Cementdekvloer kosten | Prijs per vierkante meter

Wanneer je een cementdekvloer wilt laten leggen, is het goed om te weten wat de kosten zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden. Ontdek alle informatie in dit artikel !

cementdekvloer-kosten-2.jpg

Nieuwe cementdekvloer laten storten

Voordat we kijken naar de kosten van een nieuwe cementdekvloer is het eerst goed om te weten wat het precies is. Een cementdekvloer is de afwerkvloer die bovenop de draagvloer komt te liggen. Het is dus een ondervloer en een belangrijke laag in de vloeropbouw. De vloer bestaat uit een mengsel van cement, zand en water waarmee je de vloer kunt egaliseren en vervolgens mooi kunt afwerken.

Voordelen

  • Een cementdekvloer kan relatief snel en gemakkelijk gelegd worden
  • De vloeren zijn ze vochtresistent
  • Hoogteverschillen kunnen vrij makkelijk aangebracht worden

Wat kost een cement dekvloer per m²?

De kosten van een cementdekvloer liggen tussen de € 25 en € 55 per vierkante meter. De prijs bestaat uit materiaalkosten, arbeidskosten en overige kosten, zoals voorrijkosten van de vakman die je inschakelt.

Dikte cementdekvloerPrijs per m² exclusief opruwenPrijs per m² inclusief opruwen
1 tot 2 mm egaline aanbrengen€ 5-7€ 5-7
3 CM€ 25€ 35
4 CM€ 25€ 35
5 CM€ 30€ 40
6 CM€ 30€ 40
7 CM€ 35€ 50
8 CM€ 35€ 50
9 CM€ 40€ 55
10 CM€ 40€ 55

Factoren die invloed hebben op de prijs

De prijs die je betaalt voor het laten storten van een cementdekvloer is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de laagdikte, ook wel de vlakheid van de ondervloer, en het aantal vierkante meter. Bij extra isolatie, vloerverwarming of krimpnetten stijgen de kosten ook, wat dus ook van invloed is op de uiteindelijke prijs. Bovendien spelen de hoeveelheid materiaal die nodig is en de afwerking van de vloer ook een rol.

Soorten cementdekvloeren

Wist je dat er meerdere soorten cementdekvloeren zijn waaruit je kunt kiezen? Zo is er de zwevende dekvloer en de niet-zwevende dekvloer, ook wel hechtende cementdekvloer genoemd. Wat zijn de verschillen?

Zwevende zandcement dekvloer

Een zwevende cementdekvloer wordt niet direct op de vloerconstructie aangebracht. Er zit namelijk een laag isolatiemateriaal of folie tussen. Ook kan een zwevende dekvloer gecombineerd worden met vloerverwarming. Dit type vloer zorgt bovendien voor uitstekende geluidsisolatie en kan daarnaast vrij krimpen of uitzetten zonder dat die problemen veroorzaakt in de vloerconstructie.

Hechtende zandcement vloer

Een hechtende cementdekvloer wordt direct op de vloerconstructie geplaatst en is dus het tegenovergestelde van een zwevende dekvloer. Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer zonder isolatielaag ertussen. Wanneer het bijvoorbeeld niet nodig is om de vloer te isoleren, is dit een ideale oplossing.

Cementdekvloer kosten

Cementdekvloer aanbrengen

Hoe moet een cementdekvloer aangebracht worden? Kun je dit het best zelf doen of uitbesteden aan een vakman? Waar moet je verder allemaal rekening mee houden? We hebben de informatie op een rijtje gezet.

Benieuwd naar de kosten van een cementdekvloer?
Wij brengen je in contact met professionals uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse voeren hun werkzaamheden uit, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk cementdekvloer prijzen

Zelf leggen of laten doen

Wanneer je wilt besparen op de kosten voor een cementdekvloer is het een optie om deze zelf te leggen. Let dan wel op dat je hier allerlei materialen voor moet aanschaffen en daar ook weer kosten aan kwijt bent. Bovendien moet het aanbrengen van cement in één keer goed gaan, anders moet je volledig opnieuw beginnen en zal dit ook weer voor extra kosten zorgen.

Om deze redenen kun je het best een ervaren en gespecialiseerde vakman inschakelen die ervaring heeft met het aanbrengen van cementdekvloeren. Vaak ben je dan nog goedkoper uit en weet je zeker dat de vloer goed gelegd wordt en je van een optimaal eindresultaat kunt profiteren.

Hoe dik moet een cementdekvloer minimaal zijn?

De aanbevolen minimum dikte van een cementdekvloer is 5 centimeter. Deze minimale dikte zorgt ervoor dat er voldoende hechting gerealiseerd kan worden.

Hoe lang mag je niet op een cementdekvloer lopen?

De droogtijd van een cementdekvloer kan verschillen, van enkele weken tot maanden. Het is belangrijk dat de vloer goed droogt en uithard voordat je erop kunt lopen. Hoe lang dit duurt, is onder andere afhankelijk van de dikte van de vloer, het aantal vierkante meter en de omstandigheden van de omgeving. Het is mogelijk om speciale middelen toe te voegen aan het zandcementmengsel om de droogtijd te versnellen.

Extra opties

Wanneer je een cementdekvloer wilt laten leggen, zijn er diverse extra opties die ook invloed kunnen hebben op de kosten. Afhankelijk van onder andere de afwerking van de vloer kan het afpapen of opruwen van de vloer nodig zijn.

Cementdekvloer afpapen

Je kunt een cementdekvloer laten afpapen. Dit betekent dat er een dunne, verharde cementlaag over de cementdekvloer wordt gelegd, zodat je een verharde toplaag krijgt. Het is goed om er rekening mee te houden dat deze extra optie ook extra kosten met zich meebrengt.

Cementdekvloer opruwen

Door een cementdekvloer op te ruwen, kan deze nog meer geëgaliseerd worden en waar nodig waterpas gemaakt worden. Vooral wanneer je de vloer wilt afwerken met tegels of tapijt is het aan te raden om dit te doen. Hierdoor zal de vloerbedekking beter hechten op de ondervloer.

Cementdekvloer vlinderen

Een cementdekvloer kun je laten voorzien van een coating. Voordat je de vloer laat coaten, is het belangrijk om deze eerst te vlinderen. Dit houdt in dat de vloer op een speciale manier geschuurd wordt, namelijk in vlindervorm. Het schuren kan niet direct na het storten gebeuren, maar ook niet als de vloer al uitgehard is. Het is dus belangrijk dat hiervoor het juiste moment gekozen wordt.

Combinatie met vloerverwarming

Een cementdekvloer kan uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. De vloer kan goed warmte geleiden, waardoor de vloerverwarming optimaal kan werken en je geniet van ultiem comfort in je woning. Wanneer de cementdekvloer gecombineerd wordt met vloerverwarming is het goed om de vloer te wapenen met kunststofvezel. De kunststofvezels worden toegevoegd aan het zandcement, waardoor de vloer extra stevig is.

Gietvloer: Gratis offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar moet de gietvloer worden aangebracht?
2*. Geschatte aantal m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes