Kosten vloerbedekking PVC | Aanschaf inclusief leggen

PVC vloerbedekking wordt steeds vaker gekozen omdat het de meest duurzame vloerafwerking is. Het is erg mooi, beresterk, makkelijk te leggen en bovenal goedkoop. Maar op welke kosten kun je nu eigenlijk rekenen?

kosten vloerbedekking pvc

Wat kost een PVC vloer gemiddeld?

In aanschaf kost PVC vloerbedekking in de praktijk gemiddeld zo’n € 10 tot € 50 per vierkante meter. Hierbij worden de legkosten nog niet gerekend.

De hoogte van de kosten is onder afhankelijk van het soort PVC, de legmethode en het merk. Zo betaal je voor klik-PVC in aanschaf vaak wat meer dan voor plak PVC.

Nieuwe PVC vloer inclusief leggen

Tenzij je van plan bent de PVC vloer zelf te leggen komen er bovenop de kosten in aanschaf ook nog eens kosten voor het legwerk. De legkosten variëren tussen de € 10 en € 30 per vierkante meter.

Als je hebt gekozen voor een PVC vloer in een mooie visgraat of in een Hongaarse punt betaal je wat meer dan voor een rechte vloer. Ook kan het laten leggen van biezen en banden rondom de PVC vloer ervoor zorgen dat de kosten oplopen.

Wat kost visgraat PVC vloer leggen per m2?

Voor het laten leggen van een visgraatpatroon betaal je wat meer. Deze legkosten zijn hoger doordat de manier van leggen arbeidsintensiever is. Bovendien moet er soms behoorlijk gepuzzeld worden om het patroon aan alle zijden mooi aan te laten sluiten.

Voor het kopen en laten plakken van PVC in een visgraatpatroon betaal je ongeveer € 25 per vierkante meter, terwijl voor klik-PVC gemiddeld € 28 per vierkante meter gerekend wordt.

Wat kost een PVC vloer in een Hongaarse punt laten leggen?

Een ander legpatroon dat vaak gekozen wordt is de Hongaarse punt. Voor deze legmethode betaal je meer dan voor een visgraat.

Gemiddeld genomen betaal je voor het laten leggen van een Hongaarse punt zo’n € 30 per m2. Daar krijg je dan wel weer een prachtige PVC vloer voor terug!

Benieuwd naar de PVC vloer kosten?
Een PVC vloer kan op verschillende manieren worden gelegd, wat een invloed heeft op de prijs. Door offertes aan te vragen en te vergelijken weet je precies hoe veel jouw PVC vloer zal kosten.
arrow Vraag offertes aan

Legkosten banden en biezen

Bij bijzondere legpatronen wordt er vaak gekozen om langs te plinten banden en biezen te laten leggen. Deze banden omsluiten als het ware het patroon en zorgen voor een klassieke uitstraling.

Voor het laten leggen van de banden en biezen wordt een hoger bedrag gerekend, maar de hoogte van dit bedrag is sterk afhankelijk van de afmetingen van de vloer en de hoeveelheid hoeken die gelegd worden.

kosten vloerbedekking pvc

Ondervloer egaliseren voor klik PVC

Om PVC vloerbedekking te kunnen plakken moet het oppervlak eronder volledig egaal zijn. Als de ondergrond niet vlak is zullen er blijvend ongelijkheden zichtbaar blijven.

De ondergrond kan daarom geëgaliseerd worden. Voor het egaliseren wordt Egaline gebruikt. Bij sterke hoogteverschillen moet een vloer soms zelfs tweemaal geëgaliseerd worden.

Kosten vloer egaliseren

De kosten voor het laten egaliseren van een ondervloer lopen nogal uiteen. Dat komt doordat de ene ondergrond moeilijker te egaliseren is dan de andere. In de praktijk wordt vaak een bedrag tussen de € 10 en € 25 per vierkante meter gerekend voor egaliseren.

De goedkoopste vloer om te egaliseren is de betonvloer, terwijl je voor het laten egaliseren van een houten vloer een stuk meer betaalt.

Kosten kunststof vloeren vergelijken

MateriaalPrijsvoorbeeldDuurzaamheid
PVCpvc_vloer_tabel.jpg€€€€ 750sterren-50.png
Vinylvinyl_vloer_tabel.png€€€ 660sterren-40.png
Linoleumlinoleum_vloer_tabel.jpg€€€ 690sterren-20.png
Marmoleummarmoleum_vloer_tabel.jpg€€€ 690sterren-30.png
Novilonnovilon_vloer_tabel.png€ 450sterren-20.png

Duur of duurzaam?

In vergelijking met andere kunststof vloeren komt PVC vaak als een relatief dure optie uit de bus. Toch valt dat in vergelijking met andere vloersoorten weer mee. Zo zijn massieve houten vloeren, vloeren van marmer en gietvloeren vaak een stuk duurder en blijkt PVC een van de goedkopere opties.

Daarnaast zijn PVC vloeren een stuk duurzamer dan andere kunststof vloeren. Dat komt doordat deze vloerbedekking vaak op lange termijn mooi blijft. Daardoor hoeft de vloer niet vlug vervangen te worden.

Levensduur

De PVC vloeren hebben een sterk beschermende polyurethaan-toplaag voor een lange levensduur. Om die reden zie je veel in kantoren, scholen en ziekenhuizen. De duurzaamheid en levensduur van vloerbedekking vinyl is afhankelijk van de slijtlaag.

Doordat PVC vloerbedekking veel langer meegaat dan veel andere soorten vloeren hoeft dit vloertype een stuk minder vaak vervangen te worden. Als je hebt gekozen voor klik PVC kun je de vloer zelfs meenemen naar een volgende woning!

PVC vloerbedekking: gratis offertes

Een PVC vloer heeft veel opties en past daarom bij de meeste woningen. Door onderstaande formulier in te vullen matchen wij je met ervaren vloerleggers uit jouw regio, zodat je gegarandeerd het beste resultaat krijgt!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes