Traploper kosten | Prijs per meter

Door een traploper te laten leggen oogt je trap mooier en blijft je schilderwerk op de trap netter. Daarnaast is de trap na het leggen van de traploper stroever waardoor je minder snel uitglijdt. Ontdek hier hoeveel een traploper kost en ontvang offertes van vakmannen, gespecialiseerd in traplopers leggen.

traploper

Wat is een traploper precies?

Een traploper bestaat uit stukken tapijt die in het midden van de traptreden bevestigd worden, dit voelt voor veel mensen veel prettiger dan een trap met een harde ondergrond. Traplopers op trappen maken iedere trap chiquer.

Waarom een traploper?

Het voelt dus veel fijner onder je voeten, ook geeft het een extra stukje uitstraling aan de trap. Een nadeel is wel dat een trap met traploper erop natuurlijk veel moeilijker is schoon te maken dan een trap zonder traploper.

Traploper laten leggen

Als je een traploper gaat laten leggen wil je natuurlijk waar voor je geld. Voor het bekleden van een trap is geen keurmerk of branchevereniging dus daarom is het extra zaak om op te letten bij het zoeken naar een geschikt bedrijf en gunnen van een opdracht. Een zogenaamde specialist zegt dus helaas niet zoveel.

Vergelijken

Je kan veel geld besparen door verschillende offertes te vergelijken. Het is dus altijd raadzaam om meerdere offertes aan te vragen.

Door het tijdig vergelijken van de traprenovatie offertes bespaarden we € 378 euro. De trap is veel mooier geworden dan we dachten en we genieten er nog iedere dag van!

Wat kost een traploper?

De prijs varieert sterk, verschillend van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Dit hangt af van het type, het materiaal, de lengte/breedte van de trap en de installatiekosten.

De prijs van een traploper hangt vooral af van het materiaal:

  • Een synthetische traploper is met ongeveer € 50 per trede de goedkoopste keus.
  • Gevolgd door een sisal traploper voor ongeveer € 60 per trede.
  • De duurste optie is een wollen traploper voor ongeveer € 70 per trede.

Dit is een schatting van de totale prijs van de traploper inclusief btw en montage.

Sisal tapijt is een heel duurzame tapijtsoort gemaakt van vezels van de Agave plant, een 100% natuurlijk materiaal dat biologisch afbreekbaar is. De structuur van dit materiaal lijkt op dat van touw en is perfect geschikt voor een robuuste, natuurlijke uitstraling.

Prijs per meter

De verschillende soorten bekleding van de trap, of traprenovatie bij een bestaande trap geven meestal echt een compleet frisse uitstraling. Zorg wel dat het schilderwerk eerst helemaal netjes is voordat je die traploper op de trap laat leggen. Ook is het goed om het verfwerk in de kosten van deze traprenovatie mee te nemen voor een eerlijk vergelijk. Wanneer je een traploper door een vakman laat leggen is nieuw schilderwerk minder snel nodig.

Soorten traplopers

Traplopers zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Denk hierbij aan verschillende materialen, maar ook aan verschillende uitstralingen. Hieronder bespreken we enkele opties waardoor je een beter beeld zal krijgen van de beschikbare opties voor jouw specifieke situatie.

Moderne traploper

Een moderne traploper bestaat meestal uit één kleur of een subtiel patroon. Zwart of wit zijn hierbij veelgebruikte kleuren, maar bijvoorbeeld ook grijs past goed bij een modern interieur. Je kan zowel lopers van sisal, wol of synthetische stoffen gebruiken.

Traploper sisal

Sisal is een veelgebruikte soort traploper. Dit type is bruin van kleur en heeft kleine, harde haartjes en valt onder natuurtapijten. Sisal zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Het voordeel hiervan is dat het materiaal geen stoffen of bacteriën aantrekt, waardoor de traploper ook nog eens duurzaam is.

Traploper klassiek

Klassieke traplopers zijn er in allerlei soorten en maten, maar ook in verschillende kleuren met verschillende patronen. Door een traploper aan je huis toe te voegen krijgt je huis meer elegantie, zeker in een klassieke stijl. Echter zit er in de werking van de traploper geen verschil in de stijl die je kiest.

Traploper op maat

Elk huis is anders en elke trap dus ook, daarom is het belangrijk om een traploper op maat te laten maken. Dit is vooral handig wanneer je een lastige(re) vorm trap hebt of wanneer je specifieke wensen hebt voor het uiterlijk ervan. Schakel een professional in die samen met jou kan kijken naar wat er allemaal mogelijk is.

Roedes traploper

Roedes zijn de soort haken waarmee de traploper wordt bevestigd aan de trap. Ook hiervoor zijn verschillende opties beschikbaar, denk aan de kleur en het materiaal. Kies roedes die passen bij de stijl van de trap, maar hou ook rekening met het budget. Een traploperspecialist kan altijd met je meekijken wat de beste optie is voor jouw situatie om zo de best passende keuze te maken.

Nieuwe traploper of tapijt kopen

Bij het kopen van een nieuwe traploper of een tapijt voor rondom de trap is het belangrijk om vooraf te weten wat je eigen wensen zijn. Hierbij gaat het niet alleen om het uiterlijk van de trap, maar ook om bijvoorbeeld de installatietijd en de kosten. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen, omdat je op deze manier de verschillende opties goed met elkaar kunt vergelijken waarna je de professional kan kiezen die het best bij jouw situatie aansluit.

tapijt als vloerbedekking op trap

Verschillende manieren

Er zijn een aantal manieren waarop je een traploper kunt leggen:

  • Met naald en draad
  • Spijkerlatjes
  • Lijmen
  • Nieten

De variant met naald en draad wordt meestal gedaan door een professional, aangezien dit een secuur en ambachtelijk klusje is. De andere varianten zijn daarentegen (als je handig bent) makkelijker om zelf te doen.

Hoe leg ik zelf een traploper?

Het zelf leggen van een traploper doe je in een aantal stappen:

Stap 1: Looplijnen uitzetten

Voordat je daadwerkelijk overgaat tot het leggen van het tapijt, moet je natuurlijk eerst uitmeten waar de loper precies moet komen te liggen. De breedte van de loper hangt altijd af van de breedte van de trap. Als je een gedraaide trap hebt, meet dan het liefst vanuit de kortste hoek zodat er een gelijke lijn zal ontstaan.

Tip: Gebruik een potlood zodat je de lijnen na de klus weer kunt verwijderen

Stap 2: Een ondertapijt leggen (optioneel)

Om de duurzaamheid van het tapijt te bevorderen, is het verstandig om een ondertapijt te leggen voor de traploper leggen. Het ondertapijt geeft al de beste geluidsisolatie en zorgt er ook voor dat de tapijtgaren rechtop zullen blijven staan. Daarnaast zorgt het voor een vermindering in de pletvorming.

Stap 3: Knologen bevestigen

Zodra de looplijn is uitgezet en eventueel het ondertapijt er ligt, kun je beginnen met het bevestigen van de knologen. Deze worden bevestigd op de uiteindes van de traploper aan te traptreden. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen de linker en rechter knoloog om de traproede te kunnen plaatsen.

Kologen zijn een soort schroeven waarmee je het tapijt aan de trap kunt bevestigen. Deze worden er meestal bij geleverd.

Stap 4: De traploper installeren

Wanneer de knologen zijn bevestigd, kan de traploper per trede met de roedes vast worden gezet. Kies daarvoor bijpassende traproedes, zoals bijvoorbeeld uit: messing, chroom, nikkel of edelstaal. De traproede wordt in de knologen geschoven, hierdoor wordt de traploper vast geklemd. In de binnenbochten moet de loper naar binnen worden gevouwen en daarna vast worden genaaid bij de stootborden.

Reinigen van de traploper

Het reinigen van vloerbedekking van stof moet altijd met een natte methode in mijn ogen. Sommige bedrijven beweren dat hun resultaten van een droge methode net zo goed is als een diepzuigende natte vloerbedekking reiniging maar die resultaten vallen mij altijd tegen.

Traploper offertes vergelijken

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort trap
2*. Wat voor traploper zou je willen?
3*. Aantal treden?
4*. Uitvoermoment
5*. Is de woning in bezit?
6*. Is de woning in bezit?
7*. Omschrijving
8. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een traploper zijn?

+
De lengte van elke trap is anders, dus ook van elke traploper. Meet de hoogte en breedte van de trap en tel hierbij vijf centimeter per trede op, zo krijg je een beeld van hoe lang de traploper ongeveer zal moeten zijn.

Welke breedte voor een traploper?

+
Afhankelijk van de trap zijn traplopers doorgaans ongeveer 60 à 70 centimeter breed.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes