per meter een starttarief rekenen. Zo’n starttarief voor een kleinere klus ligt meestal tussen de € 100 en € 200.

Om die reden is het misschien slim om meerdere ruimten tegelijkertijd te laten kitten. Als je een kitter voor een klein klusje inschakelt, betaal je een relatief hoog bedrag voor weinig werk.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Hoeveel je kwijt bent aan kitten hangt onder andere af van:

  • Ga je zelf kitten of schakel je een kitter in?
  • Moet oude kit verwijderd worden?
  • Merk kit
  • Kleur
  • Aantal strekkende meters
  • Binnen- of buitenkit

Wat kost het inhuren van een kitter?

Kitten is een nauwkeurig werkje waarmee een ruimte echt af kan worden gemaakt. Om ervoor te zorgen dat het kitwerk netjes wordt aangebracht kan je ervoor kiezen om een kitter in te schakelen.

Buiten kitten is vaak wat duurder

Buiten zijn er veel voegen en naden die gekit kunnen worden. Het kan bijvoorbeeld belangrijk zijn naden te kitten voordat je een buitendeur gaat schilderen. Om deze naden te laten kitten ben je in de meeste gevallen een hoger bedrag kwijt dan wanneer je binnen een ruimte laat kitten.

Dat komt met name doordat buiten kitten vaak wat lastiger is. Soms zal er een ladder, steiger of zelfs een hoogwerker nodig zijn om bij alle nodige kieren te komen. Daarbij is het van belang dat de veiligheid voorop blijft staan.

Steiger huren

De hoogte van de prijs van het huren van een steiger verschilt per hoogte. Over het algemeen begint de prijs bij zo’n € 50 per dag. Het maakt geen verschil of je de steiger zelf huurt of dat je het overlaat aan de kitter. De steiger zal toch betaald moeten worden.

De kosten van een hoogwerker zijn hoger. Voor het huren van een hoogwerker kan je uitgaan van € 150 per dag.

Oud kitwerk verwijderen

Voordat je kunt kitten moet er soms eerst verouderd kitwerk verwijderd worden. Dat is niet veel werk, de kit wordt in de meeste gevallen simpel weggesneden. Een kitter vraagt daar gemiddeld tussen de € 2 en € 4 per meter voor.

Om op deze kosten te bezuinigen kan je ervoor kiezen om de kitranden zelf te weg te snijden. Je hebt er alleen een breekmes, een voegenkrabber en een schraper voor nodig. Vervolgens kan je de nieuwe kitwerk aanbrengen!

kitten doen

Bijkomende informatie en tips voor de kosten

Naast dat je kosten maakt door een vakman in te huren, zijn er meer kosten voor deze klus. Denk hierbij aan de soort kit die je aanschaft. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om deze klus volledig zelf op je te nemen.

Een speciale kleur

In de meeste gevallen zal men met witte kit kitten. Deze kit is over het algemeen niet duur, een kitter hanteert gemiddelde kosten tussen de € 10 en € 12 per koker. Als je zelf de kit koopt ligt die prijs wat lager.

In sommige gevallen is het echter mooier als je met een bijzondere kleur kit. Door met dezelfde kleur als bijvoorbeeld de badkamertegels te kitten creëer je een rustige badkamer.

Voor zo’n speciale kleur betaal je wel wat meer. Kitten kunnen in verschillende kleuren gemengd worden, waardoor je het kitwerk niet langer hoef over te schilderen. Deze prijs ligt bij een kitter gemiddeld tussen de € 16 en € 18 per koker.

Ook voor deze kit geldt dat je het zelf waarschijnlijk tegen een lagere totaalprijs aan kan schaffen dan wanneer je er een kitter voor betaalt.

Voegkitten zelf kitten is goedkoper

Door zelf te kitten kun je flink op kosten bezuinigen. De benodigdheden voor het kitten zijn vaak niet zo duur. Daarnaast hoef je geen voorrij kosten of een starttarief te betalen.

Je hebt in principe alleen maar een kitpistool, kit, tape, een spatel en wat zeepsop nodig. Als je eerst oude kit moet verwijderen komen daar een breekmes, voegenkrabber en schraper bij. Veel van deze benodigdheden heb je waarschijnlijk zelfs al in huis.

A-merk of B-merk

Hoewel kit van bekendere merken soms wat duurder is dan kit van een B-merk, bespaar je uiteindelijk op de kosten. Door kit van hoge kwaliteit aan te brengen hoef je het kitwerk niet met dure producten te onderhouden of na een korte tijd al te vervangen.

Als kitwerk snel lelijk wordt, ben je toch sneller geneigd om opnieuw te kitten, het blijft namelijk een doorn in het oog. Opnieuw kitten brengt weer allerlei kosten met zich mee. Kit van hoge kwaliteit is bovendien vaak makkelijker in gebruik en is daarmee zijn prijs dubbel en dwars waard.

Premium merken kit

Als je gaat kitten hangt de prijs vanzelfsprekend af van de hoeveelheid kit die je nodig hebt. Als je ervoor kiest om met de beste producten te kitten kan je rekenen op een fors hogere prijs dan bij een basiskit. De prijs voor zulke soorten kit loopt op tot gemiddeld € 30, maar dan haal je ook wel een topproduct in huis. Als je dure, goede kit aanbrengt op een schone ondergrond kan deze kit jarenlang probleemloos meegaan. Dat bespaart uiteindelijk geld, omdat je de kit niet vlug hoef te vervangen.

De bekendste merken kit

De meest bekende merken om mee te kitten:

  • Den Braven
  • Boson
  • Sika
  • Otto Chemie

Dilatatievoegen kitten

Een dilatatievoeg is een voeg die speciaal gemaakt is om het uiteenzetten en krimpen van materialen op te vangen. Zo’n dilatatievoeg zorgt er dus voor dat je geen last krijgt van vervelende scheuren in de muren en het plafond. Op het moment dat je scheuren moet herstellen kan je op veel meer kosten rekenen.

Het is dus belangrijk dat de dilatatievoeg goed wordt afgewerkt. Daar komen wat extra kosten bij kijken. Er wordt namelijk primer en rugvulling voor gebruikt. Allereerst zal de ondergrond grondig gereinigd moeten worden om slechte hechting te voorkomen. Vervolgens wordt er een primer aangebracht om de hechting tussen de kit te verstevigen.

De volgende stap in het proces is het toevoegen van rugvulling. Met de rugvulling kan de gewenste voegdiepte worden gecreëerd. Als laatste stap kan je kitten. Een kitter zal daar vanzelfsprekend meer voor vragen.

Het kitten van een dilatatievoeg kost zowel meer moeite als materialen. Vraag vooraf aan de kitter hoe hoog de kosten kunnen oplopen om problemen te voorkomen.

Onderhoud

Kit kan jarenlang meegaan, maar dan is het wel belangrijk dat je de kitnaden goed onderhoudt. Het is zonde als je de kit alweer na een jaar zou moeten vervangen. Door de ruimte goed te ventileren en de kitnaden goed te drogen voorkom je schimmelvorming.

Het is ook belangrijk dat je geen agressieve schoonmaakproducten gebruikt om de naden schoon te houden. Zulke agressieve schoonmaakproducten tasten de toplaag van de kit aan, waardoor de kit eerder aan vervanging toe is.

Vraag vooraf voldoende offertes op

Om een totaalplaatje van de kosten te krijgen is het verstandig om vooraf bij een aantal kitters in de buurt een prijsopgave op te vragen. Daarbij zorg je dat je bij elke offerte de gegevens identiek invult. Alleen op die manier kan je de verschillende offertes onderling vergelijken om tot de beste prijs te komen.

Begin op tijd met offertes vergelijken

Je kunt flink wat geld besparen door tijdig offertes op te vragen en te vergelijken. Als een kitter merkt dat je haast heb om de klus gedaan te krijgen kan het voorkomen dat je een minder scherpe prijs aangeboden krijgt.

De kitter weet immers dat je toch geen tijd meer hebt om een andere vakman te benaderen. Als je er genoeg tijd voor neemt om de prijsopgaven te vergelijken kan je op je gemakje de beste prijs uitkiezen.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Beschrijf je project
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Welke vakmannen doen er aan kitwerk?

+
Er zijn verschillende soorten vakmannen die deze taak op zich nemen. Denk hierbij niet alleen aan kitbedrijven, maar ook aan timmermannen, sanitair installateurs, glaszetters, gevelspecialisten en schilders.

Doet een loodgieter ook aan kitten?

+
Ja, ook een loodgieter doet dit soort werkzaamheden. Echter, is een loodgieter niet de gewezen vakman om puur en alleen voor deze klus in te huren. Zo doet hij kitwerk voornamelijk bij sanitaire werkzaamheden indien het nodig is.

Wat kost een kitter per uur?

+
Allereerst komt het niet veel voor dat professionele kitters kiezen voor een betaling per uur. De kitters die dit wel doen, hanteren doorgaans een prijs die ligt rond de € 75,- per uur.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes