Vloerbedekking leggen | De verschillende materialen en prijzen

Vloerbedekking leggen is weer helemaal terug van weggeweest. Wat zijn je opties en hoeveel kost vloerbedekking om te kopen en te laten leggen? Je ziet alle mogelijke vloerafwerkingen op een rij plus de voor- en nadelen en prijzen.

vloerbedekking leggen

Vloerbedekking kopen en leggen

Door vloerbedekking te leggen in je woning zorg je voor een gezellige en warme uitstraling. Vloerbedekking voelt niet alleen fijn aan je voeten, maar heeft ook invloed op de stijl van bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Er zijn bovendien veel verschillende soorten vloerbedekkingen, zodat je deze volledig naar wens kunt uitkiezen en kunt afstemmen op je budget, en profiteert van een mooi resultaat.

Voordelen

Naast de uitstraling en vele keuzemogelijkheden van vloerbedekking, zijn er nog andere voordelen:

 • Het houdt goed stof vast
 • Het werkt warmte-isolerend
 • Het is geluiddempend

Wat kost vloerbedekking per m2 inclusief laten leggen?

De prijzen van vloerbedekkingen beginnen bij € 3 per m² voor simpele stoffen vloerbedekking tot € 30 per m² voor een hele chique vloerbedekking die enorm lang meegaat. Dit zijn dan alleen de aanschafkosten. Het laten leggen van vloerbedekking is gelukkig niet zo duur, reken op een paar euro per m². De gemiddelde kosten inclusief leggen komen dan uit op € 10 tot € 50 per m². Zelf doen is natuurlijk gratis qua uurloon, maar dan heb je wel de juiste materialen nodig, zoals lijm en een scherp mes.

Vloerbedekking laten leggen

Vloerbedekking kun je het best laten leggen door een specialist. Zo weet je zeker dat de vloer op de juiste manier geplaatst wordt en heb je hier zelf geen omkijken naar. Er zijn verschillende stappen die gevolgd worden tijdens het leggen van vloerbedekking:

 • Huidige vloerbedekking verwijderen (indien nodig)
 • Ondervloer leggen
 • Vloerbedekking opmeten
 • Vloerbedekking leggen
 • Vloerbedekking lijmen
 • Afwerking
Interesse in vloerbedekking leggen?
Om een mooi resultaat te garanderen, kun je het beste de vloerbedekking door een ervaren vloerlegger laten plaatsen. Vraag vrijblijvend offertes aan en kom in contact met de beste specialisten uit jouw buurt!
arrow Vraag offertes aan

Oude vloerbedekking verwijderen

De huidige vloerbedekking verwijderen kan nogal een klus zijn als het goed vastgelijmd zit. Gespecialiseerde bedrijven kunnen echter met het juiste materieel alles snel eruit halen waardoor je een goede ondergrond krijgt voor een nieuwe vloerafwerking.

Kosten vloerbedekking verwijderen

De kosten van het verwijderen van zo’n soort vloer zijn sterk afhankelijk van hoe vast de huidige vloerafwerking zit. In onderstaande tabel vind je een prijsindicatie:

Vloerbedekking verwijderen kostenKosten per m²Kosten per kamer
Losliggende vloerbedekking€ 1 – € 4 per m²€ 30 – € 120
Gelijmde vloerbedekking gemiddeld€ 4 – € 9 per m²€ 120 – € 270
Gelijmde vloerbedekking zwaar€ 9 – € 12 per m²€ 270 – € 360
Gelijmde vloerbedekking gemiddeld op trap€ 150 – € 250 per trap
Gelijmde vloerbedekking zwaar op trap€ 250 – € 350 per trap

Ondervloer leggen

Daarnaast heb je vaak een ondervloer nodig, vooral in appartementen met een zware geluidseis. De ondervloer is veelgekozen onder de normale vloerbedekking voor het leggen van tapijt. Kies voor extra zware kwaliteit vilt, want dat staat bekend om zijn extra hoge geluiddempende waarde van bijvoorbeeld wel 10DB. De ondervloer is meestal zelfklevend en later eenvoudig te verwijderen. De voordelen van een ondervloer zijn:

 • Egaliserend
 • Verhoogt het loopcomfort
 • Snel en makkelijk te verwerken
 • Rolstoelvast

Hoe bevestig je tapijt?

Er zijn verschillende soorten tapijt, maar de meeste varianten worden gelegd door ze te lijmen. Hiervoor wordt speciale vloerlijm gebruikt. Zonder lijm heb je een slechtere hechting van het tapijt. Door lijm te gebruiken, kan het tapijt bovendien voldoende egaal en strak worden gelegd zonder dat er bobbels in komen. Als er bobbels in het tapijt zitten, kan deze beschadigd raken, en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Soorten vloerbedekkingen

Er zijn verschillende soorten vloerbedekkingen verkrijgbaar. Zo heb je vaak de keuze uit diverse kleuren, designs en afmetingen. Als we het hebben over tapijt dan zijn er ook nog meerdere tapijtstructuren. Denk hierbij aan hoogpolig of laagpolig tapijt, dat vaak karakteristiek is. Door de vele keuzemogelijkheden kun je de beste vloerbedekking kiezen die perfect past bij het interieur van je woning.

Andere soorten vloerbedekking leggen

Naast tapijt heb je ook de keuze uit veel andere soorten vloerbedekkingen. Veel voorkomende soorten zijn vinyl vloerbedekking en pvc-vloerbedekking. In onderstaande tabel hebben we meerdere soorten vloeren op een rij gezet, inclusief de bijbehorende prijzen:

VoorbeeldVloerPrijs / m²TypeDuurzaamheid
Linoleum vloerHout€ 15 – € 60Afwerkvloer3.0
Linoleum vloerParket€ 50 – € 150Afwerkvloer5.0
Linoleum vloerLaminaat€ 10 – € 30Afwerkvloer4.0
Linoleum vloerBamboe€ 60 – € 100Afwerkvloer5.0
Linoleum vloerLinoleum / Marmoleum€ 15 – € 25Afwerkvloer3.0
pvc vloerPVC€ 20 – € 30Afwerkvloer5.0
vinyl vloerVinyl€ 15 – € 25Afwerkvloer4.0
Novilon vloerNovilon€ 10 – € 20Afwerkvloer2.0
Novilon vloerVloerbedekking€ 10 – € 50Afwerkvloer2.0
Novilon vloerZandcement vloer€ 5 – € 15Ondervloer5.0
Novilon vloerAnhydrietvloer€ 5 – € 15Ondervloer5.0

Toepassingen

Vloerbedekking wordt vanzelfsprekend op de vloer gelegd, maar er zijn ook andere toepassingen. Dit maakt dat vloerbedekking veelzijdig is en meerdere doeleinden heeft.

Trap bekleden

De nieuwe trap bekleden wordt niet alleen gedaan met laminaatdelen, maar vaak ook door sterke vloerbedekking te leggen. Dit soort bekledingen van de trap, of traprenovatie bij een bestaande trap, geven de hal meestal echt een compleet frisse uitstraling. Daarnaast voelt het ook nog eens fijn onder je voeten aan als je op de trap loopt.

Vloerbedekking leggen: vrijblijvende offertes

Om de beste prijs voor jouw nieuwe vloerbedekking te krijgen, is het verstandig om offertes op te vragen en te vergelijken. Door onderstaande formulier in te vullen sturen wij je geheel vrijblijvend offertes toe, zodat je op jouw gemak de prijzen kunt vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving

2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes