Trap bekleden kosten | Goedkoop een nieuw uiterlijk

De gemiddelde prijzen voor het bekleden van de trap zijn € 500 tot € 1.400. ze zijn uiteraard afhankelijk van enkele factoren zoals materiaal, maar over het algemeen kun je rekenen op deze prijzen.

Door je trap te bekleden geniet je niet alleen van gezelligheid in je woning, maar zorg je ook voor meer comfort. Het is dus zeker het overwegen waard.

Maar voordat je het laat uitvoeren, ontdek je hieronder het best de mogelijkheden en de trap bekleden kosten. Zo maak je zeker de juiste keuze!

trap bekleden kosten

Trap laten bekleden of zelf doen?

Bij het bekleden van een trap sta je voor de keuze: laat je het doen door een professional of pak je het zelf aan? Hier zijn enkele punten om te overwegen voor beide opties:

Trap laten bekleden

 • Professionele afwerking: Een gespecialiseerd bedrijf zorgt voor een strakke en professionele afwerking.
 • Tijdsbesparing: Het uitbesteden van het werk bespaart je veel tijd en moeite.
 • Ervaring en expertise: Professionals hebben ervaring met verschillende soorten trappen en materialen, waardoor ze vaak beter om kunnen gaan met complexe situaties.
 • Garantie: Vaak krijg je garantie op het geleverde werk, wat extra zekerheid biedt.

Trap zelf bekleden

 • Kostenbesparing: Zelf je trap bekleden is vaak goedkoper dan het inschakelen van een professional.
 • Controle over het project: Je hebt volledige controle over hoe en wanneer het project wordt uitgevoerd.
 • Leerervaring: Het zelf bekleden van je trap kan een waardevolle leerervaring zijn.

De keuze tussen zelf doen of laten doen hangt af van je eigen vaardigheden, de complexiteit van de klus, en je budget. Als je handig bent en vertrouwen hebt in je doe-het-zelfvaardigheden, kan het zelf bekleden van je trap een lonende keuze zijn.

Als je echter waarde hecht aan een perfect resultaat en het werk liever overlaat aan iemand met ervaring, dan is het inschakelen van een professional de betere optie.

gemiddelde trap bekleden prijzen

Wat kost een dichte trap bekleden?

Het bekleden van een dichte trap is vaak iets duurder dan een open trap vanwege het extra materiaal en werk dat nodig is.
Voor het bekleden van een dichte trap kun je gemiddeld uitgaan van ongeveer € 100 tot € 150 per trede, wat neerkomt op een totaal van € 1.300 tot € 1.950 voor een standaard trap met 13 treden.

De prijs kan variëren afhankelijk van het gekozen materiaal, zoals tapijt, laminaat, of houten trap en of er extra werkzaamheden zoals het verwijderen van de oude bekleding of het schilderen van de trap nodig zijn.

Trap laten bekleden door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk offertes

Wat kost een trap bekleden met vloerbedekking?

De kosten voor het bekleden van een trap met vloerbedekking hangen af van verschillende factoren:

 • Prijs per trede: Gemiddeld kost het bekleden van een trap met vloerbedekking tussen de € 20 en € 45 per trede.
 • Totaalprijs: Voor een standaardtrap met 13 treden liggen de totale kosten dus tussen de € 260 en € 585.
 • Type vloerbedekking: De keuze van het tapijt (bijvoorbeeld laagpolig of hoogpolig) beïnvloedt de prijs.
 • Extra werkzaamheden: Eventuele voorbereidende werkzaamheden, zoals het verwijderen van oude bekleding, kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Deze schattingen bieden een richtlijn voor de kosten, maar de exacte prijs kan variëren afhankelijk van jouw specifieke situatie en materiaalkeuzes.

Prijsopbouw trap laten bekleden

De uiteindelijke kosten van jouw trapbekleding hangen af van een aantal factoren. Natuurlijk hangen de kosten allereerst af van de vorm van jouw trap.

Welke keuzes heb je?

De uiteindelijke kosten van jouw trapbekleding hangen af van een aantal factoren. Natuurlijk hangen de kosten allereerst af van de vorm van jouw trap.

 • Heb je een open of een dichte trap? 
 • Is de trap recht (een steektrap), heeft de trap een onder- of bovenkwart, of wellicht zelfs een dubbelkwart?
 • Heb je een open trap, maar wil je die open trap dichtmaken, dan is dit daar het uitgelezen moment voor. De vorm van de trap bepaalt hoeveel materiaal nodig is en hoe lang de vakspecialist bezig is met het bekleden van de trap.

Het overige gedeelte van de trapbekleding kosten is afhankelijk van de volgende keuzes:

Keuze 1: Welk materiaal trapbekleding kies je?

Welk materiaal wil je gebruiken voor de trapbekleding? De eigenschappen van het gebruikte materiaal bepalen de uitstraling van de ruimte. Ga je voor een zacht tapijt, of heb je liever warm eikenhout op je traptreden?

Keuze 2: Laat je de trapwangen en stootborden bekleden?

Een standaard trap heeft naast de treden zelf ook trapwangen (de zijkanten) en stootborden in het geval van een gesloten trap. Maak de keuze of je deze mee laat bekleden, of dat je deze bijvoorbeeld laat verven of wellicht juist ongemoeid laat. Het bekleden van de trapwangen zit vaak bij de prijs in. Voor stootborden betaal je een meerprijs van gemiddeld € 200 per trap.

Keuze 3: Extra opties

De trapbekleding zit op je trap en hij is bijna klaar voor gebruik. Om je trap compleet te maken kun je kiezen voor diverse extra’s. Bepaal welke opties je wilt toevoegen aan je vernieuwde trap en bereken zo de uiteindelijke trapbekleding kosten.

Zelf trap bekleden

Doe zelf voorwerk door het oude materiaal alvast te verwijderen voordat de specialist de nieuwe trapbekleding komt leggen.

Zelf voorwerk doen

Doe zelf voorwerk door het oude materiaal alvast te verwijderen voordat de specialist de nieuwe trapbekleding komt leggen.

Bekleding als tapijt en vinyl haal je eenvoudig zelf van de trap, hiermee bespaar je op de tijd van de vakspecialist en geniet je sneller van de nieuwe trapbekleding.

trap bekleden hout

Traprenovatie zelf doen: tips!

Stappenplan traprenovatie :

 1. Kies het juiste type vloerbedekking. Denk aan tapijt, vinyl of laminaat. De kosten variëren afhankelijk van het materiaal.
 2. Zorg dat je het benodigde gereedschap hebt, zoals een tapijtsnijder, meetlint en lijm. Reken op ongeveer € 30 tot € 50 voor aanschaf of huur.
 3. De trap moet schoon, droog en egaal zijn. Eventueel oud tapijt of lijmresten verwijderen kan tijd en moeite kosten.
 4. Meet je trap zorgvuldig op. Fouten in metingen kunnen leiden tot verspilling van materiaal.
 5. Snijd de vloerbedekking nauwkeurig op maat. Een foute snede kan extra kosten met zich meebrengen door materiaalverlies.
 6. Gebruik de juiste lijm. Een pot goede tapijtlijm kost ongeveer € 20 tot € 40.
 7. Breng het materiaal gelijkmatig en strak aan. Onzorgvuldigheid kan leiden tot een slordig resultaat.
 8. Houd rekening met een tijdsinvestering van enkele uren tot dagen, afhankelijk van de complexiteit van je trap.
 9. Let op je veiligheid, vooral bij het werken op hoogte en met scherpe gereedschappen.
 10. Besteed aandacht aan de afwerking, zoals het netjes afsnijden van de randen. Slechte afwerking kan de levensduur van je trapbekleding verkorten.

Kwantumkorting

Kies voor eenheid in je woning en laat alle trappen in één keer bekleden. Wanneer de vakspecialist meerdere projecten op één adres heeft, ontvang je vaak kwantumkorting.

Vraag ook eens of je buren hun trap willen laten bekleden om zo gezamenlijk lagere kosten te hebben.

Veel gestelde vragen

Wat kost een trap bekleden?

+
Een trap bekleden kost gemiddeld €500 tot €1.400. De prijs is afhankelijk van onder andere het gekozen materiaal en de vorm van je trap. Het verwijderen van oude trapbekleding telt hier nog €300 tot €500 bij op.

Hoe goedkoop een trap bekleden?

+
Je kunt goedkoop een trap bekleden door voor tapijt zonder ondertapijt te kiezen. De gemiddelde kosten zijn dan €500 tot €600. Als je zelf de oude trapkleding verwijderd, bespaar je hier ook enkele honderden euros mee.

Kun je zelf een trap bekleden?

+
Als je een beetje handig bent kun je prima zelf een trap bekleden. Kies dan wel voor tapijt of laminaat, omdat dit de makkelijkste materialen zijn om mee te werken.

Hoelang duurt het om een trap te bekleden?

+
Het duurt vaak niet lang om een trap te bekleden. De meeste professionals zullen binnen enkele uren tot een dag de trap opnieuw bekleed hebben.

Offerte voor trapbekleding

Wil je je trap laten bekleden? Dan kan het voordelig zijn om offertes te vergelijken. Vul het formulier hieronder in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort trap
2*. Wat voor trapafwerking zou je willen?
3*. Uitvoermoment
4*. Is de woning in bezit?
5*. Omschrijving
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes