Automatisch sproeisysteem | De 3 Voordelen op een rij!

Met een slim automatisch sproeisysteem voor de tuin bespaar je tijd en geld doordat je niet steeds zelf hoeft te sproeien. Het gazon droogt niet uit en je verspilt ook geen water.

automatisch sproeisysteem

Slim sproeien

Je leest het goed, ook de tuin bijhouden wordt steeds ‘slimmer’. Dat is niet alleen erg handig maar ook nog eens duurzamer! Met slim sproeien zorg je er tegelijkertijd voor dat alles blijft leven in je tuin EN dat je niet onnodig veel water verbruikt.

Automatisch sproeisysteem tuin aanleggen

Maar hoe werkt zo’n slim tuin systeem, en hoe leg ik het aan? Dat was ook de vraag die bij mij als eerste opkwam. Gelukkig is het niet zo ingewikkeld.

Hierbij een overzicht van hoe zo’n systeem in elkaar zit:

 • Smart App
 • Smart Gateway
 • Smart SILENO robotic lawnmowers
 • Smart Power Adapter
 • Smart Battery
 • Smart Water Control
 • Smart Irrigation Control
 • Smart Sensor
 • Smart Pressure Pump

Vele van deze producten zijn prima zelf aan te leggen met simpelweg de gebruiksaanwijzing. Mocht je niet zo handig zijn, dan is installatie door de leverancier vaak ook een optie.

Review

Het woordje ‘Smart’ lijkt bijna overmatig gebruikt in dit overzicht, maar is cruciaal in het systeem natuurlijk. Zoals je een heel slim huis kunt maken, kun je dat tegenwoordig dus ook gewoon met het sproeisysteem in je tuin (en de rest van de tuin).

slim automatisch sproeisysteem

Test

Van slimme verlichting tot de beste robotmaaier, je hoeft steeds minder zelf bij te houden. Mocht je dus wel van een mooie tuin houden, maar er niet bepaald de tijd voor hebben om het allemaal zelf bij te houden. Dan is het ‘slim maken’ van je sproeisysteem misschien wel een ideale oplossing voor jou.

In het kort zie je deze plussen en min:

 • Betaalbaar
 • Je kunt toekijken hoe de tuin gesproeid wordt
 • Betrouwbaar
 • Duurder dan zelf met een gieter rondlopen

Beregeningssysteem met app

Het beregeningssysteem met de app is een heel nuttige toevoeging voor je tuin. Een goed beregeningssysteem is namelijk ideaal om in je tuin alles in goede conditie te houden. Door voldoende water op het juiste tijdstip worden voedingsstoffen goed opgenomen door je bloemen en planten.

Automatische tuinberegening is een ideale oplossing om je tuin zonder omkijken of zorgen op het juiste tijdstip van water te voorzien. Met automatische beregening in de tuin kun je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat er gesproeid wordt ‘s ochtends vroeg waardoor de hele tuin het water optimaal kan benutten.

Vroeg in de morgen kan het water naar de wortels trekken en de plant kan dan tijdens het droge gedeelte van de dag maximaal profiteren van het water. En dat alles met behulp van 1 slimme app.

Automatisch sproeisysteem prijs

Slimme sproeiers zijn duurder dan ‘normale’ sproeiers, dat is een feit. Maar velen vinden het de investering zeker waard vanwege de duurzaamheid en het gemak dat het met zich mee brengt.

Benieuwd naar de kosten van een automatisch sproeisysteem?
Wij brengen je in contact met ervaren specialisten. Zij werken een offerte op maat uit op basis van jouw wensen. Vergelijk offertes en bespaar!
arrow Vergelijk gratis offertes

Gardena

Gardena is hierbij een goede optie. Een standaard slim sproeisysteem heb je al vanaf ongeveer 400 euro.

Voordelen slimme tuin

Wat zijn de voordelen van een slimme tuin?

1. Automatisch sproeien Vooral in de zomer sproeien we wat af, maar hoe lang we dat moeten doen en met hoeveel water is voor vele van ons toch een beetje gissen. Een slim sproeisysteem helpt je weer lekker te kunnen ontspannen in de zomer, zonder al die extra taken in de tuin erbij.

2. De grasmat licht er altijd ‘spik en span’ bij Persoonlijk vond ik het maar niks dat grasmaaien, ik ben daarom ook erg blij met mijn kunstgras. Maar toch mis ik het echte gras weleens, en zelfs die geur na het grasmaaien (als mijn hooikoorts niet opspeelt tenminste). Een robotmaaier neemt je eenvoudig de taak van het grasmaaien uit handen, ideaal!

3. Meer tijd voor jezelf! Een slimme tuin zorgt voor meer ‘me-time’, net als een slim huis. Terwijl de robotmaaier en de sproeier aan het werk zijn, kun jij rustig onderuit gaan in de tuinstoel en een glaasje fris erbij pakken. Laat de zomer maar beginnen!

Automatisch sproeisysteem: gratis offertes

Vraag offertes aan en vind een automatisch sproeisysteem dat volledig aan jouw wensen voldoet. Vul onderstaand formulier in, ontvang offertes op maat en vergelijk de prijzen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er gebeuren?
Wat moet er gebeuren?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes