Beste instapbad | Waar let je op? + Kosten

Een instapbad helpt je veilig in bad te stappen, maar wat is nu eigenlijk het beste instapbad? We vergelijken de voordelen, nadelen en functionaliteiten van verschillende instapbaden.

beste instapbad

Bad met een deurtje

Een zit- of ligbad is niet voor iedereen even toegankelijk. Door de hoge instap en het gladde oppervlak liggen ongevallen op de loer, zeker als je slecht ter been bent. Om die reden zijn baden met een deur bedacht.

Er zijn instapbaden in allerlei verschillende afmetingen en afwerkingen verkrijgbaar.

Waar moet je op letten als je een bad met instap koopt?

Voordat je beslist welk soort bad je aanschaft zijn er enkele belangrijke zaken die je het best in overweging neemt. Denk hierbij aan de volgende punten:

  • De plaatsing van de deur
  • De aanwezigheid van een veiligheidssluiting. Hiermee voorkom je dat de deur onbedoeld open kan wanneer je in bad zit
  • De waterdichtheid
  • De instaphoogte
  • De grootte en afmetingen
  • De ergonomie en het comfort
  • Het materiaal waaruit het bad en de deur bestaan
  • Garantievoorwaarden
instapbad

Hoe duur is een instapbad?

Het goedkoopste instapbad is al verkrijgbaar vanaf € 1.100 in aanschaf. Deze kosten zijn exclusief montage en het eventueel aanleggen van nieuw leidingwerk. Gemiddeld genomen liggen de prijzen tussen de € 1.750 en € 4.000.

Prijs per soort

InstapbadSoortPrijs aankoopPrijs plaatsenTotaal kostenMontage
instapbad-met-deur-ligbad.jpgLigbad Basis€ 1.500€ 300€ 1.8001 dag
instapbad-met-deur-ligbad-luxe.jpgLigbad Luxe€ 4.000€ 300€ 4.3001 dag
instapbad-zitbad.jpgZitbad€ 1.600€ 350€ 1.9501 dag
verf-kit.pngTegelwerk aanhelen en kit€ 100€ 140€ 2501/2 dag dag

Maak gebruik van de WMO

Wanneer je om medische redenen hebt gekozen voor een instapbad kun je mogelijk aanspraak maken op de WMO. Daarmee krijg je de kosten van de aanpassing geheel of gedeeltelijk vergoed.

Aanpassingen in de badkamer vallen in veel gevallen onder de WMO.

Hoe lang heb je garantie op je instapbad met deur?

Je krijgt vaak standaard 2 jaar garantie op een instapbad met deur. Als er in die periode problemen ontstaan met het instapbad is de verkoper verplicht het probleem te verhelpen.

Wanneer je nog meer zekerheid zoekt dan kun je vaak de garantie uitbreiden met nog eens 3 jaar tot totaal 5 jaar.

Welke soorten instapbaden zijn er?

Wanneer je een douche vervangt voor een bad zijn er verschillende modellen verkrijgbaar op het gebied van instapbaden.
Je kunt denken aan een instapbad zitbad, een ligbad of een instapbad met hydrotherapie.

Instap zitbad met deur

Vaak kiezen mensen voor een ligbad met een deur, maar voor sommige huishoudens is een zitbad praktischer. Een instap zitbad neemt minder ruimte in beslag en zorgt ervoor dat je minder moeite hoeft te doen om op te staan.

Daardoor is het soms niet eens meer nodig om een type badlift aan te schaffen. Zo bespaar je fors op de kosten van een badlift.

Instap ligbad met deurtje

Een ligbad met een deur combineert het beste van twee werelden: het gemak dat de deur met zich meebrengt en het comfort van een luxueus ligbad. Het bad is zodanig ingericht dat je er fijn en ergonomisch gebruik van kunt maken, waardoor je heerlijk kunt bijkomen van een vermoeiende dag.

Naast de functionaliteiten voegt het ook esthetisch waarde toe aan je badkamer. Je kunt het half-vrijstaande bad namelijk perfect laten aansluiten bij de rest van de badkamer.

Instapbad met douche

Een standaard instapbad in combinatie met een douche maakt het mogelijk om lekker te kunnen douchen én badderen zonder in te leveren op toegankelijkheid. Aan dit bad wordt vaak een douchewand gemonteerd om te voorkomen dat de vloer te nat wordt.

Het komt vaak voor dat men meerdere elementen aan een kleine badkamer wil toevoegen. De combinatie van een instapbad met douche zorgt ervoor dat je optimaal gebruikmaakt van de beperkte ruimte in de badkamer. Je hoeft dan niet je bad te vervangen door een douche.

Welk bad ligt het best?

Welk instapbad het beste ligt zal per persoon verschillen. Voor de een is een standaard instapbad met een schuine wand comfortabeler, terwijl een ander liever wat rechter zit.

Om die reden is het verstandig om het hele assortiment aan instapbaden te bekijken in een fysieke sanitairwinkel. Zo krijg je een compleet beeld van alle mogelijkheden.

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden van een instapbad?
Wij brengen je in contact met ervaren specialisten. Zij werken een offerte op maat uit op basis van jouw wensen. Vergelijk offertes en bespaar!
arrow Vergelijk gratis offertes

Voordelen van een inloopbad

Met een fysieke beperking kan het lastig zijn om in en uit een bad te stappen. Het oppervlak is glad, de instap is vaak hoog en het is vaak lastig om je evenwicht te bewaren.

Een instapbad lost al deze problemen voor je op. De waterdichte deur zorgt ervoor dat je met een gerust hart een bad kunt nemen zonder je zorgen te maken over de veiligheid.

Ideaal voor senioren

Niet alle standaard woningen zijn toegankelijk genoeg om in te blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan een traplift op een steile trap. Veel senioren kiezen er daarom voor om op latere leeftijd te verhuizen.

Om toch langer thuis te blijven wonen kun je er ook voor kiezen om de woning aan te passen. Door het bad in de bestaande badkamer te vervangen voor een bad met lage instap kun je veilig in bad blijven gaan.

Geen inloopdouche nodig

Vaak wordt ervoor gekozen om een bad te vervangen voor een douche. Het is echter zo dat niet iedereen genoeg energie heeft om gebruik te maken van een douche.

Met een instapbad kun je volledig ontspannen en bijkomen van de dag.

Instapbad laten plaatsen: gratis offertes

Wil je je badkamer voorzien van een instapbad en profiteren van de voordelen? Wacht dan niet langer en vraag offertes op maat aan. Vul ons formulier in en vergelijk de prijzen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat zou je graag willen?
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes