Gelaagd glas prijs per m2 | Alle info op een rij!

Ben je van plan om gelaagd glas te laten plaatsen in je woning of op kantoor? Dan is het goed om te weten wat je het beste kunt kiezen en wat jouw mogelijkheden zijn met dit type glas. Welke soorten gelaagd glas zijn er, wat zijn de prijzen en wat is het beste gelaagde glas? In dit artikel vind je het antwoord op al je vragen en ben je in staat het beste glas te kiezen voor je huis of kantoor. 

Gelaagd glas prijs per m2

Wat kost gelaagd glas bestellen per m2?

Gemiddeld liggen de kosten voor standaard gelaagd glas tussen de € 70 en € 100 per vierkante meter. Voor veiligheidsglas op maat moet je tussen de € 70 en € 150 denken. Voor HR++ gelaagd glas, dat beter isoleert, kun je rekenen op een prijs tussen de € 100 en € 150 per m2. Houd er rekening mee dat deze prijzen indicatief zijn en kunnen variëren afhankelijk van je specifieke wensen en de leverancier.

  • Dikte van het glas: Dikkere glasplaten zijn meestal duurder.
  • Type gelaagd glas: Er zijn verschillende soorten, zoals standaard gelaagd glas, HR++ gelaagd glas of speciale veiligheidsglazen. Elk type heeft zijn eigen prijskaartje.
  • Afmetingen: Grotere glasplaten kunnen de prijs per m2 beïnvloeden.
  • Extra behandelingen: Denk aan UV-bescherming, zelfreinigende coatings, of kleurtinten.

Wat kost veiligheidsglas op maat per vierkante meter?

Over het algemeen kun je rekenen op een prijs op maat die varieert tussen de € 70 en € 150 per vierkante meter. Deze prijsindicatie is echter heel algemeen en kan natuurlijk hoger of lager uitvallen voor specifieke vereisten zoals extra dikke glaslagen of speciale veiligheidsfuncties.

Het is belangrijk om te weten dat de totale kosten niet alleen afhangen van de prijs per vierkante meter, maar ook van de afmetingen van de te plaatsen glaspanelen en eventuele installatiekosten.

Gelaagd veiligheidsglas is een enorm goede keuze voor extra bescherming, zowel tegen inbraak als ongevallen, dankzij de stevige tussenlaag die ervoor zorgt dat het glas bij breuk bij elkaar blijft. 

  • Gelaagd glas zonder geslepen randen: dit is perfect toe te passen wanneer je het glas in een profiel plaatst waarbij de randen daarna niet meer zichtbaar en tastbaar zijn. Controleer dit dan ook goed voordat je jouw bestelling plaatst.
  • Gelaagd glas met geslepen randen: dit is perfect toe te passen wanneer de randen zichtbaar of tastbaar zijn na het plaatsen. De randen zijn geslepen en dit betekent dat je je hier niet aan kunt snijden. De uitstraling van geslepen randen is daarnaast ook nog eens mooier.
Gelaagd glas kosten per m2

Wat kost HR++ gelaagd glas per m2?

De prijs van HR++ gelaagd glas per vierkante meter is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de dikte van het glas, de afmetingen, en eventuele extra behandelingen zoals UV-bescherming of zelfreinigende coatings.

Gemiddeld liggen de kosten voor HR++ gelaagd glas tussen de € 100 en € 220 per vierkante meter.

HR++glas is een type glas met een enorm goede isolerende werking, dit komt door een coating die warmte terugkaatst naar binnen en de spouw gevuld met gas, meestal argon.

De combinatie met gelaagd glas, dat uit meerdere glaslagen met een tussenlaag bestaat, verhoogt zowel de inbraakveiligheid als de isolatiewaarde van het glas.

Benieuwd naar de prijs van gelaagd glas?
Wij brengen je in contact met ervaren specialisten. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat de mogelijkheden en kosten zijn van gelaagd glas. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk gelaagd glas prijzen

Wat is beter, dubbel gelaagd, gelamineerd, of gehard isolatieglas?

Gelaagd glas, bestaande uit twee of meer glaslagen met daartussen een heldere, sterke kunststof folie, is vooral bekend om zijn veiligheidskenmerken.

Het belangrijkste voordeel is dat bij breuk de scherven aan de folie blijven kleven, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Dit maakt gelaagd glas ideaal voor locaties waar val- of snijgevaar een risico vormt, zoals in balustrades, daken, of bij glazen deuren en ramen op de begane grond.

Bovendien biedt het betere beveiliging tegen inbraak en heeft het goede geluidsisolerende eigenschappen.

Gehard glas daarentegen is ongeveer vijf keer sterker dan gewoon glas van dezelfde dikte en is thermisch behandeld om zijn kracht te verhogen.

Het breekt in kleine, onscherpe stukjes uit elkaar, wat het risico op ernstig letsel vermindert. Deze eigenschap maakt gehard glas geschikt voor toepassingen waar de kans op een harde impact groter is, zoals in douchewanden, glazen meubilair, of in sportfaciliteiten.

De keuze tussen gelaagd en gehard glas hangt dus af van de specifieke eisen die aan het glas worden gesteld.

Voor veiligheid en inbraakwering is gelaagd glas vaak de betere keuze, terwijl voor duurzaamheid en impactbestendigheid gehard glas de voorkeur heeft. In sommige gevallen, zoals bij bepaalde soorten ramen of balustrades, kan een combinatie van beide soorten glas de meest optimale oplossing bieden.

Het beste gelaagde glas: dit zijn de voordelen

Waarom is het aan te raden om voor het beste gelaagde glas te kiezen? In de eerste plaats ben je op deze manier verzekerd van de beste kwaliteit: daarnaast kun je ook nog eens optimaal profiteren van alle voordelen die gelaagd glas met zich mee brengt. 

Extra veiligheid: van gelaagd glas is bekend dat het voor extra veiligheid zorgt. Gelaagd glas is in de eerste plaats moeilijker om doorheen te vallen.

Daarnaast is de kans op een letsel bij een breuk veel kleiner dan bij enkel glas. Heb je kleine kinderen? Dan is het zeker een goed idee om dit type glas te overwegen: je bent op deze manier verzekerd van sterk glas.

Inbraakwerend: gelaagd glas heeft een sterke inbraakwerende werking. Gelaagd glas maakt het voor inbrekers een stuk moeilijker om je woning binnen te komen.

De isolatiewaarde van een gelaagde ruit

Ook goed om te weten: gelaagd glas heeft een hoge isolatiewaarde. Wanneer je kiest voor gelaagd glas betekent dit dat je gaat besparen op stookkosten.

Een overgang van enkel daar dubbel glas levert een jaarlijkse besparing op van meer dan € 250. Je woning houdt warmte in de winter beter vast en in de zomer blijft je woning koeler. Dit betekent dat je het hele jaar profiteert van gelaagd glas.

Op het gebied van geluidsisolatie doet gelaagd glas ook niet onder voor standaard isolatieglas. En gecombineerd met de bovenstaande voordelen is het zeker een aanrader om voor gelaagd glas te kiezen. Ook kun je altijd nog kijken naar de voordelen en kosten van vacuüm glas.

Prijs per m2 gelaagd glas

Gehard veiligheidsglas en gelaagd glas: wat is het verschil?

Wellicht denk je: waarom zou ik niet voor gehard veiligheidsglas kiezen. In beide gevallen heb je te maken met een sterke glassoort, maar er is wel degelijk een verschil op te merken. Onderstaand vind je de verschillen tussen beide glassoorten:

  • Gehard glas: gehard glas is 5 keer zo sterk als normaal glas met dezelfde dikte. Als het glas breekt, breekt dit in zeer kleine stukjes. Gehard glas is warmte- en hittebestendig.
  • Gelaagd glas: twee ruiten die verbonden zijn door een onzichtbare tussenlaag van folie. Er vallen geen stukken uit wanneer het breekt: de tussenlaag houdt alles bij elkaar en biedt op deze manier extra veiligheid.

Gelaagd glas dikte

De dikte van gelaagd glas kan ook weer sterk variëren, dit hangt dan vooral af van de toepassing en de benodigde veiligheids- of isolatieniveaus. 

Standaarddiktes voor gelaagd glas liggen meestal tussen de 6,38 mm en 10,76 mm, waarbij de dikte wordt bepaald door de combinatie van twee glasplaten en een of meer tussenlagen van PVB (polyvinylbutyral) folie.

Voor specifieke toepassingen, zoals inbraakbeveiliging of geluidsisolatie, kunnen dikkere varianten van 12 mm of zelfs meer worden gebruikt.

De keuze voor een bepaalde dikte hangt af van de specifieke vereisten van het project, zoals de grootte van het glas, de locatie en de verwachte belasting.

Wanneer is gelaagd glas de beste keuze?

Gelaagd glas is de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een type glas dat niet alleen veilig is, maar ook inbraakwerend en isolerend.

De voordelige eigenschappen van gelaagd glas zorgen ervoor dat het in veel gevallen een aanrader is om voor dit type glas te kiezen. Het gemak om het glas snel online te bestellen maakt het ook een aanrader om gelaagd glas te kiezen voor je woning of kantoor. 

Balkonruiten, balustrades en andere plekken waar je extra veiligheid wilt, is het zeker aan te bevelen om voor gelaagd glas te kiezen. Je moet hiervoor ook altijd kijken of je de glaslatten moet vervangen.

Er is dan sprake van twee geharde glasplaten die met een folie aan elkaar gelaagd zijn. Er zijn meerdere manieren waarop dit type glas toegepast kan worden, bijvoorbeeld bij beloopbaar glas of bij de kosten van dubbelglas

Ontdek de prijs van gelaagd glas

Wil je gelaagd glas laten plaatsen in je woning? Vul ons formulier in en geef je wensen door. Je ontvangt offertes op maat en kunt zo de beste deal vinden voor jouw project!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes