Triple Glas Kosten | per m2 | Subsidie en meer

Op zoek naar het beste van het beste op het gebied van glas? Driedubbel glas zorgt voor de beste isolatie in jouw woning. Benieuwd naar de driedubbel glas prijs voor je besluit voor deze soort glas te gaan?

triple glas kosten in kozijn

Wat is de prijs van triple glas per vierkante meter plaatsen

De voordelen liggen voor de hand: Het gebruik van HR+++ resulteert in aanzienlijk minder warmteverlies dan dubbele beglazing. Driedubbele beglazing heeft hogere initiële uitgaven, maar de grotere besparingen op de energiekosten zullen deze kosten in de loop van de tijd meer dan compenseren.

De prijs van driedubbel glas ligt gemiddeld rond de € 340 per m², inclusief plaatsing en dergelijke. Deze hoge kosten zijn natuurlijk een behoorlijke investering maar met HR+++ glas bespaar je, van alle genoemde soorten glas, het meest op je maandelijkse energierekening.

Hoeveel kost triple glas meer dan HR++?

HR++ glas is de vaakst gekozen soort isolatieglas, omdat het al behoorlijk goed isoleert. Triple glas isoleert nog beter dan andere soorten glas, dankzij de extra toegevoegde glasplaat, maar is daardoor ook duurder. De kosten triple glas vs HR++ glas zijn hierdoor interessant om te vergelijken. HR++ glas kost gemiddeld € 260 per vierkante meter, inclusief BTW en montage. De prijs triple glas per m² ligt daarentegen rond € 340, ook inclusief BTW en montage. Het verschil in prijs is dus ongeveer € 80 per vierkante meter.

Benieuwd naar de kosten van triple glas?
Wij brengen je in contact met ervaren installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat de mogelijkheden en kosten zijn voor het plaatsen van triple glas. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dubbel glas prijzen

Wat is beter en meer zinvol, HR++ isolatieglas of triple glas?

In de onderstaande tabel zie je prijsindicaties voor de terugverdientijd van driedubbel glas, dubbel glas kosten en andere soorten. De terugverdientijd van driedubbel glas is dus langer dan HR++ isolatieglas. Voor de terugverdientijd rekenen we gemiddeld zo’n 10 jaar.

Soort glasBesparing gasBesparing stookkostenTerugverdientijd
Dubbel glas13 m³€ 1912 jaar
HR glas16 m³€ 2311 jaar
HR+ glas21 m³€ 309 jaar
HR++ glas23 m³€ 338 jaar
Driedubbel glas25 m³€ 3610 jaar

De vraag “wat kost een glaszetter?” wordt vaak gesteld. Bekijk hier de kosten van de glaszetter.

Hoeveel subsidie op triple glas?

Om woningeigenaren te stimuleren om hun woning beter te isoleren, kun je voor verschillende isolatiemaatregelen subsidie krijgen. Het plaatsen van driedubbel glas valt hier ook onder. De kosten triple glas per m² kun je dus deels gesubsidieerd krijgen door de overheid met de ISDE subsidie! Om aan de voorwaarden van deze subsidie te voldoen moet je minimaal 8 m² glas vervangen in je huis en maximaal 45 m². Je krijgt € 65,50 aan subsidie per vierkante meter glas, waardoor de kosten € 274,50 per vierkante meter worden.

Subsidie op kosten triple glas m² met kozijn

Een van de andere voorwaarden voor de subsidie is dat je ook meteen isolerende kozijnen laat plaatsen. Je krijgt hier geen extra subsidie voor, dus de kosten nieuwe kozijnen met triple glas zullen alleen verminderen met de € 65,50 per vierkante meter. Door nieuwe, beter isolerende kozijnen te laten plaatsen zul je wel een extra besparing op je energierekening zien, nog meer dan wanneer je alleen het glas laat vervangen. Je bespaart uiteindelijk dus wel meer!

Isolerende panelen geven wel subsidie

Wel kun je subsidie krijgen wanneer je isolerende panelen in je kozijnen laat plaatsen. Bij een isolatiewaarde tussen 0,7 en 1,2 zul je hierbij € 10 per vierkante meter krijgen, met een isolatiewaarde van minder dan 0,7 krijg je zelfs € 45 per vierkante meter. Deze subsidie is alleen mogelijk als je meteen triple glas laat plaatsen, dus door deze subsidies te combineren kun je een mooi bedrag terugkrijgen voor een duurzame investering!

Isolatiewaarde en besparing

Net zoals er een minimale isolatiewaarde is voor de isolerende kozijn panelen, moet je ook aan een minimale isolatiewaarde voldoen voor je subsidie krijgt voor driedubbel glas. De isolatiewaarde (of U-waarde) mag maximaal 0,7 W/m²k zijn. Triple glas zal hooguit een U-waarde van 0,9 hebben, dus je moet wel even goed kijken of je aan de eisen voldoet met jouw keuze. Door deze goede isolatiewaarde zul je maar liefst €720 per jaar aan gas besparen wanneer je 20m2 aan triple glas in je huis hebt.

Waaruit bestaan de driedubbel glas kosten?

Het grootste deel van de prijs triple glas (HR+++ glas of drie dubbel glas) bestaat uit het glas zelf en overig benodigde materiaal om het glas te plaatsen. De arbeidskosten van de glaszetters zullen daarna het grootste deel van de prijs bepalen, met voorrijkosten en andere variabele kosten die bij de klus horen maar een klein deel van de uiteindelijk HR triple glas kosten zullen zijn.

Wat is in de 3 dubbel glas prijs opgenomen?

Deze opgenomen kosten zijn inclusief:

  • Stelblokjes
  • Tochtband
  • Kit
  • Afvoeren eigen afval
  • Arbeid incl. btw en montage

Wat zit niet bij de prijs triple glas

  • Oud glas verwijderen indien nodig
  • Afvoeren indien nodig
  • Aanpassing aan ramen en kozijnen zoals versterkingen of houtrot reparaties indien nodig
  • Aanpassingen aan hang- en sluitwerk indien nodig
  • Nieuw schilderwerk indien nodig
triple glas in verschillende kozijnen

Kosten triple glas en kozijn per m²

In sommige gevallen moet je jouw kozijnen vervangen voor je kunt kiezen voor drie dubbel glas plaatsen. Hierdoor zullen de triple glas prijzen hoger worden, omdat je dan te maken hebt met kozijn met triple glas kosten. Nieuwe kozijnen kosten gemiddeld € 575 tot € 900 per vierkante meter, afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Deze prijs is inclusief de meerprijs voor driedubbel glas en zijn dus de totale kosten.

De bestaande kozijnen meteen vervangen?

Je hebt de keuze uit twee opties: je laat de oude kozijnen gewoon op zijn plaats en kiest een iets minder isolerende glassoort dan triple glas zoals HR++, of je vervangt alsnog de kozijnen en laat direct triple glas plaatsen. Je betaalt dan wel de kosten triple glas en kozijn, maar hebt een hogere isolatiewaarde en bent voor langere tijd klaar.

Kunststof kozijnen triple glas prijzen

Vaak wordt er voor kunststof kozijnen gekozen omdat deze de goedkoopste optie zijn, die toch goed isoleren. Wel moet er bij kunststof kozijnen vaker eerst nieuwe kozijnen komen voor je triple glas kunt plaatsen. De kosten kunststof kozijnen met triple glas zijn gemiddeld € 575 per vierkante meter. Inclusief de subsidie voor triple glas zul je ongeveer € 509,50 per vierkante meter betalen.

Waarom ramen vervangen door triple glas

Triple glas zorgt ervoor dat je maandelijks op de energiekosten kunt besparen. Op die manier verdien je het geïnvesteerde geld langzaam maar zeker terug. Bovendien zal je merken dat triple glas de waarde van de woning op zal hogen. Bij verkoop van de woning is het hebben van triple glas zeker een pluspunt voor potentiële kopers. Je kunt ook altijd nog kijken naar de voordelen en kosten van vacuüm glas.

Ontdek de kosten van triple glas

Wil je triple glas in je woning laten plaatsen? Ontdek wat de kosten zijn door onderstaand formulier in te vullen. Je ontvangt offertes op maat van diverse specialisten. Vergelijk de prijzen en bespaar!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes