Huis verhuren aan expats | Informatie, Voordelen & Tips

Anno nu worden er steeds meer woningen aan expats verhuurd. Dat komt doordat het veel voordelen kent. Wat moet je weten voordat je eraan begint? In dit artikel geven we je alle belangrijke informatie die je moet weten over het verhuren van een huis aan expats. Lees dus zeker verder!

huis verhuren aan expats

Wat is een expat woning nu eigenlijk?

Een expat woning is een woning die verhuurd wordt aan mensen die op tijdelijke aard voor hun werk in een ander land wonen.

Een expatwoning is helemaal gemeubileerd (niet zoals studentenverhuur, waar je lege kamers verhuurt) en bevat alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat de expat zich meteen thuis voelt en direct in goede omstandigheden met zijn werkzaamheden aan de slag kan.

Waarom je woning verhuren aan expats?

Het is algemeen bekend dat een huis kopen en aan expats verhuren vele voordelen met zich meebrengt, maar wat zijn die voordelen nu eigenlijk? Hieronder hebben we alle voordelen voor het verhuren voor een woning aan expats voor je op een rijtje gezet.

Makkelijk verhuren

Het aantal mensen dat buiten hun thuisland werkzaam is, is in Nederland met ongeveer 25% gestegen. Je kunt je dus voorstellen dat de kans op verhuur aan expats enkel maar toeneemt.

Dit zorgt er dan ook voor dat de woning snel verhuurd kan worden.

Benieuwd naar de kosten van een makelaar?
Wij brengen je in contact met ervaren makelaars uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en helpen jou met de verkoop van jouw woning of bij het kopen van een nieuwe woning, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk makelaar prijzen

Stabiele inkomsten

Daarnaast is er financieel natuurlijk ook een groot voordeel bij de verhuur van je huis aan een expat. Over het algemeen betaalt het bedrijf de huur voor de inwonende. De bedrijven die expats naar Nederland halen zijn doorgaans bedrijven die geen problemen zullen veroorzaken met betrekking tot de betaling van de huur.

Een ander financieel voordeel dat hieruit voortkomt, is dat de huur hoger is dan gemiddelde woningen. Het is dus rendabel om op deze manier je huis te verhuren.

Appartement of woning gemeubileerd verhuren

Expats zijn bijna altijd op zoek naar gemeubileerde woningen. Indien je dus een woning wil verhuren, maar geen afstand wil nemen van de meubels kan het aan te raden zijn om de woning aan een expat te verhuren.

Betrouwbare huurders

Allereerst is het verhuren van je appartement of je eigen woning een keuze die op zekerheid is gebaseerd. De duur van de periode van de verhuur van het huis staat vast. Expats in Nederland verblijven hier voor een vaststaande periode.

Vooraf is het dus duidelijk wie de huurder is en hoelang hij in je woning zal verblijven.

Internationale contacten

Het verhuren van de woning aan werknemers uit het buitenland, kan op lange termijn zorgen voor een ruim netwerk.

De internationale contacten kunnen wellicht zakelijke kansen bieden en deuren voor je openen in de toekomst. Zorg dus zeker voor een goede relatie!

In welke steden kun je het best je woning verhuren?

Ondanks dat woningen voor expats voor een hogere vraagprijs verhuurd kunnen worden is het goed om je je ervan bewust te zijn dat je dit niet in elke stad gemakkelijk kunt doen.

Hieronder hebben we de interessantste steden voor het verhuren van jouw huis of appartement voor je op een rijtje gezet.

Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en is daarmee bij uitstek het podium voor internationale zaken. Vele expats zijn dan ook in Amsterdam gevestigd.

In Amsterdam zal de woning niet lang leeg blijven staan, er is veel animo van expats.

Rotterdam

Rotterdam is met zijn grote haven en diverse culturen erg aantrekkelijk voor expats. Een woning verhuren aan expats in Rotterdam zou dan ook zeker een logische keuze zijn.

Eindhoven

Eindhoven is het technologische centrum van Nederland. De stad is vol in opkomst en steeds meer multinationals kiezen ervoor om hun hoofdkantoor in Eindhoven te plaatsen.

Met het oog op deze positieve ontwikkelingen is het verhuren van een woning in Eindhoven dan ook geen gekke keuze.

huis verhuren aan expats

Utrecht

De stad Utrecht is wegens zijn ligging eigenlijk echt het hart van Nederland.

Alle steden zijn dicht in de buurt, wat het erg aantrekkelijk maakt voor zowel expats als internationale studenten.

Den Haag

De Haag is de politieke hoofdstad van Nederland en is midden in de randstad gevestigd.

Daarnaast zijn er vele internationale organisaties gevestigd, wat ervoor zorgt dat er veel expats op afkomen.

Tips voor tijdelijke woningverhuur aan expats

Het is belangrijk om je er bewust van te zijn dat expats van over de hele wereld komen. Bij de huisvesting van expats is het dan ook belangrijk om een aantal zaken wat betreft de huur of eventuele onverwachte kosten te bespreken.

Het maken van duidelijke afspraken kan ervoor zorgen dat er eventuele verwarring of kansen op conflicten vermeden kunnen worden.

Tips voor borg

Een andere tip is het vragen van een borg dat uit een maand huur bestaat. Expats hebben een hoog inkomen en kunnen de borg dus zeker missen. Daarnaast kun je je hierdoor ook indekken bij eventuele kleine schade aan meubilair.

Wanneer de woning aan het einde van de huurperiode in dezelfde staat is achtergelaten, geef je de huurder netjes zijn borg terug.

Wat zijn de ervaringen met verhuren aan expats?

Je kunt van een fijne samenwerking uitgaan, omdat de betrouwbaarheid van de huurder groot is.

Een expat-huurder heeft een betrouwbare achtergrond omdat zijn kredietwaardigheid, identiteit en antecedenten bekend zijn bij het bedrijf.

Wat bepaalt het rendement voor het verhuren aan expats?

Je rendement is afhankelijk van:

  • Inkomsten, per maand en vervolgens per jaar
  • Aankoopprijs woning
  • Leegstand, langdurig of niet
  • Winst (of verlies) bij verkoop na de verhuur aan Expats. Dit noemt men ook wel indirect rendement

Makelaar inschakelen: gratis offertes

Van plan om een nieuw huis te kopen of je eigen huis te verkopen? Vul ons formulier in en ervaren makelaars nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou makelaars kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort woning?

2*. Omschrijving

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes