CV Ketel huren | Waarom een CV-ketel huren voordelig kan zijn

installeren van gehuurde cv ketelEen CV ketel huren is goedkoper op korte termijn maar duurder op lange termijn. Waarom zou je kopen als huren ook kan? Tegenwoordig kun je bijna alles huren, gereedschap, een auto en zelfs een bed. Bekijk de huur CV ketel


Kiezen voor huurcontract, leasen of nieuwe kopen

Waarom zou je nu een cv ketel huren?

Een terechte vraag.

Je kunt namelijk veel voordelen maar ook veel nadelen bedenken.

Allemaal snijden ze hout en het lastige is: er is geen goede of foute keuze. Wel kun je voor jezelf de verstandigste keuze op dit moment maken. Daarvoor zie je hier een simpel stappenplan.

Hoe werkt het huren van een CV ketel?

Je betaalt gewoon een maandelijkse vergoeding voor de huur en daarmee ben je ‘van al het gedoe af’. De energiekosten moet je wel zelf betalen dus je stookgedrag moet je nog steeds bewust doen. Na ondertekening van het contract met het verhuurbedrijf plaatsen ze snel een nieuwe zuinige ketel en wordt er maandelijks een bedrag afgeschreven van je rekening. Je hoeft verder niks meer te doen en als er iets is, bel je 24/7 een vast nummer waarna en monteur het euvel gratis zal verhelpen.

CV ketel zelf kopen of huren vergelijken

CV Ketel hurenHuren of kopen van een condensatie ketel hebben namelijk beiden plussen en minnen. Eerst zie je de voor- en nadelen op een rij want die zijn van belang voor het daarop volgende concrete stappenplan waarmee je makkelijk de keuze kunt maken.

Voordelen huren CV ketel

 • Je hoeft geen grote investering te doen (een nieuwe CV ketel kost zomaar 2.000 tot 3.000 euro inclusief montage)
 • Als er ‘iets is’ met de ketel dan betalen zij alle kosten en zorgen zij dat het snel opgelost wordt (bij een eigen ketel kun je overigens ook een servicecontract afsluiten die dit ondervangt)
 • Je hoeft je niet te verdiepen in alle merken en types cv ketel: als ze een slechte ketel installeren dan is dat hun probleem (let wel op energieverbruik
 • ls je snel verwacht te verhuizen is het fijn dat je geen ‘cv ketel koopt voor de toekomstige bewoner’ (Weliswaar is er soms wel een meerwaarde maar die is nooit zo groot als de aanschafkosten)

Nadelen van huren

 • Je hebt minder inspraak in het merk en type CV ketel plaatsen (dus daarmee heb je minder invloed op het energieverbruik)
 • Over een lange looptijd gezien betaal je altijd meer voor huren dan voor kopen (de schoorsteen van het verhuurbedrijf moet ook roken) tenzij je geld moet lenen voor de aanschaf van de CV ketel

Dit zijn de voornaamste voor- en nadelen van het huren van een ketel en natuurlijk kun je specifieke voor- en nadelen voor je eigen situatie hebben.

Stappenplan

Het stappenplan voor de keuze is als volgt:

 • Moet je geld lenen voor de aanschaf? Ja/ nee
 • Weet je zeker dat je binnen 5 jaar zal verhuizen? Ja/ nee
 • Maakt het merk en type je niet veel uit (behalve de zuinigheid)? Ja/ nee
 • Vind je het geen probleem dat je onderhoudsbedrijf niet zelf kunt kiezen (om de 2 jaar)? Ja/ nee (Het CV ketel onderhoud hoef je niet zelf te betalen)

Hoeveel kost huur CV ketel

De kosten voor de huur bevinden zicht tussen de 21 en 30 euro per maand. Je ziet bedragen van 22, 24, 27, 28,50 en 30 euro per maand.

Let hierbij goed op of:

 • De kosten incl btw zijn
 • Of echt alles inclusief is
 • Krijg je wel de beste CV ketel?
 • Je (een beetje) vrijheid hebt in keuze van de cv ketel

Kosten installatie

Wanneer je nu nog een oud gaskachel systeem heb in de woning, dan zij de kosten hoger dan een eenvoudige vervanging van een CV ketel overigens. Hier zie je wat dat kost voor verschillende woningtypes.

Kosten CV ketel installatieAantalEenheidKosten koop en montageTotaalkosten
CV ketel incl thermostaat1st€ 2.000€ 2.000
Radiatoren4st€ 250€ 1.000
CV Leidingen30m1€ 7,5€ 225
Toeslag wegwerken in muur30m1€ 20€ 600
Sloop gaskachel1st€ 100€ 100
Aanhelen vloer/ wand/ plafond1post€ 250€ 250
Totaalkosten 2k app 50m²€ 4.175
Totaalkosten 3k app 80m²€ 6.500
Totaalkosten Rijwoning 100m²€ 7.500

Wat is goedkoper, HR-ketel huren of kopen

Op de korte termijn is de ketel huren een goedkopere optie. Je betaalt een vast bedrag per maand aan de verhuurder, waardoor je niet meteen een grote uitgave hoeft te doen om een warm huis te kunnen hebben. Daarentegen blijf je deze kosten betalen, elke maand weer. De CV-ketel kopen is daarom op de langere termijn goedkoper, zelfs wanneer er uiteindelijk extra kosten voor onderhoud bij komen kijken. Je bent niet afhankelijk van een huurcontract en kunt zelfs naar een hybride ketel overstappen wanneer je dit wilt. Wat de beste oplossing is, hangt van je persoonlijke situatie af, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je huis goed verwarmd is.

Keuze

Je hebt nu alles in handen om de keuze te maken tussen kopen of huren. Beantwoord de vragen uit het 4 stappenplan hierboven als je die nog niet had beantwoord om je keuze te helpen maken. Het is ter afsluiting goed om te weten dat wat je ook kiest: je krijgt een moderne zuinige ketel en dat scheelt de meeste maandelijkse lasten! Daarom kun je ook altijd kiezen tussen een CV ketel of warmtepomp.

Offerte


 1. Verbouwen 101 | Hybride Warmtepomp Verbouwkosten.com 07:33
 2. Verbouwen 81 | Verwarming - Wat Is De Beste Keuze? Verbouwkosten.com 14:09
 3. Verbouwen 38 | CV Verwarming Tips! Verbouwkosten.com 16:59

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Beschrijf je project

2. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes