Voordelen van een waterontharder? | Kalkvrij water

Voordat je besluit om een waterontharder aan te schaffen, wil je natuurlijk weten wat de voordelen zijn. Wat levert het gebruik van een ontharder in huis je precies op? In dit artikel zetten we alle pluspunten op een rij!

voordeel waterontharder

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Een waterontkalker heeft diverse voordelen, van energiebesparing tot een langere levensduur van apparaten in huis. Maar wat is nu het grootste voordeel van een waterontharder? We bespreken de positieve effecten hieronder.

1. Kalkaanslag voorkomen

Hard water bevat veel kalk, waardoor je last hebt van kalkaanslag in bijvoorbeeld je badkamer of in huishoudelijke apparaten, zoals een waterkoker. Dit tast de apparaten en oppervlakken aan. Met zacht water is dit verleden tijd. Het voorkomt kalkaanslag en kan zelfs bestaande kalk verwijderen. Zo blijft alles langer mooi en hoef je minder vaak schoon te maken, wat ook weer schoonmaakmiddelen bespaart.

kalkaanslag

2. Op stookkosten besparen met een waterontharder

Een groot voordeel van een waterontharder is dat je kunt besparen. Doordat je kalkaanslag op apparaten in huis voorkomt, zullen deze minder energie verbruiken. Door zacht water te gebruiken, heb je bovendien ook minder zeep, shampoo en wasmiddel nodig, waardoor je hier ook op kunt besparen.

3. Minder huid- en haarproblemen

Hard water kan zorgen voor irritatie en jeuk aan de huid en droogt de huid ook uit. Bovendien kan hard water bepaalde huidaandoeningen verergeren. Met onthard water behoudt de huid de natuurlijke beschermlaag, waardoor je met een waterontharder minder last zult hebben van eczeem, irritatie en jeuk. Daarnaast zorgt zacht water voor zachter en glanzender haar.

4. Huishoudelijke apparaten hebben een langere levensduur

Een ander voordeel van het gebruik van een waterontharder is dat je huishoudelijke apparaten een langere levensduur hebben. Kalk in het water kan er namelijk voor zorgen dat de kalk zich op de apparaten afzet en dat deze verstopt of beschadigd raken. Met zacht water heb je dit probleem niet meer en stroomt er alleen water door bijvoorbeeld je vaatwasser of wasmachine.

5. Koffiemachine gaat langer mee

Wanneer je hard water gebruikt voor je koffiemachine kan er kalkaanslag op het verwarmingselement van de machine ontstaan. Hierdoor duurt het langer voordat het apparaat goed kan opwarmen. Bovendien verspreiden de kalkdeeltjes uit het water zich over de gehele koffiemachine. Door een waterontharder te gebruiken, kun je koffie zetten met zacht water en heb je geen last van kalkaanslag in de machine, waardoor deze langer meegaat.

6. Beter voor het milieu

Doordat je met een waterontharder energie bespaart, je apparatuur langer meegaat en je minder shampoo, wasmiddel, zeep en schoonmaakmiddelen nodig hebt, is het ook nog eens goed voor het milieu. Het resultaat is namelijk minder CO2-uitstoot en minder vervuiling van het grondwater.

Wat zijn de nadelen?

Nu we de belangrijkste voordelen van een waterontharder kennen, is het ook goed om naar de nadelen te kijken. Er zijn namelijk ook verschillende aandachtspunten. Zo kost de aanschaf van een waterontharder natuurlijk geld, en afhankelijk van het type ontharder kunnen de kosten aardig oplopen. Bovendien heeft het apparaat onderhoud nodig, waarvoor je ook onderhoudskosten moet betalen. Een ander nadeel is dat de waterontharder tijdens de regeneratie geluid maakt.

Voor- en nadelen vergelijken: hoe zinvol is een waterontkalker?

Heeft een waterontharder kopen zin of is het onzin? Wanneer je wilt profiteren van zachter water in huis met alle bijkomende voordelen, is het zeker zinvol om een waterontkalker aan te schaffen. De voordelen wegen dan ook op tegen de nadelen. Om een zo goed mogelijke deal te krijgen voor een ontharder is het aan te raden om verschillende offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Zo vind je de juiste waterontkalker voor jouw situatie!

Ontvang gratis waterontharder offertes

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort waterontharder?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes