Badlift kosten | Wat is de prijs van een badlift?

Badlift kosten hoeven helemaal niet hoog te zijn. Bovendien ben je die prijs snel vergeten op het moment dat je gemakkelijk omhoog komt na een lekker lang bad. Voor een prijs variërend van € 200 tot € 1700 schaf je een badlift aan. Het verschil in prijs is voor de hand liggend: het verschil in soorten badliften is bijna net zo groot als het verschil in prijs.

badlift prijzen

Opblaasbare badlift

Een opblaasbare lift bestaat uit een opblaasbaar kussen met antislip onderkant en een motor die het kussen van lucht voorziet en ontdoet. Elektrische bediening hoort erbij.

Het kussen geeft maar weinig steun. Denk bijvoorbeeld aan de ondersteuning van een luchtbed in vergelijking met een matras. Toch is het een goede keuze bij een lager budget.

Elektrische bediening

Bij het in bad stappen neem je plaats op een met lucht volgepompt kussen. Je laat jezelf zakken met gebruik van de elektrische bediening, de lucht uit het kussen te laten lopen. Uit bad stappen doe je gemakkelijk door opnieuw lucht in het kussen te laten stromen. Je wordt dan rustig weer omhoog gebracht.

Deze lift is gemakkelijk vervoerbaar en past in ieder bad. De waterdichte afstandsbediening is makkelijk te bedienen. Een opblaasbare lift kost om en nabij € 1000.

Simpel

De badlift is simpel gezegd een stoel in het bad die jou naar beneden laat zakken en na het badderen omhoog tilt, zodat je er gemakkelijk in en uit kunt stappen. Ideaal toch?

Een alternatief op een badlift is een tillift. Deze lift voor in bad heeft als voordeel dat je niet alleen in en uit bad, maar ook in en uit bed geholpen kan worden. Een tillift stelt je in staat om te zitten en om makkelijker in en uit het bad te komen. Zo laat je jezelf in het water. Hij stelt je in staat om te zitten en om makkelijker in en uit het bad te komen.

Vakman nodig?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk de offertes

Voordelen van een badlift

Wat zijn de voordelen van de badlift? Op een rijtje:

  • Je kunt (weer) gebruik maken van het bad
  • Veilig en betrouwbaar
  • Eenvoudig in het gebruik
  • Betaalbaar
  • Passend op bijna alle badkuipen

Toegankelijkheid in bad

Dat je gemakkelijk en veilig gebruik kunt (blijven) maken van je bad is een groot goed. Daarnaast is het prettig dat je daar niet per se een dure verbouwing voor nodig hebt. Er zijn inmiddels heel wat handige producten voor op de markt gebracht!

In het geval van een instapbad of andere woning aanpassing in je badkamer is hier wél sprake van.

Kopen

Je hebt keuze uit 2 soorten bediensystemen:

  • Elektrisch of
  • Mechanisch

Elektrische badlift

Misschien vraag je jezelf af of een elektrische badlift wel veilig werkt. De elektra raakt het water uiteraard niet. Badliften worden al jarenlang getest en gebruikt. Je kunt je voorstellen dat er behoorlijk wat eisen gesteld worden voor een product dat met elektra werkt en in bad geplaatst wordt.

Als je het onderhoudsvoorschrift aanhoudt hoef je niet bezorgd te zijn. Kies voor een nieuw model van een merk met de juiste referenties en -belangrijk- keuringscertificaten.

Veilig

In de lift is veilige elektra verwerkt waarmee je de lift simpel kunt bedienen. Een goede badlift is CE gecertificeerd.

De veiligheid zit hem in het gegeven dat je geen glij- en klimcapriolen hoeft uit te halen tijdens het in- en uitstappen. Je kunt dus veilig en met een gerust gevoel van het bad gebruikmaken.

Stoeltje

Het stoeltje op de badlift is volkomen waterbestendig en roest niet. Het is altijd van plastic. Soms is het bekleed met een zacht, waterdicht materiaal zoals schuimrubber.

Hydraulische lift

Een hydraulische lift klinkt deftiger, maar werkt in feite niet anders dan de zojuist omschreven opblaasbare variant.

Door de slang van de lift aan te sluiten op de kraan zet je het systeem in gang. Water stuwt de stoel omhoog.

Meer ondersteuning bij het uitstappen

Dat is wel een verschil: deze lift op waterdruk bevat een stoel in plaats van een zitkussen en geeft daarmee meer steun. De stoel hecht zich stevig aan de bodem van het bad door middel van zuignappen.

Dit hydraulisch systeem past in bijna ieder bad en kost ongeveer € 800.

Met een accu

Een badlift met accu omvat een stoel zoals de hydraulische lift, maar wordt aangedreven door een op accu werkende motor. Je bedient deze lift met een afstandsbediening.

De stoel hecht zich eveneens aan het bad met zuignappen. Met een aanschafprijs van ongeveer € 300 is dit de minst prijzige optie!

Met band

Deze lift wordt aan de wand bevestigd. Het is de enige variant die je dus niet eenvoudig mee op reis neemt. Uitzonderlijk anderzijds is dat de band je helemaal tot op de bodem van het bad laat zakken. Je hoeft daarom geen “loze ruimte” te vullen met water: al het water in bad is water voor jou.

Dat doe je zo

De band trek je over de breedte van het bad naar de op de vloer of badrand gemonteerde strip voor bevestiging. Eventuele andere gebruikers van het bad hoeven bij de keuze voor deze lift niet om een stoel heen te badderen. Met € 1700 is dit echter de duurste variant.

Montage is in de meeste gevallen een taak voor de leverancier. Zaak is natuurlijk dat het zorgvuldig gebeurd, zodat je veilig van de lift en het bad gebruik kunt maken.

Badlift huren

Heb je tijdelijke in- en uitstap hulp nodig? Misschien volstaat huren dan voor je. Een badlift huur je voor een bedrag van rond de € 75 per maand. Het exacte bedrag is afhankelijk van de soort lift en de aanbieder in kwestie. Twijfel je nog over de aanschaf? Ook in dat geval is huren een mogelijkheid. Huur en gebruik de lift een maand. Bevalt het? Dan koop en houd je hem. Wil je toch anders? Retourneer in dat geval de lift of ruil hem voor een andere soort.

Badkamer offerte: vergelijk en bespaar

Wil je een badlift. Ontdek hier vrijblijvend en gratis offertes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes