Schuimbeton kosten | Ontdek de kosten, voor- en nadelen!

Schuimbeton heeft veel luchtbelletjes in zich, waardoor de vloer niet enorm zwaar is en tevens isoleert. Door deze eigenschappen is schuimbeton erg veelzijdig en kun je het op veel plekken toepassen.

Schuimbeton kosten

Wat is schuimbeton precies?

Wat is schuimbeton? Schuimbeton is een mengsel van cement, zand, water en schuim. Tijdens het uitharden vormen er kleine belletjes. Het heeft overigens een isolerende werking en wordt vaak gebruikt als uitvullingslaag onder de chape om bijvoorbeeld leidingen te kunnen beschermen. Ook andere toepassingen van schuimbeton zoals bijvoorbeeld het dienen als onderlaag voor vloerverwarming, holle ruimtes zoals kruipkelders opvullen en het voor een afschot zorgen op platte daken zijn mogelijk. De schuimbeton kosten kunnen varieëren, hoe ze zijn opgebouwd bespreken we hieronder.

Prijs van schuimbeton

De prijs die je betaalt voor het storten van schuimbeton wordt beïnvloed door verschillende factoren. Onder meer de totale oppervlakte, de dikte van de schuimbetonlaag en de precieze samenstelling van het materiaal hebben invloed op het berekenen van de prijs van schuimbeton storten.

Wat kost een schuimbetonvloer?

Een schuimbetonvloer verschilt in kosten afhankelijk van het oppervlak. Hoe meer oppervlak er nodig is, hoe goedkoper de totaalprijs relatief zal zijn. De gemiddelde kosten hiervoor liggen op ongeveer € 135 per m². Het is altijd slim om een aantal offertes op te vragen en de details te bespreken om een goed beeld van de prijs te krijgen voor jouw specifieke situatie.

Voorbeeld van schuimbeton kosten

Voor de plaatsing van een schuimbeton vloer met een oppervlakte van 45 m² kan je een prijs van ongeveer € 125 per m² verwachten. Hou er rekening mee dat de prijzen voor het beton laten storten zullen oplopen als je kiest voor een dikkere laag schuimbeton.

Vloerrenovatie kosten

De kosten van een vloerrenovatie zijn niet gering. Daarnaast kun je de ruimte vaak 1 a 2 weken niet gebruiken met de familie vanwege de renovatie. Dit zijn 2 aspecten die toch sommige mensen tegen zal houden tijdens hun keus, en hen regelmatig uiteindelijk laat kiezen voor een simpele vloerisolatie onder de vloer.

Interesse in een schuimbetonvloer?
Een vloerrenovatie of nieuwe vloer is altijd een investering, zelfs wanneer je voor schuimbeton kiest. Door offertes aan te vragen en te vergelijken krijg je zo snel mogelijk een nieuwe vloer, voor een fijne prijs!
arrow Vraag offertes aan

Verschillende opties en de prijzen

De keuze hangt natuurlijk vooral af van je persoonlijke wensen en budget. Qua kosten is optie 1 het goedkoopste als de oorzaak makkelijk te bestrijden is en er maar een paar balken of slechts balk-koppen rot zijn. Als de hele vloer slecht is/doorbuigt/erg kraakt en totaal niet geïsoleerd is, dan zijn de andere opties vaak een stuk interessanter en is het eindresultaat ook mooier, warmer en steviger. Bij de tweede en de laatste optie met schuimbeton is een vloerverwarming ook erg makkelijk mee te nemen.

Vloerverwarming bij een vloerrenovatie

Bij het renoveren van je vloer is vloerverwarming een goede toevoeging die niet alleen warmte in huis verspreidt, maar ook zorgt voor een fijne omgeving binnenshuis. Door de gelijkmatige warmteverdeling vanaf de vloer omhoog, wordt de volledige ruimte verwarmd. Of het nu gaat om tegels, hout of zelfs tapijt, vloerverwarming past zich aan verschillende vloerafwerkingen aan, waardoor het een veelzijdige keuze is. Bovendien kan vloerverwarming helpen bij het verlagen van energiekosten omdat het beter warmte verspreidt dan andere radiatoren.

Schuimbeton kosten, de kosten van een schuimbetonvloer

Laten we de kosten van het renoveren van een vloer, en dan specifiek met een schuimbetonvloer, eens in de tabel bekijken. De prijzen beginnen bij € 4.500 en kunnen oplopen tot € 10.000.

[tooltip tip=”Schuimbeton vloer renovatie als definitieve goede oplossing bij slechte vloeren”]Vloer renovatie[/tooltip][tooltip tip=”Vloeroppervlakte in m²”]m²[/tooltip][tooltip tip=”m² kosten incl. btw en levering materialen”]Prijs per m²[/tooltip][tooltip tip=”Totaalkosten incl. btw en levering materialen”]Totaal[/tooltip]
Schuimbeton vloer30 m²€ 150€ 4.500
Schuimbeton vloer35 m²€ 140€ 4.900
Schuimbeton vloer40 m²€ 130€ 5.200
Schuimbeton vloer45 m²€ 125€ 5.625
Schuimbeton vloer groot100 m²€ 100€ 10.000

Dikte schuimbeton

Voor verschillende toepassingen worden verschillende diktes gebruikt, bijvoorbeeld:

Schuimbeton isolatie voor kruipruimte: ca. 45 cm, bodemafsluiting: ca. 5-10 cm. De dikte die je precies nodig zult hebben voor jouw klus kan verschillen, het is verstandig om dit te laten berekenen door een professional.

Toepassingen schuimbeton

Schuimbeton kan op verschillende manieren worden toegepast, hierbij een paar voorbeelden:

Isolatie voor kruipruimte

Bij nieuwbouw wordt tegenwoordig vaak schuimbeton gebruikt in plaats van polystyreen of Argex korrels en bij renovatiewoningen wordt het aangebracht ter vervanging van verrotte of door zwam aangetaste houten vloeren. De gehele houten constructie wordt dan verwijderd en er wordt plastic aangebracht op de vloer van de kruipruimte en tegen de wanden. Schuimbeton type 600 wordt vervolgens aangebracht en afgedekt met 50 a 60 mm afdekvloer. Een isolatiewaarde Rc 3,75 wordt snel bereikt bij een laagdikte van ca. 45 cm.

Bodemafsluiting

Als afdekking van de grondlaag in kruipruimten waardoor een vochtprobleem onder de begane grondvloer of vochtige kruipruimte kan worden opgelost. Met een dikte van tussen de 50 en 100 mm. Normaal wordt schuimbeton type 1200 voor gebruikt.

Werkvloeren

Als onderlaag voor wapeningsnetten op middelgrote en grote bouwprojecten. Hier kun je verschillende types voor gebruiken, van type 1400 tot type 2050.

Schuimbeton kosten

Isolatiewaarde

Dit luchtige schuimbeton bestaat voor 70 procent uit lucht en is daardoor zeer licht van gewicht met een hoge isolatiewaarde. Pakweg elke 10 cm schuimbeton levert een Rc-waarde van 1 m²K/W. Met 35 cm voldoe je al aan de Rc = 3,5 in het Bouwbesluit en met 50 cm heb je dus met een lichtgewicht constructie een erg goed isolerende begane grond vloer.

Voordelen en nadelen van een schuimbetonvloer

Voordat je besluit om over te gaan op een schuimbetonvloer wil je natuurlijk wel weten wat de voordelen en nadelen zijn. Daarom hebben we ze hier overzichtelijk voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen van isolatiebeton

  • Schuimbeton is redelijk licht (gewicht afhangend van de precieze samenstelling)
  • Het materiaal is ongevoelig voor rot en schimmels en erg duurzaam
  • Goede cohesie (ook wel omschreven als ‘kleefkracht’)
  • Schuimbeton is zelf nivellerend, hierdoor verloopt de plaatsing ervan gemakkelijk en snel
  • Het is een vloeibare chape (afdichtingslaag), dit betekent dat je goed alle hoeken zult kunnen bereiken

Nadelen van isolatiebeton

Natuurlijk zijn er ook nadelen:

  • De ruimte is een week niet beschikbaar tijdens werkzaamheden
  • Er moet misschien zand worden afgraven
  • Je hebt niet echt een kruipruimte meer als het daar wordt aangebracht

Veelgestelde vragen

Wat zijn de schuimbeton kosten per m3?

+
Schuimbeton kost ongeveer tussen de € 100 en € 150 per kubieke meter.

Is schuimbeton duur?

+
De prijs ligt tussen de € 100 en € 150 per kubieke meter, wat goedkoper is dan standaard beton.

Wat is duurder, beton of schuimbeton?

+
Beton is duurder dan schuimbeton. Dit komt omdat schuimbeton minder materiaal per kubieke meter nodig heeft, wat de prijs hiervan drukt.

Wat zijn de nadelen van schuimbeton?

+
De ruimte is een week niet beschikbaar tijdens werkzaamheden, er moet misschien zand worden afgraven en je hebt niet echt een kruipruimte meer als het daar wordt aangebracht.

Schuimbetonvloer: gratis offertes

Schuimbeton kent veel voordelen, waardoor het een veelgebruikt materiaal is voor vloeren en kruipruimtes. Wil jij ook een schuimbetonvloer? Vul dan onderstaand formulier in en krijg volledig vrijblijvend offertes voor deze klus!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes