Vloer berekenen | De afmetingen en kosten bepalen

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer is het natuurlijk goed om te weten hoe groot deze moet zijn en met welke prijzen je rekening moet houden. Daarom is het goed om van tevoren de afmetingen en kosten van de vloer te berekenen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

vloer berekenen

Hoe moet je de oppervlakte van je vloer in m2 berekenen?

Wanneer je een nieuwe vloer wilt leggen, is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat de afmetingen zijn. Je moet namelijk wel genoeg vloerdelen hebben om de beste vloer naar jouw wensen te kunnen leggen. Het berekenen van de afmetingen van de vloer is eenvoudig, of je nou parket, tegels, vinyl of een andere soort vloer wilt leggen.

Hoeveel meter vloer heb ik nodig?

Door de lengte en breedte van de ruimte waar de vloer komt te liggen op te meten en deze te vermenigvuldigen, krijg je het totale oppervlak in vierkante meters van de ruimte. Wanneer er plekken zijn die lastiger op te meten zijn, kun je deze apart meten en optellen bij het totale aantal vierkante meters. Hierdoor weet je in een handomdraai wat de afmetingen van de vloer zijn en hoeveel meter vloer je dus nodig hebt.

Wat is een strekkende meter?

Wanneer we het hebben over de afmetingen van vloeren wordt er ook wel eens gesproken over strekkende meters. Maar wat is dit nu precies en wat is het verschil met vierkante meters? Bij een strekkende meter is de lengte altijd één meter, maar de breedte kan verschillen. Een vierkante meter is ook één meter lang, maar ook één meter breed. De lengte en breedte zijn hierbij dus hetzelfde, waardoor dit verschilt van een strekkende meter.

Vloer laten berekenen?
Om ervoor te zorgen dat je niet te veel vloerbedekking koopt en dus te duur uit bent, is het verstandig om ook deze klus uit te besteden. Vraag vrijblijvend offertes aan om de juiste vakman voor jouw klus te vinden.
arrow Vraag offertes aan

Extra m2 rekenen door snijverlies

Ook al kun je het aantal vierkante meter in een ruimte en dus het aantal meter vloer dat je nodig hebt precies uitrekenen, is het verstandig om altijd wat extra vloerdelen in huis te hebben. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt. Wanneer de vloer namelijk gezaagd of gesneden moet worden om deze goed te kunnen leggen, kunnen er stukken verloren gaan. Dit wordt ook wel snijverlies of zaagverlies genoemd. Houd hier dus rekening mee.

vloer oppervlakte berekenen

Snijverlies laminaat en pvc

Het percentage snijverlies en zaagverlies verschilt per type vloer. Dit komt doordat elk type vloer weer anders gelegd wordt en een ander patroon heeft. Voor een laminaat vloer is het bijvoorbeeld goed om 7% tot 18% snijverlies aan te houden, afhankelijk of het om recht laminaat of een visgraat vloer gaat. Bij een PVC-vloer moet je rekening houden met 7% tot 10% snijverlies. Ook hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een rechte vloer en een visgraat vloer, maar heb je ook te maken met tegel PVC.

Vloer laten berekenen: gratis offertes

Berekenen hoe groot je vloer is en hoeveel vloerbedekking je nodig hebt, kun je prima zelf doen. Daarentegen is het fijner en makkelijker als je dit door een ervaren vloerlegger laat doen, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt voor het materiaal. Vraag vrijblijvend offertes aan om de beste prijs te ontdekken!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes