Prijs terrasoverkapping | Kosten en mogelijkheden

Een terrasoverkapping kun je zelf maken of laten maken of beter gezegd: laten plaatsen. Vaak wordt een mooie overkapping namelijk kant-en-klaar aangeleverd en wordt deze ter plaatse geplaatst.

Prijs terrasoverkapping

Prijzen

De prijzen voor de terrasoverkapping aan je huis vast zie je in onderstaande tabel:

Terrasoverkapping UitvoeringLxBPrijzen
Aan gevelBasis3×3€ 1.100
Aan gevelLuxe3×3€ 1.500
Aan gevelBasis4×4€ 2.000
Aan gevelLuxe4×4€ 2.700
VrijstaandBasis3×3€ 1.700
VrijstaandLuxe3×3€ 2.100
VrijstaandBasis4×4€ 3.000
VrijstaandLuxe4×4€ 3.400
VrijstaandBasis5×5€ 4.000
VrijstaandLuxe5×5€ 4.500

Lange zomeravonden

Steeds meer mensen maken de keuze voor zo’n lekkere buitenplek. Langer warm zitten in voor- en najaar en de lange zomeravonden zijn gezelliger onder je eigen mooie terrasoverkapping.

Voordelen

 • Langer buiten blijven zitten
 • Gevoelsmatig een grotere woonkamer en/of keuken
 • Mooiere aanblik woning (onderscheiden t.o.v. buren)
 • Meerwaarde bij eventuele verkoop

Afwegingen

 • Wat is het doel? (Wil je droog zitten/uit de zon zitten/een mooiere aanblik)
 • Wat is het budget?
 • Hoeveel vierkante meter zou de overkapping moeten worden?
 • Wat komt er aan meubilair of gebruiksvoorwerpen onder de aangebouwde overkapping te staan?

Waardeverhogende tips

 • Maak één geheel van overkapping en woning.
 • Voeg veel glas in het dak toe zodat je een serre-gevoel krijgt
 • Let op zonwering onder het dak en eventueel aan de zijkanten
 • Let op de verhouding tuin-huis. Als dit uit balans is dan werkt een overkapping eerder waardeverminderend als waardeverhogend

Zelf doen of niet?

 1. Zelf bouwen: Dit is een optie voor de écht handige mensen onder ons. + Goedkoop – Mensen overschatten zichzelf vaak qua kundigheid en planning
 2. Een aannemer inhuren: Jij regelt de aannemer en de aannemer regelt vervolgens de hele overkapping van begin tot eind. + 1 bedrijf nodig – Als het niet klikt, is het probleem groot
 3. Per onderdeel een specialist inschakelen: Je zoekt bij ieder onderdeel van de overkapping klus de juiste specialist. + Heel mooi resultaat – Kost veel tijd

Kosten

De terrasoverkapping heb je al voor een paar honderd euro tot 10.000 euro of meer voor een luxe terrasoverkapping. Persoonlijk ben ik een voorstander van een mooie duurzame overkapping die echt past in de tuin. Helaas zie je nogal wat knullige voorbeelden maar ook hele mooie overkappingen. Gelukkig kun je erg goedkope modellen in een webshop los kunt kopen. Dit geeft nog net een wat luxere uitstraling dan een tuinparasol om de zon te weren.

Terrasoverkapping prijzen vergelijken
Benieuwd naar de kosten van een nieuwe terrasoverkapping? Vergelijk gratis offertes van ervaren overkapping installateurs uit je buurt. Deze dienst is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang gratis offertes

Terrasoverkapping definitie

Het woord veranda en terrasoverkapping lijkt gelijkend maar is toch echt verschillend. Soms wordt vaak door elkaar gehaald. Het verschil zit hem erin of de overkapping vast zit aan de woning of niet. Voor de helderheid: een veranda zit altijd vast aan de woning en een terrasoverkapping kan evenwel een veranda als een overdekt terras in de tuin zijn. Ga je nog een stap verder en maak je de voorkant dicht met een schuifpui wordt het een tuinkamer.

Vergunning

Voor zover de toelichting. Laten we zeggen dat je met het idee loopt een overkapping te kopen, de enige twijfel is de soort. Je weet alleen niet goed wat voor soort, tussen welke soorten je keuze hebt en waar je allereerst rekening mee moet houden. Je hebt soms wel een vergunning nodig voor het maken van een terrasoverkapping. Vergeet deze niet aan te vragen.

Terrasoverkapping doek

Er is namelijk best wat keuze aan vormen terrasoverkappingen. Zo heb je hele exclusieve en mooie design terrasoverkappingen tot en met een puur functionele en vaak minder mooie houten overkapping met golfplaten van de bouwmarkt. Je hebt een aantal keuzes van vormgeving, constructie en materialen.

overkapping tuin

Terrasoverkapping mogelijkheden

 • Functioneel (vaak vierkant of rechthoekig)
 • Bijzondere overkappingsvorm zoals rond
 • Luxe terrasoverkapping met bijzonder design
  Je begrijpt dat de prijs ook aardig oploopt in dit rijtje.

Materiaal aluminium

De kosten van deze materialen voor de terrasoverkapping zijn afhankelijk van het oppervlakte en de toepassing en het materiaal natuurlijk. Aluminium is duur en vaak zijn hout en golfplaten het goedkoopste.

Materialen

 • Hout
 • Golfplaten
 • Doek
 • Aluminium
 • Glas

Constructie

 • Hout
 • Staal
 • Aluminium
 • RVS

Bijzondere toepassingen:

 • Te openen terrasoverkapping
 • Bediening met knop en/of afstandsbediening
 • Bijzondere vormen zoals bladeren
 • Zonnepanelen op zonwering
 • Lamellen wel of niet beweegbaar

Luxe terrasoverkapping

De terrasoverkappingen van doek geven de tuin vaak een zomerse aanblik en gevoel en het geeft ook wat meer licht onder deze soort beste overkapping. Je ziet dat er veel keuzes zijn te maken om de zon te weren van je terras. Want een overkapping is natuurlijk een goed idee maar het budget bepaalt hoeveel keuzes je moet maken. Hoe mooier hij mag zijn (en hoe duurder).

Plaatsen

De keuze voor de soort en model terrasoverkapping kan nogal wat hoofdbrekens opleveren. Dus voordat je deze koopt moet je je wel wat vragen stellen. Het kopen is simpel nadat je de offertes vergeleken hebt en het plaatsen is ook in een dag gebeurd. Toch is een goede overweging belangrijk en zou je je wensen eerst eens op papier moeten zetten. Of wat ook kan helpen is een tekeningetje maken hoe hij er ongeveer uit komt te zien. Bedenk of je een gemetselde borstwering wil, een volledig glazen dak en/er zonnepanelen op wilt hebben.

Wijzigen

Later een keuze wijzigen kan altijd, maar ga er dan vanuit dat je terrasoverkapping duurder wordt dus eerst beslissen en dan pas een van de offertes tekenen. Zoals met al het meerwerk geld: achteraf aanpassen is altijd mogelijk maar brengt altijd extra kosten met zich mee en dat is iets wat je natuurlijk het liefst voorkomt.

Kwaliteit

Het is raadzaam je vooraf goed te oriënteren wat er zoal op de markt is en dat ben je nu ook aan het doen natuurlijk. Ben je er eenmaal uit van welk materiaal je hem wilt en wat je er allemaal op en aan wilt hebben dan is de volgende stap het kijken naar de exacte maat die je wilt gaan laten plaatsen. Je kiest hierbij ook definitief of je of je met de overkapping over de breedte van de woning gaat of de diepte van je tuin in.

terrasoverkapping

Terrasoverkapping bij Poolhouse

En om eerlijk te zijn vind ik dat er tegenwoordig zoveel mooie soorten van de beste zonwering zijn. Het belangrijkste vind ik dat hij moet passen in de tuin en daarom is er niet 1 beste keuze of 1 mooiste variant. Het is afhankelijk van het huis en de tuin. Bij een kleine tuin van een eengezinswoning hoort een andere terrasoverkapping dan bij een luxe Poolhouse bij een Villa.

Veelgestelde vragen

Wat kost gemiddeld een overkapping aan huis per m2?

+
De kosten van een overkapping hangen af van het gekozen materiaal. Per vierkante meter zijn de kosten ongeveer € 300, let op dat het hierbij gaat om m² en niet om m³.

Wat kost een terrasoverkapping met lamellen?

+
Een terrasoverkapping met lamellen kost gemiddeld tussen de enkele duizenden en tienduizenden euro’s. Schakel een professional in om de prijs voor jouw situatie te bepalen.

Wat kost een terrasoverkapping inclusief montage?

+
De kosten van een terrasoverkapping zijn afhankelijk van de gekozen materialen en van de grootte, schakel een professional in om de exacte krijs te bepalen.

Ontdek de prijs van een terrasoverkapping

Je tuin uitbreiden met een mooie terrasoverkapping? Vul ons formulier in en ontdek wat de prijs is. Geef eenvoudig je wensen door, ontvang offertes van hoveniers in de buurt en vergelijk de prijzen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Van welk materiaal wil je de overkapping?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes