Beste traphek | Verschillende soorten en maten

Een nieuw traphek kun je in alle soorten en maten bestellen. We zetten de mooiste naast elkaar voor je zodat je echt kunt kiezen. Een mooi traphek kan een ruimte echt een betere aanblik geven en een moderne glazen traphek heeft een totaal andere invloed op een hal/ ruimte als een eiken traphek. We gaan de verschillende opties en voor- en nadelen van traphekken doornemen voor de beste keuze. Ook zie je het door mijzelf gemaakte traphek.

traphek van hout

Plaatsen

Dit hekje is gemonteerd aan de muur en aan de vloer. Dat zorgt voor een stevige verbinding en hier is gekozen voor pen en gat verbindingen. Dan is de stootbelasting hoger en kan er echt tegen geleund worden. Als je het echt wil meten dan wordt dit gedaan met een test met een grappige naam: Zandzakslingerproef. Nu kunnen we dat heel uitgebreid beschrijven maar de sterkte van een hek meet je als volgt:

Soorten

Leendert & Christianne vroegen mij naar het traphek dat te zien is in dit artikel over een speciale trap, namelijk een vaste naar zolder. Ze vonden het een mooi hek en wilden ook zo’n hekje voor bij hun beste trap.

Houten traphek

Dit traphek is zelf gemaakt en helemaal in de stijl en sfeer van het huis op maat gemaakt en geplaatst. Echt maatwerk dus. Om dat te laten doen is natuurlijk mooi maar wel kostbaar. Een meer gangbare oplossing is het om een traphek te kiezen die trapfabrikanten standaard al maken. Dan kun je nog steeds het op maat bestellen en soms de hoogte en leuning variëren.

Traphekje kind

Een traphek kun je natuurlijk ook maken of kopen om de kinderen beneden te houden of juist niet naar beneden te laten vallen. Daarvoor zijn veel (goedkope) trapjes te vinden en om die zelf te gaan maken is een beetje zonde van je tijd gezien de lage prijs ervan.

Interesse in een traphek?
Een traphek kan de uitstraling van jouw trap net dat beetje extra geven, maar ook voor meer veiligheid zorgen. Wanneer je het traphek professioneel laat plaatsen, weet je zeker dat deze een toevoeging is voor je trap.
arrow Vraag offertes aan

Modern

De keuze voor het traphek is sterk afhankelijk van je smaak en ook een beetje van het huis waar je het in plaatst. Oude materialen in een nieuw huis kan staat meestal niet echt mooi (vaak wat gemaakt). Andersom: moderne materialen in een oud huis kan weer wel, zeker in combinatie met oude bouwmaterialen. Binnenhuisarchitecten kunnen met oude en nieuwe materialen vaak echt een bijzonder huis maken voor je. Bekijk hier een goed voorbeeld van een binnenhuis- en interieurarchitect.

Vergunning

Dergelijke verbouwingen met een nieuwe vide vragen vaak wel om aanpassing van de constructie van je huis. Als je de draagconstructie van je huis gaat aanpassen dan heb je een bouwvergunning nodig.

Kosten

Een nieuw hekwerk kost gemiddeld zo’n 150 euro per strekkende meter en die prijs heeft een grote bandbreedte. Zoals alle kosten bij het verbouwen hebben de kosten hier te maken met de repetitiefactor, de grootte (in dit geval de lengte) en de ‘mate van maatwerk’.

Zelf een traphek maken

De vraag is vaak of je een hek zelf gaat maken of gaat laten maken. Als je heel handig bent is het prima zelf te maken als je voldoende tijd en gereedschap hebt. Leendert & Christianne vroegen specifiek om advies over het hek en dat hebben ze nu. Waarschijnlijk gaan ze het ouderwetse jaren 30 traphek kiezen. Die laten ze vervolgens maken. Als jij nu ook een mooie zoekt dan kun je die natuurlijk ook laten maken.

Beste traphek: gratis offertes

Door het beste traphek voor jouw wensen te kiezen, maak je jouw woning helemaal af en zorg je voor extra veiligheid. Als je graag de zekerheid hebt dat het traphek goed wordt geplaatst, vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in. Wij koppelen je aan ervaren vakmannen uit jouw regio die deze klus met een goed resultaat zullen realiseren.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes