Kosten tegelzetter | Wat zijn de prijzen van een tegelzetter?

Een tegelzetter zorgt er snel en nauwkeurig voor dat je tegelvloer of tegelmuur wordt aangebracht. De tegelzetter prijs wordt per m² of per uur berekend, maar kan ook een vaste prijs per klus zijn.

kosten-tegelzetter.jpg

Wat kost een tegelzetter per uur en m²?

Een tegelzetter kan zowel een prijs per m² of per uur berekenen. Bij een prijs per m² kun je rekening houden met een prijs van (gemiddeld € 25 – € 50 per m²). Bij een uurtarief kun je rekening houden met een prijs van (€ 30 – € 50) per uur.

Deze tarieven zijn behoorlijk verschillend omdat sommige legverbanden meer tijd kosten. Daarnaast rekent de ene tegelzetter wel lijm en voegmiddel mee in zijn legloon en de ander niet.

Kosten tegelzetterKosten per uur
Tegelzetter – Goedkoop€30
Tegelzetter – Gemiddeld€38
Tegelzetter – Duur€55

Hoe lang duurt tegels laten leggen

Het is lastig om van te voren in te schatten hoeveel tijd jouw tegelzetter over jouw klus zal doen, omdat dit afhankelijk is van een aantal zaken. De ervaring is hierin een factor, want een ervaren tegelzetter zal sneller werken dan een beginner. De afmetingen van de tegel speelt ook een rol. Grote of lichte tegels zijn sneller om te leggen dan kleine of zware tegels. Vergeet ook niet dat hoe groter het oppervlak is, hoe meer werk en materiaal nodig is. Als laatste heeft het legpatroon ook invloed op de prijs, want een ingewikkeld legpatroon van de tegels maakt de klus duurder.

Kies voor tegelwerk prijs per m² of totaalprijs

Een legloon per m² of een tarief afspreken voor de complete klus zijn voor jou de beste opties. Je weet op die manier een stuk beter wat de uiteindelijke prijzen van de tegelzetter gaan zijn. Bij de kosten voor tegelzetten per m2 zal het arbeidsloon ook gewoon inbegrepen zitten, maar wanneer de klus flink uitloopt heb je geen verrassingen bij de uiteindelijke factuur.

Voordelen van een vaste prijs over uurtarief

Het allerbeste is een vaste prijs. Als je die vaste prijs voor het tegelwerk afspreekt, of dat nu een prijs per vierkante meter is of een complete totaalprijs, dan weet je altijd exact vooraf waar je aan toe bent. Het fijne van een vaste prijs is dat er geen onnodige discussies uit voort komen. Je betaalt één bedrag voor de complete klus en weet meteen hoeveel de factuur van de tegelzetter zal zijn.

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van tegelwerk?

De gemiddelde kosten van de tegelzetter kunnen flink verschillen. Dit ligt aan een aantal factoren, denk bijvoorbeeld al aan het verschil tussen de kosten van een vloer leggen per m² en een douchewand betegelen per m². Hieronder staan een aantal van deze factoren uitgelegd.

Wat kost de tegels leggen per m²

Als eerste worden de kosten van de tegelzetter per m² bepaald door de materialen waarvan de tegel gemaakt is. Dit is zowel het materiaal en grootte plus overige benodigdheden zoals lijm en hoekje. Zo is natuursteen bijvoorbeeld duurder om te laten leggen dan keramische tegels.

Op zoek naar een tegelzetter?
Vul snel onderstaand formulier in en wij gaan op zoek naar tegelzetters bij jou in de buurt. Het is helemaal gratis en er is geen koopverplichting!
arrow Vind een tegelzetter

Hoeveel m² de tegelzetter per uur kan leggen

Daarnaast wordt het legloon van de tegelzetter per vierkante meter bepaald door het legverband die je wilt. Hoe lastiger het legverband, des te meer werk en des te duurder het wordt. Ook de ondergrond heeft invloed. Een gladde/ effen ondergrond werkt makkelijker en dus sneller dan een oneffen ondergrond. De kosten van een tegelzetter voor een tegelvloer met visgraat legplan op een oneffen ondergrond zal hoger zijn, omdat de tegelzetter minder meters per uur kan maken. Ook als eerst een tegelvloer verwijderd moet worden, zal dit de klus langer laten duren. Met de vloer calculator kun je de kosten vooraf betekenen.

Hoeveel vierkante meter is de tegelklus

Hoe meer m² en hoe meer ruimtes je in 1 keer laat betegelen, hoe goedkoper de kosten van de tegelzetter per m² zal worden. De startkosten zijn er altijd. Dus wanneer een tegelzetter eenmaal bezig is, zal iedere extra m² erbij minder gaan kosten voor het legloon van de tegelzetter. Hij is immers al bekend met je huis, met jou als opdrachtgever en zal dan steeds efficiënter gaan werken. Dat voordeel krijg je zelf ook terug in een iets lagere m² prijs.

Het aantal offertes die je vergelijkt

Wanneer je meerdere offertes aanvraagt, krijgen meer bedrijven de kans om een scherpe prijs aan te bieden. Als je daarintegen maar 1 bedrijf vraagt om een prijs uit te brengen is de kans kleiner dat je meteen de beste tegelzetter vind die het beste aanbod heeft voor je tegelklus.

Prijzen hangen af van het moment in het jaar

Vaak is het najaar het moment dat veel mensen overwegen om een nieuwe badkamer of keuken te laten maken. Ze zijn in het voorjaar bezig met de tuin, de gevel en het mooi maken van het schilderwerk en het dak. Meestal gaat men in het najaar kijken naar de ‘comfortabele ruimtes’ in huis zoals de badkamer en keuken. Dan zijn er dus ook meer mensen die een tegelzetter nodig hebben. Wanneer je op dat moment tegelzetters gaat vragen, hebben ze het drukker en zullen ze minder snel een lage prijs voor je tegelwerk aanbieden. Goed plannen is dus verstandig!

tegelwerk

Waarop letten bij de tegelzetter kosten

Buiten bovenstaande factoren zijn er nog meer dingen om in gedachten te houden wanneer je offertes gaat vergelijken. Goedkoop hoeft niet per se duurkoop te zijn, maar je wilt wel de beste tegelzetter met de beste prijs voor je klus.

Hoeveel kost wanden of vloer betegelen per m²

Er is een verschil in prijs tussen de wand of een vloer betegelen. Tegels op de wand plaatsen heeft meer haken en ogen dan dezelfde tegels op de vloer plaatsen, waardoor dit iets duurder zal zijn. Door deze twee klussen te combineren, bijvoorbeeld als je de hele badkamer laat betegelen, kun je vaak wel iets goedkoper uit zijn. De gehele klus is dan groter, waardoor de prijs van de tegelzetter per m² gemiddeld genomen iets lager ligt.

Vloerverwarming onder tegelvloer

Een tegelvloer kan snel koud aanvoelen, maar is ook uitermate geschikt om vloerverwarming te krijgen. Door deze meteen te laten plaatsen, of de juiste tegels te kiezen zodat deze later geplaatst kan worden, kun je niet alleen een mooie maar ook comfortabele vloer krijgen.

Offertes goed vergelijken

Het is al eerder genoemd, maar dit is de belangrijkste stap die je kunt nemen om een goede prijs te krijgen. Belangrijk is dat je controleert wat er allemaal in de prijs is inbegrepen, zodat je niet met onverwachte kosten te maken krijgt. Ook kun je hier vaak merken dat een tegelzetter uit de buurt goedkoper is dan iemand die niet uit de regio komt, omdat de voorrijkosten minder hoog zijn.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Oppervlakte in m²
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes