Vloer leggen kosten per m² | Prijs vloerspecialist

De kosten van de vloer laten leggen vallen mee als je een normale rechthoekige kamer hebt. Een goede vloerlegger is de ideale oplossing om snel en netjes je gewenste vloer te laten plaatsen.

vloer leggen kosten per m2 laminaat

Wat kost een nieuwe vloer laten leggen

De vloer leggen kosten per m² zijn afhankelijk van welke vloer je kiest. De gemiddelde kosten liggen tussen de €15 en €280. Een arbeidsintensieve vloer als een gietvloer of granieten vloer kosten meer dan een simpele vloerbedekking als laminaat of grind. Je kunt er ook zelf voor kiezen om de vloer te leggen, maar loopt dan wel het risico dat er fouten in sluipen die de levensduur van je vloer beïnvloeden.

Soort vloerPrijs per m²
Laminaat€ 15 – 50
Tapijt€ 35 – 125
Keramische tegels€ 35 – 120
Natuursteen tegels€ 35- 150
Parket€ 50- 150
Grindvloer€ 30- 100
Gietvloer€ 60 – 130
Betonvloer€ 50- 120
Granieten vloer€ 120- 280
Pvc vloer€ 28- 100

*Prijs tapijt per meter (bij 4 meter breed).

Wat kost 100m2 PVC of laminaatvloer leggen?

Twee van de meest gekozen vloerbedekkingen zijn laminaat en PVC. Deze verschillende vloersoorten zijn niet alleen in veel stijlen te koop, waardoor je altijd een passende vloer bij je interieur hebt. Ook zijn deze redelijk makkelijk te leggen en sterk genoeg om het dagelijkse leven en intensief gebruik te kunnen weerstaan. Als je 100m² laminaatvloer laat leggen, zullen de gemiddelde kosten hiervan ongeveer €1.500 tot €5.000 zijn, inclusief BTW, materiaal en arbeidskosten. Een PVC vloer van 100m² zal daarentegen gemiddelde kosten van €2.800 tot €10.000 zijn.

Verschil tussen laminaat, tapijt of vinyl laten leggen

Het grootste verschil in vloerbedekkingen leggen ligt vaak in hoe arbeidsintensief het is. Laminaat hoeft bijvoorbeeld vaak alleen maar in elkaar geklikt te worden, maar heeft wel een plinten afwerking nodig. Een ondervloer is hierbij wel fijn voor het comfort, maar ook die is makkelijk te leggen. Tapijt moet daarentegen vaak gelijmd worden, wat niet alleen om meer materiaal vraagt maar ook langer duurt. Je moet dan ook rekening houden met droogtijd. Bij vinyl heb je een erg egale ondergrond nodig, anders slijt deze erg snel bij intensief gebruik als er bobbels inzitten. Daardoor is de voorbereiding erg lang, maar het leggen zelf is vaak snel gedaan en minder bewerkelijk dan laminaat.

Welke vloer past bij jouw huis?
Geen idee wat de beste vloerbedekking voor jouw vloer is? Wij brengen je in contact met ervaren vloerleggers uit jouw buurt. Zij geven je persoonlijk advies en werken een offerte op maat uit. Deze dienst is gratis en zonder enige verplichting!
arrow Raadpleeg onze vloerleggers

Wat is er inbegrepen bij de prijs vloer leggen?

Een vloer leggen is vaak niet alleen maar de nieuwe vloerbedekking plaatsen. Er kan flink wat voorbereidend werk nodig zijn voor het leggen echt kan beginnen, om zo het beste eindresultaat te krijgen. Hierdoor zijn er een aantal factoren die een verschil in de legprijzen geven. Dit zal ervoor zorgen dat de kosten van de vloerleggers hoger liggen en kunnen soms de grootste kostenposten zijn en invloed op de prijs hebben.

Oude vloer verwijderen

Bij een verbouwing zul je meestal eerst de oude vloer moeten verwijderen voor je een nieuwe kunt leggen. Het verwijderen van de vloer kan een lastig klusje zijn, afhankelijk van welke type vloer er eerst lag. Gelijmd tapijt is bijvoorbeeld erg lastig om te verwijderen en kan lang duren, maar is wel belangrijk om je nieuwe vloer mooi egaal te leggen. Een losliggende vloer als laminaat kun je vaak ook zelf verwijderen zonder problemen.

Vloer egaliseren met of zonder ondervloer

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat de ondergrond egaal en het liefst geheel waterpas is. Dit kan op twee manieren. Je kunt de ondergrond laten egaliseren, wat vaak voor betonnen ondergronden wordt gedaan. Hierbij wordt een klein laagje vloeibaar cement als dun papje over de betonnen vloer verspreid. Ook kan er een ondervloer worden gelegd, die vaak bestaat uit houtplaten. Een ondervloer zorgt ook voor een demping van het geluid, waardoor mogelijke onderburen je minder zullen horen lopen, wat altijd fijn is!

Vloerverwarming onder hout of andere vloer

Een nieuwe vloer leggen is een uitstekende mogelijkheid om meteen vloerverwarming in de ruimte te laten plaatsen. Aangezien je toch je oude vloer moet verwijderen, kun je hier meteen de benodigde elementen voor vloerverwarming laten leggen, waarna de nieuwe vloer eroverheen kan. Je hebt dan niet alleen een mooie nieuwe vloer die weer lang mee kan gaan, maar ook een warme vloer die je op een duurzame manier jouw woning laat verwarmen. Je slaat hiermee twee vliegen in een klap! Niet alleen heb je warme voeten in de winter en is er in je woning meer comfort, je hebt ook een mooie nieuwe vloer.

PVC visgraat vloeren of houten patroon prijs minder goedkoop per m2

Wanneer je een bepaald patroon wilt op je vloer, kan deze legwijze ook een effect hebben op de prijs. Dit is vooral het geval bij PVC, laminaat of houten vloeren, omdat deze een hele andere uitstraling kunnen krijgen als je het op een andere manier laat leggen. Hoe ingewikkelder het patroon, hoe duurder het zal zijn.

Welke vloer kies je

Kiezen is niet altijd even makkelijk. Je moet rekening houden met “smaak”, doel van de ruimte (parket in de badkamer is niet echt slim) de eigenschappen van iedere vloer, de gebruikers (zoals spelende kinderen) en of er intensief gebruik van de ruimte wordt gemaakt.

Hier een overzichtje hoe onderhoudsvriendelijk en schadegevoelig de vloeren zijn; het blijft je eigen keus welke vloer in welke ruimte je kiest.

Soort vloerOnderhoudKrasgevoeligReparatie
LaminaatWeinigNeeNee
TapijtNormaalNeeJa
Keramische tegelsWeinigNeeSoms
Natuursteen tegelsNormaalNormaalSoms
ParketVaakNeeJa
GrindvloerNormaalNeeSoms
GietvloerWeinigJaSoms
BetonvloerWeinigJaSoms
Granieten vloerWeinigNeeNee
Pvc vloerWeinigJaJa
kosten vloer leggen per m2 tegels

De voordelen van het uitbesteden

Een vloer leggen lijkt op het oog een eenvoudige klus, maar het is precisiewerk. In de winkel kan een vloerenlegger kan je advies geven over de mogelijkheden, materiaal en prijzen. Het is verstandig om je vloeren door de beste vakmensen te laten leggen; een ervaren specialist weet een prachtige vloer af te leveren.

De voordelen van een vakman de vloerbedekking laat leggen

Je bent zelf geen tijd kwijt; je hoeft geen vrije dagen opnemen of niet in het weekend/de avonduren aan de gang.

  • Je kunt terugvallen op garantie: zowel op materiaal als plaatsing
  • Een vakman kan je vrijblijvend adviseren
  • Een vakman heeft veel ervaring met vloeren leggen

Kosten laten leggen

Voor een groot deel zijn de arbeidskosten bepalend voor de totaalprijs van je nieuwe vloer. Tja, het verschilt nou eenmaal aanzienlijk hoe eenvoudig een vloer zich laat leggen.

Bijvoorbeeld tapijt en laminaat zijn relatief eenvoudig te leggen. En dat in vergelijking met een gietvloer of granieten vloer, die erg arbeidsintensief zijn om te leggen.

Legloon vakman

Het uurtarief per vakman verschilt. Laat je dus niet verrassen door direct met een bedrijf in zee te gaan, maar vergelijk offertes. Geadviseerd wordt, altijd een vast totaalbedrag af te spreken. Zoals eerder gezegd verschilt het leggen van een vloer in arbeidsintensiviteit. Ook speelt het een rol of de vakman eerst nog een oude vloer moet verwijderen en/of egaliseren. Het is dus afhankelijk dus van de taken die naast het plaatsen van de nieuwe vloer liggen voor de vakman.

Vloer laten leggen: gratis offertes

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes