Lichtkoepel zonwering | Verschillende soorten

Met lichtkoepel zonwering hou je niet alleen de warmte tegen, maar kies je ook voor een sfeervolle oplossing. In je zoektocht naar lichtkoepel zonwering zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kun je de zonwering binnen plaatsen, maar ook buiten.

lichtkoepel zonwering

Redenen om zonwering voor je lichtkoepel aan te schaffen

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen voor lichtkoepel zonwering kiezen. Een lichtkoepel biedt meer daglicht, wat weer positieve invloed heeft op onze gemoedstoestand. Genoeg daglicht geef je veel energie en laat je beter functioneren.

Koeler binnenklimaat

Een mogelijk nadeel is dat een lichtkoepel voor warmte kan zorgen tijdens de zomer: warmte van de zon komt volop binnen via het dakraam. Een goede oplossing hiervoor is het plaatsen van lichtkoepel zonwering. Hiermee creëer je een extra laag en ben je verzekerd van een koelere omgeving.

Zo heb je het hele jaar door meer daglicht, maar profiteer je ook van verkoeling en isolatie.

Controle over de temperatuur

Met het toepassen van zonwering ben je weer zeker van dat je de mate van de hoeveelheid licht door het dak en warmte kunt bepalen. In het voorjaar of het begin van de zomer is een aangenaam zonnetje altijd welkom om je woning te verwarmen.

Zodra de temperaturen omhoog gaan, kan het ook zomaar benauwd worden. Een lichtkoepel is qua licht dan nog steeds aan te raden, maar op het gebied van warmte kun je wel een oplossing gebruiken.

dakraam

De waarde van goede lichtkoepel zonwering

Het is waardevol om te investeren in kwalitatieve lichtkoepel zonwering. Hiermee kies je voor topkwaliteit waar je jarenlang van kunt genieten. Goede zonwering houdt de warmte tegen en zorgt voor verkoeling in huis. Daarnaast brengt goede zonwering ook een mooie sfeer met zich mee.

Met een stijlvol en esthetisch ontwerp kies je voor een fraai aanzicht vanaf binnen of buiten. Kies je voor goedkope raamdecoratie voor je lichtkoepel? Dan is de kans ook groot dat je inlevert op kwaliteit: kijk daarom goed naar de mogelijkheden.

Benieuwd naar de kosten van een lichtstraat?
Wij brengen je in contact met ervaren installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en monteren de lichtstraat voor je, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk lichtstraat prijzen

Welke zonwering is geschikt voor een lichtkoepel?

Er zijn verschillende soorten zonwering geschikt voor een lichtkoepel. Dit betekent niet alleen dat je altijd iets kunt vinden dat aan je wensen voldoet, maar dat je ook verzekerd bent van de beste kwaliteit.

Je kunt er voor kiezen om zonwering aan de binnenkant te plaatsen, maar er zijn ook mogelijkheden om dit aan de buitenkant te doen.

Ruime keuze

Daarnaast heb je de keuze uit verschillende soorten zonwering, maar ben je ook in staat om diverse kleuren en stoffen te kiezen.

Dankzij de uitgebreide mogelijkheden is het nog makkelijker om iets te vinden dat helemaal bij jouw voorkeuren aansluit.

Zonwering voor lichtkoepel binnen

Een lichtkoepel zorgt voor enorm veel lichtinval in huis. Dit licht zorgt er weer voor dat de ruimte optisch wordt vergroot.

Het is belangrijk om hierop te letten wanneer je nieuwe zonwering gaat uitkiezen.

Plisségordijnen

Onder andere plissé gordijnen zijn een geschikte optie voor de zonwering. Plissé gordijnen hebben als voordeel dat ze zeer stijlvol zijn en voor veel sfeer zorgen. Een ander voordeel van dit type raamdecoratie is dat je ze heel gemakkelijk aan de binnenzijde van het raam kunt monteren.

Je ondervindt geen hinder van de koepelvorm. Verder is het ook mogelijk om diverse kleuren en stoffen te kiezen, waardoor je zelf veel invloed hebt op het uiteindelijke effect van de lichtkoepel zonwering.

Duette shades

Je kunt aan de binnenkant ook kiezen voor duette shades. Dit is ook een perfecte manier om zowel sfeer te creëren als zon te weren. Een groot voordeel van duette shades is dat je ze op meerdere manieren kunt bedienen.

Je kunt onder andere automatische bediening kiezen, wat ervoor zorgt dat je met gemak je zonwering kunt inzetten als het te warm wordt.

Transparant of verduisterend

Verder kun je bij deze zonwering kiezen uit verschillende soorten en maten, maar ook kleuren. Je kunt bijvoorbeeld voor een verduisterende stof kiezen, evenals een transparante of lichtdoorlatende stof.

Het kiezen van een stof bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit en het effect van de zonwering.

Zonwering voor lichtkoepel buiten

Je kunt er in de tweede plaats ook voor kiezen om je lichtkoepel vanaf de buitenkant te voorzien van zonwering. Dit lijkt onconventioneel, omdat je te maken hebt met een specifieke vorm.

In dit geval kies je voor speciaal gevormd materiaal dat je over de koepel kunt leggen. Een belangrijk verschil is wel dat buitenzonwering gemaakt is van extra sterke materialen die goed bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden.

Sterk materiaal

Een lichtstraat is ook een type lichtkoepel: bij deze vaak rechthoekige lichtkoepel is er geen sprake van een ronde vorm en ben je in staat om normale zonwering te plaatsen die je ook aan de binnenzijde van het raam kunt plaatsen.

Bij een ronde lichtkoepel is het vaak lastiger om zonwering toe te voegen. Daarvoor moet een op maat gemaakt oplossing bedacht worden.

Hou warmte buiten tegen

Een belangrijke reden om hiervoor te kiezen is omdat je hiermee de warmte van de zon nog beter tegenhoudt. De zonwering houdt de warmte van de zon tegen voordat de zonnestralen het raam kunnen bereiken.

Dit betekent dat nog meer warmte wordt tegengehouden.

Hoe onderhoud je dit type zonwering?

Zonwering heeft over het algemeen niet veel onderhoud nodig. Toch kun je er eens in de zoveel tijd voor kiezen om onderhoud te verrichten.

Bij plissé gordijnen is het slim om deze met een stofzuiger schoon te maken. Gebruik hierbij de zachte borstelkop.

Vlekken verwijderen

Als er sprake is van vlekken: maak dan eerst gebruik van een droge doek. Lukt dit niet? Gebruik dan een klamme doek, maar behandel het gordijn wel voorzichtig.

Zit de zonwering aan de buitenkant? Dan is onderhoud nog minder nodig, omdat er sprake is van speciaal materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden. Zo profiteer je lange tijd van de beste zonwering!

Conclusie

Goede lichtkoepel zonwering zorgt voor sfeer en warmtewering: de perfecte combinatie om het maximale uit je lichtkoepel te halen, want hiermee ben je verzekerd van heel veel natuurlijk daglicht. Wat voor soort lichtkoepel je ook hebt en met welke afmetingen je ook te maken hebt: je vindt altijd zonwering die aan jouw wensen voldoet.

Dankzij de zeer hoge kwaliteit ben je in staat om een keuze te maken waar je jarenlang plezier van hebt. Zo haal je alleen maar de voordelen uit je lichtkoepel. Ga online op zoek naar de beste lichtkoepel zonwering en ontdek de uitgebreide mogelijkheden!

Lichtstraat installateur inschakelen: gratis offertes

Van plan om een lichtstraat te installeren? Vul ons formulier in en ervaren installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou lichtstraat kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Model lichtstraat
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes