Beste ingegraven zwembad | Verschillende soorten zwembaden

Ingraven van het zwembadEen ingegraven zwembad heeft ontzettend veel te bieden. Ondanks dat het enige moeite kost om het zwembad in te laten graven is het vaak een voordelige en goede keuze. Bekijk de zwembad







Opbouw van een polyester inbouw zwembad

Een prefab zwembad gemaakt van polyester is erg populair. Dit type zwembad wordt ook wel een monoblok genoemd. Een polyester inbouw zwembad is erg sterk en licht. De binnenkant van dit zwembad is glad van structuur, wat erg prettig aan de handen en voeten aanvoelt. Een polyester zwembad is voorgevormd en wordt altijd volledig ingegraven. Voor de plaatsing van een polyester inbouw zwembad is meestal een betonnen fundament nodig.

Kosten en onderhoud

Een polyester zwembad is verder eenvoudig te onderhouden en het materiaal is daarnaast zeer duurzaam, waardoor het extra lang meegaat. De kosten van het plaatsen van een polyester zwembad van goede kwaliteit is ongeveer 25.000 tot 35.000 euro, afhankelijk van de grootte van het zwembad. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan, want op deze manier kun je de beste keuze maken voor jouw specifieke situatie.

Een inbouw zwembad met stalen wanden

Een ander type inbouw zwembad is een inbouw zwembad met stalen wanden. Dit type is een prima alternatief voor een prefab polyester zwembad. Bij dit type zwembad kun je er voor kiezen om het zwembad volledig in te graven. Daarnaast kun je dit type zwembad ook als opbouw zwembad plaatsen in combinatie met wat extra verstevigingen.

Stalen inbouwzwembad bouwen

Een voordeel van een stalen inbouw zwembad is dat de kosten een stuk lager liggen dan bij een polyester inbouw zwembad. Dit komt voornamelijk door de lagere kostprijs van de fabricage materialen. Staal is namelijk goedkoper dan polyester. Hierdoor kun je voor de kostprijs een bedrag van 5.000 tot 10.000 euro rekenen, inclusief plaatsing.

Een betonnen inbouw zwembad

Met een betonnen inbouw zwembad kun je alle kanten op. Dit komt doordat je een betonnen zwembad volledig op maat kunt laten maken. Je hebt hierbij vanzelfsprekend wel te maken met enkele beperkingen als je kiest voor een betonnen zwembad dat voorgevormd is. Als je de volledige vrijheid wilt hebben in het ontwerp van het zwembad kun je kiezen voor een betonnen inbouw zwembad op maat.

Voordelen van een ingebouwd betonnen zwembad

Een betonnen zwembad gaat een leven lang mee, waardoor het een zeer duurzaam zwembad is. Om een betonnen zwembad aan te leggen ben je wel meer geld kwijt. Zo kunnen de prijzen uiteenlopen van 30.000 tot 60.000 euro als je kiest voor een luxueus betonnen zwembad. De randafwerking gebeurt vaak in combinatie met bijpassende terrastegels.

Voordelen van een zwembad in de grond

Een inbouw zwembad is natuurlijk wat duurder dan een opbouw zwembad. Toch heeft een inbouw zwembad ook verschillende voordelen te bieden.

  • Qua formaat valt er veel meer te kiezen. Een inbouw zwembad is namelijk in grotere afmetingen verkrijgbaar dan een opbouw zwembad. Daarnaast zijn inbouw zwembaden vaak ook wat dieper. Zo zijn de meeste inbouw zwembaden 1,80 meter diep in plaats van 1,2 meter.
  • Je kunt deze perfect integreren in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld een terras volledig om het zwembad aanleggen. Hier kun je na het zwemmen lekker op relaxen. Je kunt hierbij ook kiezen voor slipvrije terrastegels die goed te combineren zijn met een ingegraven zwembad.
  • Je hebt bij een inbouw zwembad altijd goed zicht op het water en wat ermee gebeurt. Dit is bijvoorbeeld handig als je kinderen hebt die in het zwembad willen spelen. De grotere diepte van een ingegraven zwembad kan natuurlijk ook als een nadeel gezien worden.
  • Een inbouw zwembad heeft een erg lange levensduur en is enorm sterk. Voornamelijk polyester baden zijn erg sterk en hebben een lange levensduur. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat het zwembad lek raakt of dat de constructie doorgaat buiten.

Installeren van zwembad: stappenplan

  • Voorbereiding: Begin met het bepalen van de plek in de grond en het type zwembad dat je graag wilt. Controleer lokale regels en vraag indien nodig een vergunning aan.
  • Ontwerp kiezen: Kies het ontwerp, de grootte en de vorm van je zwembad. Denk hierbij ook vast na over eventuele extra’s die je wilt zoals een trapje.
  • Grond voorbereiden: Graaf de grond uit volgens het door jouw gekozen ontwerp. Zorg voor een goede drainage en leg daarbij eventueel extra leidingen en bedrading.
  • Constructie: Installeer het zwembad zelf volgens de instructies. Dit kan een prefab- of op maat gemaakt zwembad zijn.
  • Afwerking: Voeg de afwerklagen toe, zoals betegeling, voeringen en randafwerkingen. Plaats hier ook het filtratiesysteem en andere extra’s (indien aanwezig).
  • Testen: Vul het zwembad met water en test alle onderdelen uitvoerig om ervoor te zorgen dat alles op de juiste manier geplaatst is.
  • Onderhoud: Verdiep je in het benodigde onderhoud van je zwembad, zoals hoe je hem schoonmaakt en waar je op moet letten tijdens controles. 

De afwerking van een ingegraven zwembad

Je kunt een inbouw zwembad met verschillende materialen afwerken, meestal wordt er gekozen voor een randafwerking van composiet of natuursteen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook tal van andere materialen waar je uit kunt kiezen, zoals kunststof of hout. De afwerking van een inbouw zwembad zal voornamelijk met de materialen in de omgeving samenhangen. Zo kun je kiezen voor een natuurlijke uitstraling met gras of juist een terras van harthout naast het zwembad.

Beste ingegraven zwembad

Het onderhoud van een inbouw zwembad

Het onderhoud van een inbouw zwembad is in principe niet heel anders dan at van een opbouw zwembad. Vaak ben je er wel wat langer mee bezig omdat een inbouw zwembad vaak wat groter is. Hierdoor zullen de onderhoudskosten ook wat hoger zijn, je hebt namelijk een groter en zwaarder filter nodig om het water schoon te houden. Dit is ook als je een eigen privé zwembad thuis laat bouwen.

Compleet stappenplan onderhoud

In het kort komt het onderhouden van een inbouw zwembad neer op het behandelen van het water, dit doe je met de juiste chemicaliën. Daarnaast houd je je ook bezig met het schoonhouden van het zwembad. De wanden en de filters dienen verder ook periodiek gereinigd te worden. Als je jouw inbouw zwembad regelmatig goed onderhoudt en ervoor zorgt dat de kwaliteit van het water goed blijft, zal het onderhoud je in totaal niet zo veel tijd kosten.

Handige tips bij het kiezen van een geschikt ingegraven zwembad

Er is een enorm aanbod aan kwaliteitsbaden waar je uit kunt kiezen, daarom is het soms moeilijk om een keuze te maken. Zeker als je van een opzetzwembad over wilt stappen naar een ingegraven zwembad. Als je echt goed kijkt naar de verschillende tussen de zwembaden en zelf op een rijtje zet wat jij belangrijk vindt, is het makkelijker om een goede keuze te maken.

De kosten van een zwembad in de tuin

Om te beginnen is het verstandig om naar de kosten van het zwembad te kijken. Wat is jouw budget en wat wil je maximaal voor het inbouw zwembad kwijt zijn? Je kunt hiermee kosten besparen door bijvoorbeeld de graafwerkzaamheden en de installatie zelf te verrichten. Verder heb je te maken met de kosten van het bad, welk materiaal kies je? Een polyester zwembad is meestal de beste keuze. Dit materiaal gaat erg lang mee, is betaalbaar en ziet er ook nog eens mooi uit. Bij de kosten dien je ook rekening te houden met de afwerking van het zwembad, zo wil jij jouw zwembad misschien wel afwerken met een terras.

Het formaat

Een ander punt om op te letten is het formaat van het inbouw zwembad. Een inbouwbad biedt veel mogelijkheden op het gebied van afwerking en extra’s vergeleken met een regulier opzetzwembad. Zo kun je zelf de vorm en de afmetingen van het zwembad bepalen. Het beste is om te kiezen voor een zwembad van 6 bij 3 meter, hier kun je namelijk goed baantjes in trekken. Verder kun je ook verschillende accessoires toevoegen zoals een extra trapje, een glijbaan of een duikplank.

Het zwembad afdekken

Om ervoor te zorgen dat jouw zwembad langer schoon blijft is het verstandig om te kiezen voor de juiste afdekking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zeil dat precies over het zwembad past. Daarnaast kun je ook kiezen voor isolerende lamellen, hierdoor kun je direct op de verwarmingskosten besparen. Wil je extra besparen? Overweeg dan eens een warmtepomp bij het zwembad.

De drempel

Een groot voordeel van een inbouw zwembad is dat deze letterlijk laagdrempelig is. Je hoeft namelijk niet eerst op een trapje te klimmen om in het zwembad te klimmen zoals je wel doet bij sommige opzetzwembaden. Afhankelijk van het materiaal zwembad waar je voor gekozen hebt kun je er zelfs voor kiezen om een trap in het zwembad te bouwen. Zo kun je bij een polyester zwembad bijvoorbeeld kiezen voor een trap die al in het zwembad is gegoten.

Wat is het beste zwembad?

Een aanrader is om te kiezen voor een polyester zwembad. Polyester is een zeer duurzaam materiaal dat erg lang meegaat, het is daarnaast ook een betaalbare optie. Qua formaat is het verstandig om te kiezen voor een zwembad van 6 bij 3 meter. Kies altijd voor een betrouwbaar merk met een goede naam. Door voor een goed merk te kiezen geniet je altijd van de beste kwaliteit en echt vakmanschap. Hierdoor blijft het zwembad langer mooi, waardoor jij er jaren gebruik van kunt maken.

Veelgestelde vragen





Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er gebeuren?

2*. Omschrijving

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes