Laminaat laten leggen kosten | Prijzen per m²

Wanneer je zelf geen tijd hebt om laminaat te leggen of wanneer je niet zo handig bent, is het een keuze om je laminaatvloer te laten leggen. Het scheelt je een hoop tijd. Ontdek de kosten voor het laten leggen van laminaat!

kosten laminaat laten leggen


Wat kost een laminaatvloer per m2 inclusief leggen?

De gemiddelde kosten van laminaat beginnen bij € 10 per m² en lopen al snel op tot € 40 per m² in aanschafkosten, inclusief leggen door een vakman. Laminaat vloerbedekking is doorgaans goedkoper dan bijvoorbeeld houten vloeren, en heeft een goede kwaliteit en zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Genoeg voordelen dus!

Factoren die de prijs bepalen

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de prijs voor het laten leggen van een laminaatvloer. Denk hierbij aan:

  • Het type laminaat: Er zijn meerdere soorten laminaatvloeren, in diverse kleuren en patronen, met verschillende prijzen. Bovendien hangt de prijs ook af van hoe slijtvast de toplaag is en of deze wel of niet voor intensief gebruik geschikt is.
  • Het soort ondervloer: Er zijn meerdere ondervloeren die onder een laminaatvloer gelegd kunnen worden. De prijs is dan ook afhankelijk van het type ondervloer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een geluiddempende vloer, voor goede geluidsisolatie.
  • Het totale oppervlakte van de vloer: Een groter oppervlakte met meer vierkante meters zal doorgaans betekenen dat de kosten hoger uitvallen, omdat een vloerenlegger ook langer bezig is met de klus.
  • De legwijze van het laminaat: Er zijn meerdere legwijzes waar je uit kunt kiezen, die ook weer andere prijzen hebben. Het diagonaal leggen van de vloer neemt bijvoorbeeld meer tijd in beslag en zal dus ook meer kosten.
  • De perfecte afwerking van de vloer: Hierbij gaat het onder andere over het leggen van plinten om de laminaatvloer helemaal af te maken. Dit kun je zelf doen, maar kun je ook overlaten aan een vakman, wat dan wel weer meer kosten met zich meebrengt.

Wordt het laminaat gelegd in een ruimte met veel hoeken en randen? Ook dit kan invloed hebben op de kosten. Voor de hoeken en randen moet het laminaat namelijk op maat gesneden en gelegd worden, wat meer tijd in beslag neemt voor de vloerenlegger en dus ook meer arbeidskosten met zich meebrengt.

Laminaatvloer of echt hout

Laminaat is een zeer populaire kunststof vloer. Het komt voor in diverse prijsklassen en is ook wel bekend als voordelige vloersoort. Laminaat kan een houtmotief op een heel overtuigende manier weergeven. Vooral de laminaatvloeren die in het hogere prijsklassement zitten, zijn moeilijk van echt hout te onderscheiden. Let wel, zodra je er op loopt of eraan voelt, merk je uiteraard wel dat het geen echt hout is, maar kunststof.

Prijzen per soort laminaat

De kosten voor het laten leggen van laminaat hangen ook samen met het soort laminaat dat je kiest. Zoals eerder benoemd, zijn er verschillende varianten in allerlei patronen en kleuren. Voor de ene laminaatvloer betaal je meer dan voor de andere, maar waar heeft dat mee te maken? We hebben enkele soorten op een rij gezet.

Visgraat laminaat leggen

Een laminaatvloer met visgraat patroon is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat komt onder andere door de unieke uitstraling. De laminaatstroken worden bij deze vloer in een hoek van 90 graden gelegd, wat resulteert in een mooie en klassiek geheel met een ruimtelijk effect. Een visgraat vloer leggen is een klus die aardig wat tijd in beslag neemt, waarbij de juiste gereedschappen noodzakelijk zijn. Een vloerenlegger is dus langer bezig met deze vloer dan gemiddeld, waardoor ook de prijs van de vloer wat hoger zal uitvallen.

Laminaat met v-groef

Bij een laminaatvloer met v-groef zie je duidelijk dat de vloer uit losse planken bestaat, inclusief een zichtbare naad tussen de planken. Dit zorgt voor een mooi en stijlvol effect in je woning, omdat het effect van een houten vloer zo wordt nagebootst. Hierbij is goed om er rekening mee te houden dat een laminaatvloer met v-groef duurder is dan laminaat zonder v-groef.

Laminaat met een patroon

Je kunt ook kiezen voor een laminaatvloer waar een patroon in zit. Zo krijgt je woning in één klap een unieke uitstraling. Bij het leggen van dit soort laminaat is het belangrijk dat de patronen naadloos op elkaar aansluiten. Dit betekent dat er meer tijd gaat zitten in deze klus. Houd er dus rekening mee dat de kosten van dit type laminaatvloer hoger liggen dan bij gewoon laminaat, gewoonweg omdat de vloerenlegger langer bezig is.

laminaat leggen
Laminaatvloer laten leggen?
Een laminaatvloer leggen is geen lastig klusje, maar wel tijdrovend. Om zo snel mogelijk van je nieuwe vloer te kunnen genieten, kun je het beste ervaren vloerleggers inhuren voor deze klus.
arrow Vraag offertes aan

Legservice

Veel leveranciers van laminaatvloeren hebben een legservice. Dit betekent dat een vakman de vloer bij je komt leggen, afgestemd op jouw wensen. Zoals eerder besproken, zijn er meerdere manieren om de vloeren te leggen, bijvoorbeeld horizontaal, verticaal of diagonaal. Dit heeft invloed op de kosten, maar dit kan ook weer anders zijn voor de verschillende vloerspecialisten.

Werkzaamheden vloer aanleggen

Bij het leggen van een laminaatvloer hebben vloerspecialisten verschillende werkzaamheden. Zo moet niet alleen de vloer zelf gelegd worden, maar vaak ook een ondervloer. Bovendien moet de vloer goed afgewerkt worden met plinten. De kosten worden dan ook hoger wanneer je het laminaat wilt laten leggen in combinatie met een ondervloer en/of plinten.

Tips voor het plaatsen van en laminaat vloer

  • Een vochtwerende ondervloer is nodig als je laminaat legt. Zo voorkom je dat vocht van onderaf in de laminaatvloer trekt. Ondervloeren die je legt op een houten basisvloer hoeven niet vochtwerend te zijn.
  • Het egaliserend vermogen geeft aan in hoeverre je met de ondervloer oneffenheden in de basisvloer kan wegwerken.
  • Met een warmte-isolerende ondervloer houd je de warmte in een ruimte langer vast.
  • Wanneer je een parket- of laminaatvloer in een ruimte in een appartement of op een bovenverdieping legt, let er dan op dat de ondervloer voldoende geluidsdemping geeft.

Verwijderen van de oude vloeren

Voordat het nieuwe laminaat gelegd kan worden, kan het zijn dat eerst de oude vloerbedekking nog verwijderd moet worden door vloerspecialisten. Ook hier zitten extra kosten aan verbonden, die in onderstaande tabel staan.

Vloerbedekking verwijderen kostenKosten per m²Kosten per kamer
Losliggende vloerbedekking€ 1 – € 4 per m²€ 30 – € 120
Gelijmde vloerbedekking gemiddeld€ 4 – € 9 per m²€ 120 – € 270
Gelijmde vloerbedekking zwaar€ 9 – € 12 per m²€ 270 – € 360
Gelijmde vloerbedekking gemiddeld op trap€ 150 – € 250 per trap
Gelijmde vloerbedekking zwaar op trap€ 250 – € 350 per trap

Hoe lang duurt het leggen van laminaat?

Het is afhankelijk van het type laminaat hoe lang het duurt voordat de vloer gelegd is, maar ook de grootte van het oppervlak en het aantal vierkante meters spelen een rol. Gemiddeld kun je rekenen op één dag werk, maar wanneer je een ervaren professional inschakelt, zou het kunnen dat de klus sneller geklaard wordt.

Laminaat laten leggen: gratis offertes

Om de beste prijs voor je nieuwe laminaat te krijgen, kun je bij Verbouwkosten volledig vrijblijvend offertes aanvragen en vergelijken. Zo krijg je de beste deal en kom je in contact met erkende vakmannen, die jouw klus snel en efficiënt uitvoeren!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes