Kluswoning verkopen | Hoe doe je dat?

Ga je jouw woning verkopen? Dan wil je natuurlijk dat eventuele kopers enthousiast worden bij het zien van jouw woning, zodat je jouw woning snel verkoopt. Maar wat als je woning in slechte staat is en er veel aan moet gebeuren?

Kluswoning verkopen

Je huis in slechte staat toch verkopen

Voor veel potentiële kopers is jouw woning dan een stuk minder aantrekkelijk, omdat het duizenden euro’s extra kost om de woning op te knappen. Toch is er een manier waarop je jouw woning in slechte staat kunt verkopen, zonder dat je er minder geld voor krijgt.

Wat kun je verstaan onder een huis in slechte staat?

Een huis in slechte staat is een woning waar veel aan gedaan moet worden. Een echte opknapper dus, waarbij je vaak door bepaalde zaken heen moet kijken om de charme van de woning te zien. Dit maakt het lastiger om een woning te verkopen, omdat kijkers niet meteen de potentie zien van jouw woning.

Kluswoning verkopen

Extra werk

Een huis in slechte staat heeft heel wat werk nodig. Denk hierbij aan het opnieuw stuken van de muren, het opnieuw leggen van de vloer of het verbeteren van de cv-installaties, maar ook aan het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken. De keukenrenovatie kosten kunnen al vlug oplopen. Niet iedereen wil een opknapper kopen en daarom kan het lastig zijn om jouw huis in slecht staat te verkopen.

Oorzaken voor moeilijke verkoop van een opknapper

Een belangrijke reden dat de groep mensen die in aanmerking komt voor het kopen van een huis in slechte staat is dat het lastig is om een hypotheek te krijgen. Wanneer een woning veel achterstallig onderhoud heeft en een echte opknapper is, wordt het lastiger om hier een hypotheek voor te krijgen. Misschien is het voor de koper geen probleem dat jouw woning een bouwval is, maar dit kan wel een probleem zijn voor de bank.

Bouwkundig rapport

Verstrekkers van een hypotheek willen graag een bouwkundig rapport met inzicht in de staat van het huis en de verbouw- en opknapkosten. Dit kan twee gevolgen hebben:

  • De hypotheekverstrekker stelt de voorwaarde dat het achterstallig onderhoud eerst verholpen wordt
  • De hypotheekverstrekker vraagt een hogere eigen inleg van potentiële kopers

Huis verkopen die gerenoveerd moet worden tips

Ga je een woning verkopen die gerenoveerd moet worden? Dan is het nog belangrijker om te kiezen voor goede presentatie van je woning. Er zijn een aantal manieren waardoor het verkopen van je klushuis makkelijker wordt en waarmee je kijkers verliefd laat worden op jouw woning, ook al is deze in slechte staat. Je kunt je huis wat luxer maken bijvoorbeeld. Hieronder vind je de belangrijkste tips voor het verkopen van een huis dat gerenoveerd moet worden:

1. Wervende verkooptekst en goede foto’s

Om jouw oude woning te verkopen moet je een verkooptekst schrijven waarmee je de woning aanprijst. Wanneer je een bouwval gaat verkopen is het extra belangrijk om hier aandacht aan te besteden, evenals aan de foto’s. Je kunt het volgende doen: zorg dat je unieke elementen of originele details meeneemt bij het maken van de foto’s.

Speciale elementen

Denk hierbij aan die hoge plafonds met ornamenten, de glas-in-loodramen of die marmeren schouw in de woonkamer. Dit zijn details waar potentiële kopers voor kunnen vallen. Zorg daarnaast voor een goede schoonmaakbeurt zodat jouw woning er op de foto nog beter uitziet. Een goede verkooptekst is daarnaast essentieel: hoe beter de tekst, hoe groter de kans dat je andere mensen enthousiast maakt voor jouw huis.

2. Meubels plaatsen

Een goede manier om jouw woning nog beter voor de dag te laten komen is door meubels te plaatsen in het huis; dit kan voor het fotomoment en de bezichtiging. Waarom? Mensen krijgen een betere voorstelling van een ruimte als er meubels in staan.

Eigen meubels of juist niet?

Je kunt er voor kiezen om je eigen meubels nog te laten staan voor het fotomoment of de bezichtiging, maar er is ook een andere optie. Je kunt meubels tijdelijk huren om deze neer te zetten. Zo zien kijkers wat de mogelijkheden zijn en heb je meer kans om jouw huis in slechte staat te verkopen.

3. Vastgoedstyling

Een derde manier om je huis in slechte staat te verkopen is door gebruik te maken van vastgoedstyling. Een vastgoedstylist zorgt ervoor dat de pluspunten van je woning worden benadrukt. Hierdoor kun je jouw woning nog beter presenteren en ervoor zorgen dat kijkers geïnteresseerd zijn in jouw charmante opknapper. Een vastgoedstilist kijkt niet alleen naar het plaatsen van de meubels, maar ook naar het grotere plaatje. Zo wordt je huis in slechte staat goed gestyled voor een grote doelgroep en heb je meer kans om het te verkopen.

4. Goede verkoopmakelaar

Natuurlijk heb je er ook baat bij om een goede verkoopmakelaar in te schakelen. Kies bij voorkeur voor een ervaren verkoopmakelaar die ervaring heeft met het verkopen van oude woningen waar nog veel aan gedaan moet worden. Wat kan een verkoopmakelaar voor jouw betekenen?

  • Een verkoopmakelaar zorgt voor het beste bod voor je huis in slechte staat
  • Een verkoopmakelaar schrijft een mooie verkooptekst en huurt een goede fotograaf
  • Een verkoopmakelaar gebruikt een effectieve verkoopstrategie
  • Een verkoopmakelaar communiceert verborgen gebreken op een goede manier naar kijkers
Moet je je huis verkopen?
Doe een beroep op een makelaar om het snel en tegen de beste prijs te verkopen! Vereenvoudig je leven door tot 5 gratis offertes te ontvangen van makelaars bij jou in de buurt!
arrow Ontvang gratis offertes!

Hoe verkoop je een opknapper?

Een opknapper verkopen is dus goed mogelijk wanneer je rekening houdt met bovenstaande punten. Een goede verkooptekst en de nadruk leggen op de details zorgen ervoor dat jouw ‘bouwval’ een stuk aantrekkelijker wordt voor kijkers en potentiële kopers. Focus vooral op de positieve punten aan jouw woning: denk hierbij aan de ligging, de omgeving, de details zoals hoge plafonds of mooie oude details in de ramen. Dit zijn allemaal manieren om ervoor te zorgen dat jouw opknapper aantrekkelijker wordt om te kopen. Maak kijkers enthousiast met het feit dat ze van jouw opknapper een prachtig eigen huis kunnen maken!

Trends

Het is tegenwoordig een trend om een woning te kopen waar niets aan gedaan hoeft te worden en waar je vrijwel gelijk in kunt trekken. Wanneer je een woning hebt die in slechte staat verkeerd zorgt dit wellicht voor stress. Hoewel er nog steeds mensen zijn die geïnteresseerd zijn in een opknapper moet je vaak alles uit de kast halen om jouw woning voor een mooie prijs te verkopen. Het inhuren van een goede verkoopmakelaar kan al een hoop schelen; je hoeft in de eerste plaats het meeste werk zelf niet meer te doen en daarnaast kun je ook altijd bij een verkoopmakelaar terecht voor goed advies, maar je kunt je huis ook zonder makelaar verkopen natuurlijk.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier je offertes!

Hoe komt een woning in slechte staat?

Bijna één op de zes mensen in Nederland woont in een huis met één of meer gebreken, zoals vochtige muren, lekkende daken of verrotte raamkozijnen. Het gaat hierbij wel vaker om huurhuizen dan koopwoningen. Er zijn verschillende redenen waarom een woning in slechte staat verkeerd. Wellicht verkoop je het huis van een familielid dat in slechte staat verkeerd door achterstallig onderhoud, maar het kan ook zo zijn dat een woning maandenlang niet is bewoond vanwege omstandigheden. Ook kunnen schulden ervoor zorgen dat een woning niet meer goed onderhouden kan worden en dat is verwaarloosd. Het is dan logisch dat je een woning wilt verkopen. Je kunt ook altijd je huis verkopen aan een opkoper.

Vraag een offerte aan

Wil je een verkoopmakelaar inschakelen? Dan is het aan te raden om meerdere aankoopmakelaars bij jouw in de buurt te benaderen voor het aanvragen van een offerte. Op deze manier kun je de verkoopmakelaars met elkaar vergelijken en ervoor zorgen dat je een goede keuze maakt. Je bekijkt niet alleen hun services, maar je ziet ook staan hoeveel je betaalt voor het inhuren van de diensten. Je weet zo precies waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. Een offerte aanvragen is daarom altijd een aanrader. Vraag deze aan bij verkoopmakelaars bij je in de buurt!

Huis in slechte staat verkopen: het kan!

Een huis in slechte staat verkopen kan lastig zijn, omdat niet iedereen op zoek is naar een huis waar nog veel aan gedaan moet worden. Toch is het heel goed mogelijk om er toch voor te zorgen dat je jouw woning verkoopt. Je moet je niet alleen focussen op de gebreken die een woning heeft, maar ook op wat het te bieden heeft. Zoom in op de positieve punten en de details, zodat jouw kijkers enthousiast maakt over je woning. Een zogenaamde bouwval verkopen kan dus heel goed lukken. Er zijn daarnaast ook genoeg kijkers die wel op zoek zijn naar een opknaphuis: hier kun je met je huis in slechte staat ook van profiteren! Verhuurd huis verkopen hoe werkt dat? Je kunt ook altijd kijken om je huis te verkopen en er gratis te blijven wonen.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn huis verkopen onder de woz waarde?

+
Ja, het is toegestaan om je huis onder de woz waarde verkopen, hier hangen echter wel de nodige regels aan vast.

Waarom zou je een klushuis kopen?

+
Een klushuis kopen doen mensen meestal vanwege de lage prijs ervan, deze kan later opgeknapt worden of eventueel doorverkocht worden.

Wat betekent kluswoning?

+
Een kluswoning is een relatief goedkope woning. Deze is zo goedkoop omdat de nodige reparaties en het nodige onderhoud nog gedaan moet worden.

Wat kost een kluswoning?

+
De kosten van een kluswoning zijn afhankelijk van de verbouwingen die gedaan moeten worden. Schakel een professional in om de kosten voor jouw situatie te berekenen.

Kluswoning verkopen? Schakel een makelaar in

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort woning?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes