Glaszetter kosten | Informatie en verschillende opties

De vraag ‘wat kost een glaszetter’ wordt ons regelmatig gesteld. In dit artikel kijken we naar de kosten van een glaszetter en geven we je informatie over de opties, zodat je gezin er straks weer lekker warm bij zit!

kosten van een glaszetter

Glaszetter prijzen

Wanneer je nieuw glas nodig hebt in je woning, is een goed deel van de uiteindelijke kosten voor de glaszetter. Wanneer je weet wat onder andere dubbel glas, isolatieglas en gelaagd glas kost, wil je waarschijnlijk ook weten wat de glas zetten kosten zijn. Zo kun je de beste prijs vinden voor de klus. Wat zijn de glaszetter prijzen van de vakman die het dubbel glas plaatst? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld.

Wat kost een glaszetter: kosten glaszetter per uur (uurtarief glaszetter)

Het uurloon van een glaszetter is alleen belangrijk als je geen vaste prijs hebt afgesproken. Het gemiddelde uurloon van een professionele glaszetter begeeft zich tussen de 30 en 40 euro exclusief btw. Dit hangt af van de kwaliteit van de glaszetter. Bovendien is deze prijs exclusief de materialen die door de glaszetter worden gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan het glas en de kit. De toeslag op reiskosten zijn in sommige gevallen gratis, maar dat is sterk afhankelijk van de afstand die de glaszetter moet afleggen.

Daarnaast zie je hieronder ook een overzicht met de prijzen van de verschillende glassoorten: van standaard dubbel glas tot het meest isolerende HR+++ glas (triple glas).

Soort glasGemiddelde prijs per m² incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² aan glas
Standaard dubbel glas€ 230€ 380
HR€ 240€ 460
HR+€ 250€ 600
HR++€ 260€ 660
HR+++€ 340€ 720
Benieuwd naar de kosten van een glaszetter?
Wij brengen je in contact met ervaren glaszetters. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat de mogelijkheden en kosten zijn van glaszetters. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk glaszetter prijzen

Is het meest isolerende glas het waard?

Of het het waard is om HR+++ glas aan te schaffen is voor iedereen anders. Dit kan van een aantal factoren afhangen. Het isolatieglas in combinatie met de verwarmingskosten kan op de lange termijn erg interessant zijn, aangezien de jaarlijkse besparing op de energiekosten je elk jaar meer geld laat overhouden. 

Als je het dus niet erg vindt om op de korte termijn wat meer te investeren dan is dit een goede keuze. Als je dat niet zo prettig vindt op het moment en liever wat minder investeert op de korte termijn of je woont op een plek waar gewoon niet zo veel kou is, dan is het natuurlijk slimmer om een goedkoper glas aan te schaffen met een iets lagere isolatiewaarde.

Maar woon je op een plek met iets meer kou of ben je van nature een persoon die niet al te goed tegen de kou kan, dan is dat natuurlijk ook weer makkelijker met de keuze. 

glaszetter prijzen

Vacuüm glas

Vacuümglas is een dubbele beglazing van twee glasplaten van elk minstens 3 mm waarvan er een is bekleed met een isolerende coating. Er zijn ook altijd nadelen. Eén hiervan is dat het duurder is. Laat je al je ramen vervangen, kost dit veel geld.

Natuurlijk bespaar je het meeste geld door online goedkoop glas te bestellen. Je kunt dit precies in de jouw gewenste soort en op maat thuis laten leveren. Zo hoeft het weinig geld te kosten! Bij het online kopen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard de beste prijs belangrijk. Vergelijk de prijzen van diverse shops die snel, gratis leveren en ze op voorraad hebben. 

Duurste soort glas

Niet alle soorten glazen zijn hetzelfde. Het installeren van brandwerend glas bijvoorbeeld kan tot wel vier keer zo duur zijn als het laten installeren van gehard glas. Brandwerend glas is namelijk gemiddeld zo’n 440 euro per maand terwijl simpel gehard glas maar zo’n 110 euro is. 

Wat valt er allemaal onder glasschade?

Onder glasschade valt niet alleen een barstje in de voorruit. Ook brandschade of stormschade aan je raam vallen hieronder, maar ook een gebroken terrarium en/of aquarium. Ook glasschade aan de deur van je tuin en je auto ramen vallen hieronder. 

wat zijn de prijzen van een glaszetter

Wat wordt er verzekerd?

In het kort gezegd, schade die je niet zelf veroorzaakt hebt, wordt door de verzekeraar meestal vergoed. Denk bijvoorbeeld aan schade door inbraak of diefstal, maar ook aan glasschade door brand of door een storm. Ook een bal door het raam van de spelende kinderen van de buren, als je op de begane grond woont, en vandalisme met vuurwerk tijdens oud en nieuw valt hieronder.

Glaszet kosten in de buurt

Je bent natuurlijk op zoek naar een glaszetter bij jou in de buurt. De kosten van een glaszetter kunnen wel redelijk verschillen per regio in Nederland. Zo zal de gemiddelde prijs op het platte land een stuk lager liggen dan in een plek als Amsterdam waar de prijs voor een glaszetter al kan oplopen tot zo’n 45 euro per uur

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een raam te vervangen?

+
Hoeveel het kost om een raam te vervangen hangt af van meerdere zaken. Zo hangt het er bijvoorbeeld vanaf om wat voor soort glas het gaat. Want er moet natuurlijk een nieuw glas is. Een HR glas is namelijk goedkoper dan bijvoorbeeld een HR++ glas. Ook speelt het formaat van het glaswerk een rol en de montagekosten van de vakman per vierkante meter.

Verder speelt het materiaal van het raam zelf nog een rol natuurlijk. Is je raam van hout gemaakt of van kunststof? En als het nu van hout is bijvoorbeeld wil je dat dan zo houden of laten vervangen door een ander materiaal? Dit zijn allemaal factoren die meespelen in de totale kosten voor het vervangen van een raam.

Wat kost HR ++ glas per m2 inclusief plaatsen?

+
HR++ glas is het populairste glas van Nederland. Het wordt daarom ook het meest gebruikt. De kosten voor dit glas bedragen zo tussen de 120 en de 140 euro per vierkante meter. Dit is inclusief de plaatsing.

Hoe duur is glas reparatie? (nieuwe ruit)

+
Hoe duur een glasreparatie is, hangt onder andere af van het type glas dat je gebruikt. De laagste kosten liggen tussen de 80 en de 100 euro en de maximale kosten liggen ergens rond de 200 euro per vierkante meter.

Wat kost glas zetten per m2?

+
De kosten voor het zetten van glas hangen van een aantal dingen af. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende soorten glazen. Je hebt HR++ glas dat in Nederland het meest gebruikt wordt, maar je hebt ook HR++ extra zonwerend glas of HR++ veiligheidsglas. Ook de montagekosten zullen verschillen. Dit verschilt dan per vakman meestal. Als je op zoek bent naar de beste optie voor jou is het slim om naar een vakman te zoeken die zowel voordelig als kwalitatief werkt.

Wat kost dubbel glas per m2?

+
Dubbel glas kost gemiddeld tussen de 110 en de 130 euro per vierkante meter. Dit is inclusief plaatsing.

Ontdek de glaszetter kosten

Wil je een glaszetter inschakelen voor het vervangen van het glas in je woning? Ontdek dan de kosten door offertes aan te vragen. Vul ons formulier in en vergelijk de prijzen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes