Badkamer betegelen kosten | Alle info op een rij!

badkamer betegelenIn de badkamer zijn tegels vaak de meest praktische oplossing. Maar wat kost dit (installeren) gemiddeld en waar vind je de goedkoopste aanbieders? In dit artikel vind je alles wat je moet weten! Bekijk de badkamer


Kosten badkamer laten betegelen

In de praktijk kost het laten betegelen van de badkamer gemiddeld tussen de € 2000 en € 2400. Deze badkamerkosten worden gerekend voor het betegelen van een volledige een badkamer met gemiddelde afmetingen.

Dat bedrag is inclusief het verwijderen van de oude tegels voordat de nieuwe tegels gelegd worden, wel zo handig! Dit blijft natuurlijk een ruwe schatting, hieronder vind je wat het exact kost en waar het voornamelijk vanaf hangt.

Kosten nieuwe badkamer

De hoogte van de kosten van een nieuwe badkamer en het laten betegelen van de ervan is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Daarbij kun je denken aan de afmetingen van de badkamer, de gekozen tegels, de fluctuerende prijzen in de bouw en de staat van de ondergrond.

Om de kosten wat lager te houden kun je besluiten de badkamer zelf te betegelen. Betegelen is geen ingewikkelde klus, maar het is wel belangrijk dat je secuur te werk gaat. Bij tegelwerk zijn kleine oneffenheden al vlug zichtbaar.

Bij een nieuwe badkamer moet je denken aan de kosten van de tegels, de eventuele renovatie van de douche en/of de WC en wasbak en de arbeidskosten van de tegelzetter. In dit artikel bespreken we al deze variabelen!

betegelen badkamer

Wat kost een tegelzetter?

De kosten van een tegelzetter hangen erg af van de kwaliteit die wordt geleverd. Vaak zien we dat duurdere tegelzetters het strakste resultaat leveren, maar dat goedkope tegelzetters de klus ook met een mooi resultaat kunnen afronden.

Een ervaren tegelzetter met een hoger tarief kan op lange termijn een betere investering zijn vanwege de beste afwerking en langere levensduur van het tegelwerk.

Als je toch liever een schatting wil hebben kun je onderstaande tabel aanhouden. 

Kosten tegelzetterKosten per uur
Tegelzetter - Goedkoop€ 30
Tegelzetter - Gemiddeld€ 38
Tegelzetter - Duur€ 55

Hoe lang is een tegelzetter bezig

Aangezien dit van project tot project wisselt is de tijd echt iets om met de tegelzetters te bespreken als je het over de klus hebt. Je zal waarschijnlijk een tijdje in je woning moeten leven terwijl er wordt geklust. Dat betekent dat je de badkamer even niet kunt gebruiken, dit kan natuurlijk variëren van een dag tot een aantal weken bij de grootste klussen.

De kwaliteit en prijs van tegelzetters kunnen sterk variëren. Het is aan te raden om offertes van verschillende professionals te vergelijken. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de ervaring, recensies van eerdere klanten en de kwaliteit van het eerdere werk. 

Hoe lang duurt tegels zetten

Het is lastig om van te voren in te schatten hoeveel tijd jouw tegelzetter over jouw klus zal doen, omdat dit afhankelijk is van de volgende zaken. 

 • 1. Expertise van de tegelzetter: Een professional met veel ervaring kan efficiënter werken dan iemand die minder ervaren is. Dit kan aanzienlijk schelen in de tijd die nodig is om de klus te klaren. De duurdere tegelzetter zal het soms in een kortere tijd kunnen klaren!
 • 2. Tegelgrootte en -gewicht: De afmetingen en het gewicht van de tegels spelen een rol. Grotere of lichtere tegels kunnen sneller gelegd worden dan kleinere of zwaardere varianten.
 • 3. Omvang van het project: De grootte van het te betegelen oppervlak is uiteraard een belangrijke factor. Een groter oppervlak vereist meer tijd en materiaal.
 • 4. Legpatroon: Complexe legpatronen kunnen de tijdsduur van het project verlengen en de kosten verhogen.

Hoeveel kost een tegelzetter per m2?

Bij het plannen van tegelwerk in je huis, is een van de belangrijkste vragen natuurlijk hoeveel het mag kosten per vierkante meter. Het antwoord hierop is helaas niet altijd eenduidig aangezien veel tegelzetters werken met een uurtarief in plaats van een vast tarief per m². Hieronder bespreken we de factoren die de kosten beïnvloeden en hoe je een inschatting kunt maken van de totale kosten.

Wat kost een goede tegelzetter per uur?

 • Uurtarief: De meeste tegelzetters hanteren een uurtarief. Dit tarief kan variëren afhankelijk van de ervaring en expertise van de tegelzetter, de regio waar je woont, en de complexiteit van de klus. Gemiddeld ligt het uurtarief van een tegelzetter in Nederland tussen de €30 en €55 per uur wat we ook hierboven in de tabel hebben benoemd.
 • Berekening per m²: Hoewel het uurtarief de standaard is, kun je een schatting maken van de kosten per m² door te kijken naar de tijd die nodig is om een bepaald oppervlak te betegelen. Dit is echter slechts een schatting, omdat de snelheid van werken per tegelzetter en per project kan verschillen. Ook hier geldt dat de meest ervaren tegelzetters het snelste kunnen werken maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen!

Hoeveel m2 kan een tegelzetter per uur?

Ook die vraag is helaas afhaneklijk van een groot aantal variabelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Complexiteit van het project: Een eenvoudig legpatroon op een rechte, vlakke ondergrond is sneller en dus goedkoper dan een complex patroon of een oppervlak dat veel voorbereiding vereist.
 • Soort tegels: Grote tegels zijn over het algemeen sneller te leggen dan kleine tegels, maar kunnen moeilijker te hanteren zijn. Ook het materiaal van de tegel kan invloed hebben op de tijd die nodig is voor het leggen.
 • Voorbereiding van de ondergrond: Een ondergrond die veel voorbereiding nodig heeft, zoals het egaliseren of repareren van scheuren, zal de totale kosten verhogen.
 • Reiskosten en materiaalkosten: Deze kosten kunnen ook in rekening worden gebracht, afhankelijk van de afspraken die je met de tegelzetter maakt.

badkamer betegelen

Manieren van betegelen badkamer

Over het algemeen heb je de keuze uit twee verschillende tegels die geschikt zijn in de badkamer: de keramische tegels en de natuursteen tegels. Elke soort tegel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welke tegel je kiest is met name afhankelijk van je eigen wensen en je budget. In deze sectie lees je wat de beste keuze is voor jouw badkamer!

Keramische tegels

In veruit de meeste badkamers wordt gekozen voor keramische tegels. Dat komt doordat deze tegels veel voordelen hebben. Allereerst zijn keramische tegels een stuk goedkoper dan de natuurstenen variant. Door te kiezen voor keramische tegels met een natuurstenen uiterlijk in verschillende kleuren hoef je niet eens in te leveren op de uitstraling.

Keramische tegels zijn goed bestand tegen vocht en vuil. Doordat het oppervlak van de meeste keramische tegels erg glad is zal vuil en kalk zich maar moeilijk hechten. Dat betekent niet alleen dat je minder vaak hoeft schoon te maken, maar ook dat je minder hard hoeft te boenen.

Natuursteen tegels

Sommige mensen kiezen liever voor een badkamer natuursteen tegel in de badkamer. De voornaamste reden om te kiezen voor natuursteen is de uitstraling. Geen enkele andere tegel kan het uiterlijk van natuursteen evenaren. Nog een voordeel is dat deze tegel slipbestendig is.

Een van de minpunten van natuursteen is dat het een poreus oppervlak heeft. Dat wil zeggen dat het eerder vatbaar is voor krassen, viezigheid en vlekken. Daardoor is natuursteen wat lastiger schoon te houden, zeker op de lange termijn.

Een ander nadeel van natuursteen is dat je voor deze duurzame tegels een stuk meer betaalt dan voor keramische tegels.

badkamer betegelen

Badkamertegels kosten

Bij het kiezen van tegels voor je badkamer, is het belangrijk om niet alleen de esthetische aspecten te overwegen, maar ook de kosten per vierkante meter (m²). Hieronder vergelijken we de kosten van keramische tegels met die van natuursteen tegels, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Tegels prijs per m2

Keramische tegels zijn een populaire keuze voor badkamers vanwege hun kostenefficiëntie en veelzijdigheid. Deze tegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, waaronder opties die natuursteen imiteren.

Prijs per m²: De kosten van keramische tegels variëren sterk, afhankelijk van de kwaliteit en het ontwerp. Gemiddeld liggen de prijzen tussen de €15 en €50 per m². Dit maakt ze een betaalbare optie voor veel huishoudens.

Natuursteen tegels bieden een unieke en luxe uitstraling, maar dit komt met een hoger prijskaartje.

Prijs per m²: De kosten van natuursteen tegels kunnen aanzienlijk hoger zijn dan die van keramische tegels. Prijzen beginnen rond de €40 per m² en kunnen oplopen tot €100 of meer per m², afhankelijk van het type steen en de kwaliteit.

Badkamer opnieuw betegelen

Het lijkt misschien een ingewikkelde en tijdrovende klus, maar je kunt waarschijnlijk prima zelf een badkamer betegelen. Als je rustig en precies te werk gaat behaal je het mooiste eindresultaat.

Laten we bekijken wat je allemaal nodig hebt om het betegelen van de badkamer zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Een goed begin is namelijk het halve werk!

Wat heb je nodig?

 • Waterpas
 • Natte spons
 • Blokkwast
 • Afdichtpasta
 • Emmer tegellijm
 • Mixer
 • Lijmkam
 • Tegels
 • Voorstrijk
 • Montagekit
 • Voegsel
 • Kimband
 • Tegelsnijder
 • Tegeltang
 • Tegelkruisjes
 • Hoekprofielen
 • Zaag

Badkamer half betegelen

Een badkamer half betegelen, je vraagt je vast af wat dat is en hoe dat precies in z’n werk gaat. In deze sectie vind je gelukkig meer informatie.

Badkamer volledig betegelen of niet

Half betegelen betekent dat je slechts een deel van de muren in je badkamer betegelt, meestal tot ongeveer de helft van de hoogte.

Dit creëert een stijlvol contrast tussen de betegelde en onbetegelde delen van de muur. Het is een populaire keuze voor een moderne en ruimtelijke uitstraling.

badkamer tegels zetten

Waarom kiezen voor half betegelen?

1. Het biedt een unieke, moderne look en de mogelijkheid om verschillende kleuren en texturen te combineren.
2. Je bespaart op materiaalkosten omdat je minder tegels nodig hebt.
3. Tegels zijn makkelijker schoon te houden dan geverfde muren, vooral in natte ruimtes.
4. Je kunt spelen met verschillende hoogtes en patronen om de perfecte look voor jouw badkamer te creëren.

Tegelwerk badkamer stappenplan

 • Planning:

  – Bepaal de hoogte waarop je wilt stoppen met betegelen. Een veelgebruikte hoogte is tussen de 120 en 150 cm.
  – Kies de tegels die passen bij jouw stijl en budget. Denk aan grootte, kleur en textuur.

 • Voorbereiding:

  – Zorg dat de muren schoon, droog en egaal zijn.
  – Gebruik een waterpas om een rechte lijn te trekken waar de tegels zullen eindigen.

 • Betegelen:

  – Begin met het aanbrengen van tegellijm onder de gemarkeerde lijn.
  – Plaats de tegels zorgvuldig en gebruik tegelkruisjes voor gelijke voegen.
  – Snijd tegels op maat waar nodig, vooral rond hoeken en randen.

 • Voegen:

  – Nadat de lijm is uitgehard, breng je voegmiddel aan.
  – Strijk het voegmiddel glad en verwijder overtollig materiaal.

 • Afwerking:

  – Werk de overgang tussen de betegelde en onbetegelde muur netjes af. Dit kan met een sierstrip of door simpelweg een strakke lijn te schilderen.
  – Schilder of behang het onbetegelde deel van de muur in een kleur die past bij de tegels.

Badkamer laten betegelen

Een badkamer betegelen is niet voor iedereen weggelegd. Misschien heb je weinig kluservaring, geen tijd of geen zin om zelf te tegelen. Het is dan een goede optie om een professionele tegelzetter in te schakelen.

Een badkamer laten betegelen door een professionele tegelzetter scheelt je niet alleen een hoop tijd, maar ook een hoop moeite. In de link onderin in dit artikel vind je een link naar een offerte van een tegelzetter, wel zo handig!

Maak goede afspraken

Een badkamer betegelen kan een rommelige klus zijn, zeker als je met een poederlijm voor de vloer werkt. Als je een badkamer laat betegelen is het verstandig om vooraf goede afspraken te maken over het tegelen en het schoonmaakwerk achteraf.

Om geld te besparen kun je ervoor kiezen om zelf de badkamer schoon te maken nadat de werkzaamheden klaar zijn.

Offerte


Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de woning in bezit?

2*. Omschrijving

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes