Badkamer financieren | Geld lenen voor een badkamer

Het voordeel van een volledig zelf te bouwen badkamer, is dat je deze naar eigen smaak kunt samenstellen. Heb je de verbouwing van je badkamer goed geregeld, dan blijft de vraag hoe je dit gaat financieren.

badkamer-financieren.jpg

Hoe de badkamer verbouwing financieren

Die vraag is niet alleen van belang als je de verbouwing via een lening moet betalen, omdat het je aan voldoende eigen middelen ontbreekt. Beschik je namelijk wél over voldoende spaargeld, dan kan een financiering ook in dat geval de meest gunstige oplossing te zijn. De rente van een financiering is namelijk fiscaal aftrekbaar, indien je deze financiering afsluit ter verbetering van je eigen woning. Er is een zeer breed assortiment aan geldverstrekkers, waardoor je altijd een voordelige aanbieding kunt vinden met de voor jou meest interessante voorwaarden.

Wat kost een nieuwe badkamer

Om te weten hoeveel je moet lenen om deze verbouwing te financieren, is het wel handig om te weten hoeveel de badkamer zal kosten. Het uiteindelijke prijskaartje ligt natuurlijk aan hoe groot de verbouwing is, hoe luxe je het wilt hebben en welke materialen je kiest. Een nieuwe badkamer zal gemiddeld €9.000 tot €13.000 kosten, terwijl een renovatie gemiddeld €5.500 tot €10.000 zal kosten. Deze prijzen zijn gebaseerd op een standaard badkamer van 9 vierkante meter.

Kun je hypotheek verhogen voor verbouwen

Voor dit soort grote verbouwingen zal er vaak gebruik worden gemaakt van ruimte bij je hypotheek. Er zijn hier een aantal verschillende opties waar je voor kunt kiezen. Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om een hogere hypotheek af te sluiten dan de waarde van je huis, omdat je maar 100% van je woningwaarde lenen kunt. Toch kun je met je hypotheek op andere manieren wat ruimte vinden om je nieuwe badkamer mee te financieren.

Oversluiten van hypotheek

Omzetting van je hypotheek naar een goedkopere hypotheek en daarbij een extra bedrag opnemen voor de verbouwing. Je kunt kiezen voor een verhoging en omzetting van je hypotheek naar een goedkopere hypotheek. Zeker als je al wat langer in je huis woont, is de kans groot dat je woning in waarde is gestegen. Zodat je beschikt over een aanzienlijke overwaarde. Hypotheekverstrekkers of banken zijn in dat geval bereid je hypotheek te verhogen. Er wordt ook van tevoren rekening gehouden met de waardevermeerdering die ontstaat na de verbouwing.

2e hypotheek afsluiten

Het afsluiten van een tweede hypotheek kan voor jou voordeliger zijn dan het verhogen/omzetten van je bestaande hypotheek omdat de notariskosten (die een bepaald percentage bedragen van het hypotheekbedrag) dan lager uitvallen of wanneer de kosten voor een nieuwe hypotheek te hoog uitvallen. Een verhoging van je hypotheek of een tweede hypotheek is over het algemeen de goedkoopste manier van geld lenen voor je keuken of badkamer. De hypotheekrente is meestal een stuk lager dan de rente voor een persoonlijke lening/krediet.

kleine badkamer financieren

Badkamer financieren met een lening zonder BKR

Over het algemeen is een lening voor een nieuwe badkamer wat eenvoudiger en sneller te regelen. De rente van een lening is hoger dan die van een hypotheek. Voor niet al te hoge kredietbedragen kan een lening toch voordeliger zijn dan een hypotheek, omdat er geen bijkomende kosten voor de notaris en taxatie zijn. Indien je liever niet wilt dat het BKR bij verbouwingslening wordt betrokken kun je deze eventueel omzeilen. Er zijn instanties die een lening voor een verbouwing zonder BKR-check goedkeuren. Doe eerst het nodige onderzoek alvorens hiervoor te kiezen.

Persoonlijke lening of afbetaling

Heb je geen overwaarde of je woont in een huurhuis dan is een lening ook een goede optie. Gebruik je het geld voor een badkamer renovatie (verbeteren of onderhouden van je hoofdverblijf) dan is de rente net als bij de hypotheek fiscaal aftrekbaar. Onderzoek welke instantie de meest interessante opties aanbiedt. Dit is zeer wenselijk als je op lange termijn niet voor verrassingen wilt komen te staan. Je kunt ook weleens bij de aannemer op afbetaling kopen, maar dit is niet aan te raden. De rentes hiervoor liggen vaak een stuk hoger dan bij andere soorten leningen, waardoor je beter af bent bij een bank of andere instantie.

Verbouwhulp

Het geeft je vooraf een compleet inzicht in wat de verbouwing gaat kosten. Zo heb je voordat de eerste schep in de grond wordt gezet een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden en gemiddelde kosten verbouwing. Het zorgt er bovendien voor dat je aannemer helemaal op de hoogte is van alle benodigde werkzaamheden.

Badkamer aan de laagste prijs? Vergelijk gratis offertes!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de woning in bezit?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes