Goedkope waterontharders vergelijken + Waarop letten?

Wanneer je last hebt van de gevolgen van hard water, wil je wellicht graag een waterontharder aanschaffen. Echter zijn ontharders vaak aan de dure kant. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je een goedkope waterontharder aan wil schaffen!

goedkope waterontharder

Goedkope waterontharder kopen: kosten per type

Waterontharders heb je in verschillende soorten en maten. Zo bestaan er onder andere verschillende typen waterontharders. Hieronder lichten we deze typen toe, inclusief de prijzen van de waterontharders. Zo kun je een goedkope waterontharder aanschaffen, maar zijn er ook duurdere varianten.

Elektrisch of mechanisch met zout

Er zijn twee soorten waterontharders met zout, namelijk een elektrische waterontharder en een mechanische waterontharder. Dit zout moet je regelmatig bijvullen, omdat het zorgt voor zachter water. De mechanische variant spoelt de cilinder op vaste momenten schoon door middel van zout water en werkt op waterdruk. De elektrische variant werkt ook met zout, alleen deze werkt op elektriciteit. Een ander verschil is dat de cilinder bij deze waterontharder gereinigd wordt op basis van je waterverbruik. Voor een elektrische ontharder met zout betaal je tussen de € 1500 en € 1800 en voor een mechanische ontharder met zout tussen de € 900 en € 1300.

Waterontharders zonder zout

Naast de waterontharders met zout, kun je ook kiezen voor een waterontharder zonder zout. Deze zijn vaak goedkoper dan de ontharders met zout. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een waterontharder met CO₂, een polyfosfaten ontharder of een zinken waterontharder. De goedkoopste variant van deze drie ontkalkers zonder zout heb je voor € 100 tot € 200 en is die met polyfosfaten. De zinken waterontharder kost € 700 tot € 900 en de ontharder met CO₂ tussen de € 1500 en € 1800.

Magnetische waterontharder

Een magnetische waterontharder is de goedkoopste variant. Deze soort zorgt voor een magnetisch veld zodat de kalk niet vast gaat zitten in je leidingen. Echter is het wel zo dat er nooit daadwerkelijk bewezen is dat deze soort waterontharder ook echt werkt. Een magnetische waterontharder kost gemiddeld tussen de € 50 en € 150.

Hoe goedkope waterontharders vergelijken?

Wat natuurlijk belangrijk is om te weten voor de aanschaf van een goedkope waterontharder, is waar je het best op kunt letten bij het vergelijken. Je wil natuurlijk naast een voordelige, ook een goed werkende waterontharder. Hieronder lichten we toe hoe je het best goedkope ontharders kunt vergelijken.

1. Prijs versus kwaliteit

Bij het vergelijken van goedkope waterontharders is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen prijs en kwaliteit. Kijk daarom niet alleen maar naar de aanschafkosten, maar onderzoek ook eens de duurzaamheid en effectiviteit op de lange termijn. Een iets hogere investering kan zich uiteindelijk terugbetalen in een langere levensduur en betere prestaties van de waterontharder.

2. Grootte en capaciteit

Elk huishouden heeft verschillende waterbehoeften. Let daarom bij het vergelijken van waterontharders op de grootte en capaciteit. Zorg ervoor dat je gekozen ontharder voldoende capaciteit heeft om aan de waterbehoefte van jouw gezinssituatie te voldoen. Wanneer je een te kleine waterontharder koopt, kan deze overbelast raken. Aan de andere kant kan een te grote waterontharder weer onnodig veel ruimte in beslag nemen.

3. Onderhoudsbehoeften

Ook de onderhoudsbehoeften van de waterontharder zijn belangrijk. Moet je het apparaat vaak onderhouden of juist minder vaak? Is het onderhouden eenvoudig of kost het veel tijd? Een goedkope waterontharder met lage onderhoudskosten is op de lange termijn de meest kostenefficiënte keuze.

4. Installatiegemak

Als laatste is het handig om te kijken naar hoe gemakkelijk de waterontharder te installeren is. Sommige modellen zijn eenvoudig zelf te installeren, terwijl andere weer professionele installatie vereisen. Wanneer professionele installatie nodig is, komen hier natuurlijk ook extra kosten bij kijken. Echter weet je dan in ieder geval wel zeker dat de waterontharder goed geïnstalleerd is.

kosten waterontharder

Populaire merken en modellen van goedkope ontharders

Wanneer je een waterontharder aan wil schaffen, kun je kiezen uit bekende A-merken en wat minder bekende budgetmerken. Het is belangrijk dat reviews van merken een goede bron kunnen zijn bij het vergelijken van minder bekende merken. Hieronder lees je meer informatie over populaire A-merken en over goede budgetmerken voor waterontharders.

Populaire A-merken

Drie populaire A-merken als het gaat om waterontharders zijn bijvoorbeeld EcoWater, Delta en Fleck. De ontharders van deze merken hebben een lange levensduur en werken efficiënt. Alle drie deze merken produceren waterontharders met zout. Dit zijn dan ook de beste soorten. Om die reden adviseren we dan ook een waterontharder met zout.

Budgetmerken met een goede prijs-kwaliteitverhouding

Ook zijn er populaire budgetmerken die waterontharders produceren. Drie goede budgetmerken met een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn bijvoorbeeld Aqmos, WTR20 en Boshuis. Wanneer je kiest voor een budgetmerk voor een waterontharder, is het belangrijk dat je reviews leest om op die manier de beste keuze te maken. Ook in deze categorie adviseren we een waterontharder met zout.

Veelgestelde vragen

Welke goedkope waterontharder werkt echt?

+
Er zijn natuurlijk verschillende soorten waterontharders die werken op verschillende manieren. Het kan dan lastig zijn om uit deze soorten een ontharder te kiezen die ook daadwerkelijk werkt. Wanneer je een goedkope waterontharder wil die echt werkt, is het voornamelijk belangrijk om te kiezen voor een waterontharder met zout. Deze hebben een bewezen werking, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een magnetische ontharder.

Wat is de beste en goedkoopste waterontharder?

+
Verschillende goedkope waterontharders zijn bijvoorbeeld die van ABCwaters en Tier1. Naast het feit dat dit betaalbare waterontharders zijn, staan deze merken er ook om bekend dat ze goede ontharders produceren die effectief werken. Daarnaast adviseren we om sowieso een waterontharder met zout te kiezen.

Ontvang gratis waterontharder offertes

Ben je van plan een waterontharder aan te schaffen om bijvoorbeeld minder kalkaanslag te hebben in de keuken of badkamer en een minder droge huid te hebben? Ontdek dan alle opties en de beste keuze door middel van ons formulier in te vullen en offertes te vergelijken!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort waterontharder?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes