Wat kost een glazenwasser? | Tarief & mogelijkheden

Een glazenwasser, wat kost dat eigenlijk? Goed nieuws! De kosten van een glazenwasser vallen voor veel mensen mee, en daarom laten ze het vaak voor zich doen. Hiermee bespaar je niet alleen geld, maar ook kostbare vrije tijd.

wat-kost-een-glazenwasser

Hoeveel kost het inschakelen van een glazenwasser?

De kostprijs voor het laten wassen van de ramen kan erg geflatteerd zijn. Over het geheel genomen worden appartementen als een relatief goedkope klus beschouwd. Heb je daarentegen een villa of bedrijfspand met veel grote en moeilijk bereikbare ramen? Dan zouden de prijzen mogelijk aanzienlijk hoger kunnen liggen.

Verder spelen ook weersomstandigheden en het seizoen een rol bij de prijsbepaling. Het is daarom handig om deze klus net voor of juist na de zomer te laten uitvoeren. Veel mensen zijn in de zomer bezig met het uiterlijk van hun woning en tuin. Hierdoor liggen de prijzen rond die periode dan ook hoger.

Welke prijzen hanteert een glazenwasser voor woningen en particulieren?

Een glazenwasser doet schoonmaakklussen voor zowel bedrijfspanden als woningen. Niet elke woning is hetzelfde en dus kunnen ook de prijzen erg verschillen. Om toch een goed inzicht te geven over de prijs die je mogelijk betaalt, hebben wij onderstaand overzicht gecreëerd:

Soort Woning Minimale prijs in euro’sMaximale prijs in euro’s
Appartement€ 20€ 25
Standaard rijhuis€ 25€ 35
Halfopen bebouwing€ 30€ 45
Villa€ 45€ 90
Vrijstaande woning€ 45€ 90
Restaurants, cafés, bedrijven€ 45 € 90

Wat kost een ramenwasser gemiddeld per uur?

Je bent op zoek naar een glazenwasser voor het wassen van je ramen thuis? Het is dan heel verstandig om te weten welke prijs je ongeveer kan verwachten. Het valt de meeste mensen erg mee omdat ze dit zelf een vervelend en gevaarlijk klusje vinden. Je wint er echt vrije tijd mee en dat is ook wat waard!

De gemiddelde prijs die een glazenwasser zal vragen is € 30 per uur. De prijzen kunnen per klus en regio verschillen. Doorgaans liggen de kosten gemiddeld tussen € 24 tot € 36 per keer. De prijzen verschillen, aangezien iedere woning verschillend is en het ene huis nu eenmaal veel meer (en grotere) ramen heeft dan een ander huis. 

Wat vraagt een glazenwasser per raam?

Wat een glazenwasser vraagt per raam hangt af van verschillende factoren. Het is belangrijk om op te merken dat moeilijk bereikbare ramen doorgaans meer kosten dan ramen waar de glazenwasser makkelijk bij kan. Daarnaast speelt de grootte van het raam hier ook een rol bij. Voor grote ramen worden hogere prijzen gehanteerd dan voor kleine ramen.

Het wassen van de ramen in een rijtjeswoning kost gemiddeld € 20,- à € 35,-. Woon je daarentegen in een bebouwing die halfopen is, dan kost deze klus gemiddeld tussen de € 30,- en € 45,-. Over het algemeen is het wassen van de ramen van een appartement het goedkoopst. De prijzen hiervan beginnen meestal vanaf € 20,-.

Door de prijzen die mogelijk van toepassing zijn voor jouw situatie te delen door het aantal ramen dat je hebt, kun je eenvoudig zien hoeveel er ongeveer per raam betaald wordt.

Op zoek naar een goedkope glazenwasser?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij gaan op zoek naar glazenwassers in jouw buurt. Deze dienst is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Vind een goedkope glazenwasser
glazenwasser kosten per uur

Doet een ramenwasser ook de kozijnen?

Wat veel mensen niet weten is dat ook het schoonmaken van de kozijnen horen bij het ramen wassen. Hierbij worden dus zowel het raam als de gevel en het raamkozijn schoongemaakt. Aangezien de prijs van een ramenwasser per uur bepaald wordt, zorg je er het best voor dat hij ook daadwerkelijk een uur lang werk heeft. Wanneer de klus is afgerond en er nog tijd over is, kun je de glazenwasser vragen of hij nog wat extra aandacht aan de kozijnen kan besteden.

Wat bepaalt de tarieven die een ramenwasser hanteert?

Er zijn verscheidene factoren die invloed hebben op de prijs van deze klus. Het is daarom belangrijk om de volgende factoren in overweging te nemen:

 • Aantal ramen
 • Oppervlakte van de ramen
 • Hoe makkelijk zijn ze bereikbaar?
 • Wil je ook de binnenzijde gewassen hebben?
 • Moeten ook de houten of kunststof kozijnen schoongemaakt worden of alleen het glas? (idem voor de raamdorpelstenen)
 • Wil je extra schone ramen hebben? (Bijvoorbeeld voor een open huis/ feestje etc.)
 • Wat is de reisafstand?
 • Is het hoogseizoen?
 • Is het eenmalig of sluit je een abonnement af?

Hierbij hebben we het puur en alleen over geregistreerde glazenwassers die een bonnetje met btw afgeven. Dit gaat dus niet over zwartwerkers.

glazenwasser wat bepaalt de prijs?

Bereikbaarheid is een belangrijke factor

De bereikbaarheid van de ramen is tevens een belangrijke factor. Moet er op grote hoogte worden gewerkt, dan zal de inzet van een hoogtewerker noodzakelijk zijn en daarvoor wordt een meerprijs berekend.

Totaalplaatje is bepalend voor het totale kostenplaatje

Huur je iemand in, dan worden naast de ruiten ook de kozijnen gewassen zodat echt alles weer zal blinken. Wil je de ramen ook van binnenuit laten wassen? Dat is mogelijk. Waar je voor kiest, is aan jou en afhankelijk van jouw situatie en budget. Zorg er echter altijd voor dat afspraken duidelijk zijn voor beide partijen, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Prijsbepaling ramen laten wassen

Hoe duur het lappen van je ramen voor jou uitvalt, bepaal je zelf aan de hand van een aantal keuzes. Denk hierbij aan de volgende zaken:

Over wat voor soort ramen gaat het? 
Een raam dat zogeheten glasroedes heeft, is opgedeeld in kleine compartimenten. Het zal een hoop werk geven wanneer deze allemaal apart gewassen moeten worden. Heeft je huis rechttoe rechtaan ramen, dan is het werk een fluitje van een cent. Het soort ramen is dan ook bepalend voor de kosten van de glazenwasser.

Op welke verdieping(en) bevinden de ramen zich? 
Ligt je woning op de begane grond, dan komt er weinig extra gereedschap aan te pas om alle ramen te kunnen bereiken. Ligt je woning echter in (een laag gelegen) woonlaag van een appartementengebouw, dan zal de glazenwasser een telescoopsteel nodig hebben om je ramen te lappen. Ook dit zal extra kosten geven.

Vieze zonnepanelen die een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken?
Wanneer zonnepanelen vuil worden verliezen ze een groot deel van hun werking. Met een speciale borstel met telescoopsteel moeten deze dan weer blinkend schoongemaakt worden. Dit is tijdrovend, wat extra geld kost. Het verdient zich terug doordat de zonnepanelen meer opbrengst krijgen met een schoonmaakbeurt.

Wat kan de glazenwasser allemaal schoonmaken?

Een glazenwasser kan veel meer schoonmaken dan de meeste mensen denken. Hun werkzaamheden gaan dan ook een stuk verder dan slechts het schoonmaken van ramen. Andere schoonmaaktaken die deze vakmannen ook voor hun rekening nemen zijn: 

 • Glas/ramen natuurlijk
 • De kozijnen waar het glas in zit (dit is niet standaard)
 • Dakramen
 • Lichtstraten/lichtkoepels
 • Boeiboorden
 • Zijkanten van dakkapellen

Glazenwasser: gratis offertes

Op zoek naar een betrouwbare glazenwasser voor jouw ramen? Met ons handige vergelijkingsformulier ontvang je gratis offertes van ervaren glazenwassers bij jou in de buurt. Vul het formulier in en geniet snel van schone en stralende ramen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Gelieve in te vullen (velden met sterretje * zijn verplicht):
Wat voor huis heb je?
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes