Tegelvloer leggen kosten | Prijs en extra’s

Als je je tegelvloer wilt vervangen moet je dit niet vergeten. We laten de tips en adviezen zien voor een mooie nieuwe tegelvloer. Een mooie tegelvloer kan de ruimte echt ophalen. Een nieuwe kleur met een waterdichte afwerking kan binnen 2 dagen aangebracht worden.

Tegelvloer leggen kosten

Kosten van de tegelvloer

Ben je benieuwd naar de kosten van het leggen van een tegelvloer? Of je nu kiest voor keramische tegels, plavuizen of een visgraat patroon, er zijn verschillende factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden. Denk aan de kosten per m2, het aantal uren dat een tegelzetter nodig heeft en of je vloerverwarming wilt laten installeren.

Prijs tegelvloer inclusief leggen

Bij het overwegen van de prijs van een tegelvloer inclusief leggen, is het belangrijk om te weten dat de kosten sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren. Deze omvatten het soort tegels dat je kiest, de grootte van de ruimte en de complexiteit van het legwerk. Gemiddeld kunnen kosten variëren tussen € 50 en € 220 per vierkante meter, inclusief plaatsing en btw. Deze prijzen omvatten zowel de kosten van de tegels zelf als de arbeidskosten van de tegelzetter. Daarnaast hebben bepaalde aspecten van het tegelproces, zoals het soort tegel (bijvoorbeeld keramisch of natuursteen), de afmetingen van de tegels en het legpatroon, invloed op de totale kosten.

Tegelvloer laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk vloer offertes

Vloertegels inclusief leggen

Bij het kiezen van vloertegels inclusief leggen, moet je ook rekening houden met extra kosten zoals tegellijm, voegmiddel, levering aan huis en eventuele garanties. Verschillende aanbieders bieden verschillende all-in deals aan. Deze pakketten bevatten meestal de vloertegels, het leggen ervan en alle andere noodzakelijke materialen en diensten. Het is belangrijk om offertes te vragen om de exacte kosten van jouw project te kennen.

Pakketten

Sommige bedrijven bieden vloertegels aan tegen scherpe prijzen, inclusief de service van het leggen van de vloertegels. Ze bieden vaak complete actiepakketten aan, wat betekent dat de prijs alle noodzakelijke diensten en materialen omvat. Het voordeel van dergelijke pakketten is dat er geen verborgen kosten zijn.

Tegelen

De kosten per m² voor het leggen van tegels kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type tegel en de complexiteit van de installatie. Gemiddeld liggen de kosten tussen € 50 en € 220 per m2, inclusief BTW en plaatsing. Als je kiest voor een keramische tegelvloer, kun je rekenen op minimale kosten vanaf € 15 per m2, terwijl een natuurstenen tegelvloer meer luxe uitstraalt en meestal duurder is. 

Tegelzetter

Daarnaast zijn de kosten voor de tegelzetter een belangrijk onderdeel van de totale kosten. Een tegelzetter kan een prijs berekenen per m² (gemiddeld € 25 tot € 40), per uur (€ 30 tot € 40) of per project. Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts gemiddelden zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie en wensen. Het is daarom altijd een goed idee om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende tegelzetters om een beter beeld te krijgen van de verwachte kosten.

Plavuizen leggen per 100m2

Bij het leggen van plavuizen over een oppervlakte van 100m2 zijn er verschillende factoren die de prijs beïnvloeden. Zoals het type tegel dat je kiest, de complexiteit van het legwerk en de tarieven van de vakman.

 • De gemiddelde kosten liggen tussen de € 10 en € 175 per m², afhankelijk van het type plavuizen.
 • Natuursteen plavuizen kosten gemiddeld tussen de € 30 en € 80 per m2.
 • Keramische tegels kosten gemiddeld € 16 tot € 60 per m2.

De kwaliteit van de tegels

Het is ook van belang om te kijken naar de kwaliteit van de tegels. Er zijn betaalbare maar ook luxere opties beschikbaar. Bovendien kunnen de prijzen variëren afhankelijk van of je kiest voor moeilijk te leggen plavuizen of de wat makkelijker te leggen varianten. Neem het totaalbeeld in overweging bij de keuze voor de plavuizen vloer.

Prijs voor een tegelzetter

In de tabel zie je de m² prijs voor een tegelzetter voor de vloer.

TegelzetterKoopAanbrengenTotaal kosten
Vloer – Goedkoop1€ 10€ 55€ 65
Vloer – Gemiddeld1€ 35€ 55€ 90
Vloer – Duur1€ 65€ 55€ 110

Overige opties

Het leggen van een nieuwe vloer op de juiste manier is uiteraard erg belangrijk, maar er zijn ook verschillende extra opties beschikbaar. Deze opties hebben weer een extra prijskaartje, maar kunnen ook zorgen voor extra comfort en luxe in huis. Het is belangrijk om na te denken over eventuele extra opties voordat je de vloer gaat leggen, zodat dit nog meegenomen kan worden in de plaatsing van de nieuwe vloer.

Verleden behouden

Veel mensen beschouwen het gebruik van antieke vloertegels niet enkel als duurzame verbouwing waarbij tegels in plaats van op de afvalberg te belanden of hergebruikt worden. Ze zien het ook als een knipoog naar het verleden en het behoud van enkel herinneringen in het nieuwe huis van het oude huis. Vandaag de dag is het gebruik van antieke tegels terug in opmars. Het benadrukt niet enkel het retrogevoel maar geeft de vloer of muur vaak ook dat extra karakter.

Tegellijm

Belangrijk bij lijm zijn het volgende eigenschappen:

 • Kies voor (super) elastische tegellijm
 • Voor binnen- en buitentoepassingen
 • Geschikt voor vrijwel alle kritische ondergronden zoals oud tegelwerk, beton, en toepassingen zoals zwembaden, terrassen
 • Ook op houten platen

Keramisch

Keramische tegels, in verschillende kleuren, vormen en patronen, worden al meer dan 4000 jaar door de mens gemaakt en zijn vaak ook zeer duurzaam. Meestal zijn het dan ook zulke tegels, die qua prijs nog aanvaardbaar zijn, die voor het bedekken van grotere oppervlaktes gebruikt worden.

Vloerverwarming

Hoe kleiner de vloer hoe relatief langer het duurt. Ga voor een nieuwe tegelvloer incl. breekwerk, lijmen en voegen uit van een werkweek. Vooral als er nog plinten gezet moeten worden en vloerverwarming opgenomen moet worden. Vloerverwarming vind ik zelf heel comfortabel aangezien je met je blote voeten warm de douche uit wilt stappen.

Tegelplint

Een tegelplint is niet echt gebruikelijk meer, vroeger werd een schrobplint veel vaker toegepast. Nu zie je hem vooral bij vakantiehuisjes en ouderwetse tegelvloeren.

Hechting

De hechting van de tegelvloer op hout, beton, of andere tegels is erg belangrijk. Informeer goed naar de mogelijkheden bij de specialist. Hier wil je geen foute keuze in maken, want dan kun je van vooraf aan beginnen. Helaas komt dat nog wel eens voor.

Soorten vloeren

Overweeg je om een nieuwe tegelvloer te laten leggen? Het kan een grote investering zijn, dus het is belangrijk om te weten wat de kosten zijn. De prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals het type tegels, de oppervlakte van de ruimte en de kosten van een tegelzetter.

Bestaande vloer

Als er nu al een tegelvloer zit kun je die eruit hakken en een nieuwe vloer aanbrengen (of laten brengen). Wanneer je de oude tegelvloer verwijderd wordt het vloerniveau niet hoger. Als je de nieuwe tegels eroverheen lijmt dan is dat wel het geval. De vraag is of dat een probleem is.

Ondergrond tegelvloer

Het moet natuurlijk wel stevig worden. De ondergrond is dan belangrijk, als er nu al tegels los liggen of als de onderliggende specie los zit dan moet je gaan hakken.

Het plaatsen van de nieuwe vloer, waar let je op?

Nu je meer weet over de kosten en over de materialen die gekozen is er nog één onderdeel waar we naar moeten kijken, namelijk naar alle extra’s zoals het slopen van de huidige vloer, het correct leggen van de nieuwe vloer en het behouden van een goede staat van de nieuwe vloer.

Sloopwerk

Het sloopwerk is vaak de klus die veel woningbezitters zelf doen. Niet alleen om geld te besparen maar ook om ‘het huis te leren kennen’. Net zoals je een auto wast en dan pas alles weet te zitten aan je auto is dan net zo bij deze klus.

Leggen

Als de vloer niet vlak is dan dien je de vloer te egaliseren voor het leggen van de tegelvloer. Egaliseren is een klus die er makkelijk uitziet maar dat is het niet. De tegelzetter kan dit wel. De overgang en aanzetten zijn vaak te zien. Bij dunne lijm krijg je daar last van. Of sterker nog: jouw tegelzetter begint er niet eens aan. Ik adviseer je zo’n klus van vlak maken en tegels zetten als gehele klus uit te besteden. Dan krijg je nooit discussie wie wat fout heeft gedaan als het mis is gegaan.

Reinigen van de vloer

 • Verwijder de wat grotere dingen/steentje en papiertjes als er veel ligt. Haal deze losse rommel weg met een stofzuiger.
 • Daarna kun je de vloer reinigen met een vloermop die je schoonhoudt door te spoelen in een emmer met een reinigingsmiddel.
 • Probeer er ook op te letten, zolang deze nog nat is, niet wordt betreden om intrekkende natte voetstappen te voorkomen. Dit blijf je zien en dat is zonde van het schoonmaken

De vloer mooi houden

Geen enkele vloerafwerking is compleet zorgeloos. Een houten parket vloer heeft meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Om zo’n vloer echt mooi te houden kun je het beste zorgen dat er niet te veel vuil naar binnen wordt gelopen en zware meubels geen krassen maken. Dit kun je het beste doen:

 • Inloop-/schoonloopmat bij alle deuren neerleggen: een goede ruime mat voorkomt de meeste krassen die veroorzaakt worden door vuil zoals zand en steentjes van buiten
 • Voorzie de poten van heel erg zware meubels van goede viltjes en vervang die tijdig als je matte vloertegels hebt
 • Kies daarnaast voor rollende bureaustoelen met streeploze zachte wielen bij een licht gekleurde tegelvloer (staat op de informatie bij iedere stoel)
 • Til de zware meubelen altijd en verschuif geen zware voorwerpen over de vloer heen
 • Zwart afgevende zolen zijn niet zo fijn voor zo’n vloer maar zijn ook weer makkelijk te verwijderen

Veel gestelde vragen

Wat kost het om tegels te laten leggen?

+
Tegels zelf kosten gemiddeld tussen de € 60 en € 100 per vierkante meter, de kosten voor het plaatsen zelf zijn gemiddeld tussen de € 25 en € 60 per vierkante meter.

Wat kost een tegelzetter per m2 of per uur?

+
Een tegelzetter kost gemiddeld tussen de € 25 en € 60 per vierkante meter. Het uurloon ligt tussen de € 35 en € 55 euro.

Tegelvloer offerte: gratis en vrijblijvend

Het is slim om meerdere offertes op te vragen en deze te vergelijken. Vul ons formulier in en ervaren vakmannen nemen contact met je op.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Oppervlakte in m²
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes