Boomhut laten bouwen | Prijs | Vergunning en Veiligheid

Er zijn verschillende soorten boomhutten verkrijgbaar, elk in een eigen prijsklasse. Zie jij jezelf al een boekje lezen in jouw eigen boomhut?

boomhut laten bouwen prijs

Kosten boomhut kopen

De kosten van het aanschaffen van een boomhut hangen af van je persoonlijke wensen. Een kleine boomhut zonder poespas is al verkrijgbaar vanaf € 1.800 terwijl een ruime boomhut op palen met veranda al wat sneller richting de € 4.000 gaat.

Een boomhut voor kinderen is over het algemeen een stuk goedkoper dan een boomhut die ook geschikt is voor volwassenen.

Wat kost een grote boomhut?

Veel goedkoper is het om een unieke boomhut te bouwen met sloophout. Echter kost het veel tijd en moeite om eerst zelf het hout te verzamelen en vervolgens een veilige constructie in elkaar te zetten.

Om die reden kiezen veel mensen ervoor om een boomhut te laten plaatsen. Een boomhut inclusief plaatsing kost je al gauw € 10.000 of meer.

Boomhut laten bouwen in je tuin

Deze kosten hangen af van de grootte van de boomhut, de arbeidsuren en de extra opties. Meestal zijn deze kosten voor het plaatsen iets minder dan de helft van de prijs van de boomhut zelf.

Natuurlijk geldt ook hier hoe groter de boomhut, hoe gunstiger de offerte ook zal zijn qua installatiekosten. Dat zien we in de praktijk ook bij blokhutten.

Tips om kosten te besparen

Er zijn verschillende manieren om de kosten voor het plaatsen van een boomhut te besparen. Dit zijn tips voor jou om die kosten te beperken:

  • Vergelijk offertes van boomhutten van verschillende aannemers of bouwbedrijven.
  • Zorg dat je voor het laten plaatsen een duidelijk ontwerp hebt met materialen die je wil gebruiken. Zo voorkom je onverwachte kosten.
  • Je kunt overwegen om sommige werkzaamheden zelf uit te voeren om kosten te besparen.

Extra opties boomhutten

Je kunt het zo gek maken als je wil natuurlijk, met de toevoeging van glijbanen en klimtorens kun je er zelfs een speelparadijs van maken. Dit heeft natuurlijk wel effect op de kosten.

Verder kan de keuze voor het type hout de kosten beïnvloeden, net als de installatiecomplexiteit, het type constructie en de kosten voor de ontwikkeling (denk bijvoorbeeld aan elektriciteit). 

Hoe krijg je de beste offerte?

Ga van tevoren natuurlijk na welke wensen je precies hebt, hoe groot de boomhut moet zijn en welke extra opties je eventueel wil overwegen. Ook kan het zijn dat je misschien een kleine boomhut wilt die je later kunt uitbreiden.

Interesse in een boomhut laten bouwen?
Een boomhut is een fantastische aanvulling voor veel tuinen, met veel mogelijkheden. Leg jouw wensen voor bij verschillende leveranciers en kijk welke het beste bij jou past!
arrow Vraag offertes aan

Heb je een vergunning nodig voor een boomhut?

Het kan zo zijn dat het plaatsen van een boomhut vergunningplichtig is in jouw gemeente. Om die reden is het aan te raden dit vooraf bij de gemeente na te vragen.

Wanneer je een vergunning nodig hebt brengt dit extra kosten met zich mee.

Geef de buren een seintje

Het is aan te raden om de buren in te lichten als je van plan bent een boomhut te laten plaatsen. Een boomhut wordt vaak op hoogte geplaatst, het kan dan voorkomen dat buren wat privacy verliezen.

Om eventuele toekomstige geschillen te voorkomen en de relatie met de buren goed te houden kun je ze maar beter op de hoogte brengen van je plannen.

Zelf boomhut maken

Je kunt ook zelf een boomhut maken. Echter moet je dan wel rekening houden met bepaalde zaken. Hieronder lees je daar meer over!

Waar ga je de boomhut plaatsen?

Een goede plek uitzoeken om de boomhut te plaatsen is natuurlijk belangrijk. Het liefst is dit een plek waar hij tot zijn recht komt en niemand er hinder van ondervindt. Je moet de juiste boom kiezen.

Aangezien de gezondheid van de boom erg belangrijk is mag deze niet te jong of te oud zijn. Dit komt doordat hij mogelijk niet voldoende ondersteuning geeft om veilig in de boomhut te kunnen verblijven. Een slechte boom kun je beter verwijderen.

Veiligheid voor jezelf en je kinderen

Veiligheid is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel, zeker wanneer er ook kinderen in de boomhut zullen spelen. Naast het kiezen van de juiste boom is het ook veilig om niet al te hoog te bouwen. Mocht er iemand uit de hut vallen dan is de afstand in ieder geval kleiner dan bij een hoge boomhut.

Verdere voorzorgsmaatregelen zijn een reling (dichte reling voor kinderen) en een zachte ondergrond onder de boomhut zodat je bij een eventuele val toch zacht terechtkomt.

Duurzaamheid

Bij tuinaanleg en het laten plaatsen van een boomhut zorgt het gebruiken van duurzaam hout en duurzame materiaalsoorten ervoor dat je lang kunt genieten van het eindresultaat. Het meest duurzame hout kan tot wel boven de 20 jaar mee.

Boomhut laten bouwen: gratis offertes

Er zijn veel opties om over na te denken wanneer je besluit om een boomhut te laten plaatsen. Door vrijblijvend offertes op te vragen, brengen wij je in contact met vakmensen uit jouw buurt die de perfecte boomhut voor jouw wensen kunnen realiseren.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er gebeuren?

2*. Omschrijving

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes