Vinyl vloer badkamer | Goedkoop, praktisch en tijdloos!

De badkamer vinyl vloer is goedkoop, 100% waterdicht, makkelijk schoon te houden en in iedere kleur en patroon te kiezen. Echt een vloer van nu dus met eventueel vloerverwarming eronder.

vinyl vloer badkamer

PVC badkamervloer

Een vinyl badkamervloer is een vloerbedekking die speciaal ontworpen is voor gebruik in badkamers. Het is gemaakt van PVC (polyvinylchoride) en andere synthetische materialen. Vinyl vloeren voor de badkamer kun je verkrijgen in diverse stijlen, kleuren en patronen. Hierdoor heb je veel keuze tussen zowel moderne en wat klassiekere badkamerontwerpen. Welke keuze je maakt heeft natuurlijk wel invloed op de kosten van de verbouwing van de badkamer.

Waterbestendig

Deze kunststof vinyl vloer delen zijn 100% watervast en de randen worden dan ook direct met acrylaat afgekit rondom de overgang tussen vloer en muur. Dit is dan ook één van de voornaamste eigenschappen die vinyl vloeren in de badkamer zo aantrekkelijk maken. In tegenstelling tot andere vloerbedekkingen, weerstaat vinyl vocht en water. Hierdoor is het ideaal in en ruimte waar gemakkelijk water gemorst of gespat wordt.

Voordelen vinyl vloer

Naast dat een vinyl vloer waterbestendig is, heeft het nog meer voordelen. Hierbij kun je denken aan de volgende kenmerken:

  • Eenvoudig te onderhouden
  • Duurzaam
  • Comfortabel onder je voeten
  • Betaalbaar
  • Verkrijgbaar in diverse stijlen

Nadelen vinyl vloer

Hoewel vinyl vloeren talloze voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Dit zijn voornamelijk de nadelen:

  • Gevoelig voor krassen en deuken
  • Mogelijke vervaging na het blootstellen aan de zon
  • Beschadigingen zijn moeilijk te herstellen
  • Je kunt vinyl niet mee verhuizen als het gelegd is
Interesse in een vinyl vloer voor de badkamer?
Een vinyl vloer is een goede keuze voor de badkamer door de waterbestendigheid en betaalbaarheid. Vraag vrijblijvend offertes op en vergelijk deze voor de beste prijs!
arrow Vraag offertes aan
grijze vinyl vloer in luxe badkamer

Vinyl in de badkamer leggen

Het leggen van vinyl in je badkamer is eigenlijk een vrij eenvoudig proces. Je kan direct op een egale ondervloer vinyl plaatsen zonder lijm met een klik en vergrendelsysteem. Echter is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de ondervloer volledig droog en vlak is voordat je vinyl installeert. Wanneer je dit niet doet, kun je later problemen ondervinden van je ongelijke ondervloer.

Vinyl over tegels

Vinyl kan ook worden gelegd over bestaande tegelvloeren, mits deze vlak en stabiel zijn. Het leggen van vinyl over tegels kan een betaalbare manier zijn om een nieuwe look te creëren zonder de bestaande vloer te verwijderen. Je moet er wel voor zorgen dat de voegen van de tegels niet te diep zijn, omdat dit de textuur van vinyl kan aantasten.

Vinyl tegen wand of in douche

Vinyl kan je ook tegen de wanden van de badkamer plaatsen. Zo heb je een mooie overgang tussen je vloer en je wand. In de douche is het plaatsen van vinyl minder gebruikelijk. Wanneer je dit toch graag wil, bestaat er wel speciaal ontworpen vinyl om in je douche te installeren. Het is aan te raden om met een professional te bepalen welk type vinyl je hiervoor het beste kunt gebruiken.

Eisen

Voordat je beging aan de badkamer verbouwing, zoek een vloerenlegger die bekend is met alle actuele eisen, aangesloten is bij de Nederlandse Ondernemers vereniging voor Afbouwbedrijven NOA. Bekijk of er voor jouw klus speciale eisen zijn vanuit bouwbesluit over wanden of de technische eisen van de verf op NBD.

Vinyl vloer badkamer: gratis offertes

Een vinyl vloer in de badkamer is erg veelzijdig en heeft weinig nadelen. Om ervoor te zorgen dat de vloer goed wordt geplaatst, is het verstandig om deze door een erkende vakman te laten plaatsen. Door onderstaand formulier in te vullen kunnen wij je matchen met de beste vloerenleggers!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes