Badkamer kosten berekenen | Wat kost een badkamer?

Meteen een inschatting van de kosten voor de badkamer. Dat werkt eenvoudig, snel en de badkamer kosten opzet is compleet naar jouw wensen in te richten. Ontdek hier de nieuwe badkamer kosten! Bekijk de badkamer.

badkamer kosten berekenen

Hoe werkt het?

  1. Start de kosten budgetplanner door het formulier in te vullen
  2. De budgetplanner legt je in enkele stappen verschillende keuzes voor
  3. Je ontvangt direct een kostenindicatie van je nieuwe badkamer
  4. Natuurlijk is dit een indicatie van de gemiddelde kosten, vraag een goede adviseur in showroom of online.

Kosten badkamer berekenen

Wil je de badkamer verbouwen om jouw ideale badruimte te krijgen? Dan komen daar uiteraard kosten bij kijken. De kosten van een badkamer is afhankelijk van veel verschillende factoren. Ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden met de totaalkosten van een nieuwe badkamer?

Waar is de badkamer renovatie prijs van afhankelijk?

Als je een nieuwe badkamer koopt of je bestaande badkamer renoveert, bepalen de volgende factoren de prijs:

1. Oppervlakte badkamer en sanitaire toestellen

Hoe groter een badkamer, hoe duurder de uiteindelijke sanitair renovatie. Helaas is het nu eenmaal zo. De prijs per vierkante meter gaat wel omlaag als je meer oppervlakte hebt, maar het uiteindelijke budget zal toch hoger moeten zijn. Ook maatwerk zal extra kosten geven als je badkamer een aparte grootte of misschien schuine muren heeft. De hoeveelheid sanitaire toestellen en ook de plafondafwerking kunnen de prijs ook snel doen oplopen. Het aanschaffen en monteren van een nieuwe badkuip, wastafel of bijvoorbeeld douche.

2. Materiaalkeuze en gewenste luxe

Duurdere materialen zijn niet per se beter. Toch kan het zo zijn dat je een duurdere stijl met bijvoorbeeld een vrijstaand bad kiest omdat het mooier staat of het beter schoon te houden is. Alles in dezelfde stijl is natuurlijk wel zo mooi! Sommige kiezen ervoor om vinyl in de badkamer te leggen.

3. Extra opties plaatsen

Heb je een wat meer luxe nieuwe badkamer op het oog? Iets waar een betere afwerking en design bij komt kijken (en een hogere prijs natuurlijk)? Dan kun je ook wat meer denken over wellness. Denk aan de luxe extra’s zoals een bubbelbad in plaats van een ligbad, goede spiegel op maat, mooie (keramische) tegels en stucwerk, vloerverwarming, sunshower en meer luxes.

douchecabine of douchewand

Nieuwe badkamer of renoveren?

De kosten van een compleet nieuwe badkamer zijn hoger dan de kosten van een verbouwing van een badkamer. Als de badkamer nog voor een deel goed is dan is het goed om te bedenken of een volledig nieuwe badkamer nodig is. Wellicht is een badkamer renovatie al voldoende. Misschien vind je de tegels niet mooi meer (of zitten ze los), maar ben je met de rest van je badkamer nog tevreden. Of wellicht zijn die tegels juist nog goed maar is alleen een nieuwe wastafel, toilet, douche of bad al genoeg voor jouw nieuwe badkamer. Om kosten te besparen kun je altijd nog zelf de badkamer betegelen.

Ontvang je graag persoonlijk offertes op maat van deskundigen?
Vul onderstaand formulier in en ontvang prijsvoorstellen en adviezen op maat.
arrow Ontvang gratis offertes

Gemiddelde kosten badkamer

Je weet nu zo ongeveer welke onderdelen invloed hebben op de totaalkosten van jouw droombadkamer. Je ziet nu wat de gemiddelde prijs is voor een badkamerverbouwing plus een nieuwe badkamer. De gemiddelde kosten van een nieuwe badkamer liggen tussen de € 9.000 en € 13.000. Afhankelijk van je keuzes voor sanitair kunnen de kosten hoger of lager uitvallen. De gemiddelde kosten van een gerenoveerde badkamer liggen tussen de € 5.500 en € 10.000. Deze kosten zijn gebaseerd op een badkamer met een standaard afmeting van 9 vierkante meter.

Wat kost een nieuwe badkamer installeren of vervangen inclusief montage?

Een nieuwe badkamer installeren of vervangen, inclusief montage, kan verschillen in kosten. Gemiddeld liggen de badkamer kosten voor zo’n project tussen de € 5500 en € 13.000, afhankelijk van verschillende factoren zoals grootte, materialen en extra’s. Maar hoeveel kost een nieuwe badkamer precies? De gemiddelde kosten voor een complete verbouwing beginnen bij ongeveer € 7000 voor een relatief simpele verbouwing tot € 13.000 voor een luxere verbouwing.

Aandachtspunten

Let specifiek op de ventilatie zodat al het vocht snel naar buiten gaat zoals ook het bouwbesluit voorschrijft. Hoe minder je verbouwd in de badkamer, hoe goedkoper de verbouwing van je badkamer wordt.

Veelgestelde vragen

Wat kost een nieuwe badkamer in 2024?

+
De gemiddelde kosten van een badkamer liggen tussen de 9.000 en 13.000 euro inclusief BTW.

Wat maakt een badkamer duur?

+
Meestal is het bestanddeel materiaal 30% tot 60% uit het totale bedrag, daarnaast zijn 25% tot 40% kosten voor arbeid. Het overige deel zijn algemene kosten zoals de kosten van afvoeren. Deze zijn erg afhankelijk van wat je wilt in de badkamer. Je ziet dus dat een nieuwe badkamer of het verbouwen van een badkamer vraagt dus om veel kapitaal.

Wat kost een badkamer verbouwen van 9m2?

+
De gemiddelde kosten van een gerenoveerde badkamer liggen tussen de 5.500 en 10.000 euro inclusief BTW.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de woning in bezit?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes