Structuurverf is een latex verf waaraan grove of fijne korrels zijn toegevoegd. De korrels en de manier waarop je de verf aanbrengt bepalen het effect en kunnen je kamer een totaal nieuw uiterlijk geven. Bekijk deze beste structuur verf sale aanbieding
Wat is structuurverf?
Structuurverf is een latexverf met zandkorrels toegevoegd. Met structuurverf kun je een effect creëren zoals dat van een structuurpleister op je muur of plafond. Hierbij heb je de keuze of je een grove structuur wilt creëren of juist een fijne structuur. Kies voor een verf met fijne zandkorrels als je het allemaal niet te opvallend wilt maken of kies juist voor grotere zandkorrels voor een grof resultaat.

Het verhullen van oneffenheden
Naast het feit dat je de muren ruw maakt, verhul je hiermee ook eventueel kleine oneffenheden met deze verf. Met de structuurverf geef je de muren dus een wat rauwe, industriële look. Dat is leuk voor wanneer je de strakke muren zat bent of gewoonweg oneffenheden wilt wegwerken. Door deze verf worden kleine oneffenheden onzichtbaar gemaakt en dat gebeurt niet met vlakke goede verf. Door de kleine bultjes die ontstaan na het aanbrengen, verberg je bijvoorbeeld kleine gaatjes of bultjes. Daarnaast kan de muur ook wat beter tegen een stootje! Je slaat dus 2 vliegen in 1 klap!
Structuurverf met korting op 1 October kopen?
Bij deze shop kun je met vertrouwen jouw Structuurverf bestellen.
Scherpe prijs. Snel in huis.
Structuurverf of gladde verf
Een mooie structuurverf is handig als je een muur wilt die ‘levendig’ is en de oneffenheden op de ondergrond enigszins verhult. Deze verf doet dat en zorgt voor een mooie structuur op je wand. De muur is hierdoor wat ruwer en dus niet glad wat je vaak ziet. Glad heeft het voordeel dat de muren helemaal niet opvallen maar kun je alleen doen als de ondergrond supervlak is.

Structuurverf op behangklare muren
Behangklaar is bijvoorbeeld een afwerking die NIET erg vlak is. Dit stelt best veel mensen teleur wanneer ze gladde muurverf gebruiken en dat snap ik. Toch is het zonde om hier gladde verf op te sauzen want daar gaan de meeste mensen zich later aan irriteren. Daar zie je de oneffenheden doorheen wanneer je later op een bank of stoel zit en er naar kijkt. Structuur verf is een goede keuze omdat je daar die oneffenheden niet doorheen ziet.
Alternatief
Alternatief is om de muur eerst te laten voorzien van mooi stucwerk maar dan kost je dat behoorlijk wat geld.
Beste structuurverf test
Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen en wil je gewoon weten wat de beste is? Dat kan natuurlijk. Laten we maar direct beginnen met de conclusie van de beste structuurverf. De beste is de Sigma Kwarts Matt structuur verf.
Sigma Kwarts Matt structuurverf
€35 euro per 2,5 liter
De Sigma Kwarts Matt is het allerbeste structuur verf op de markt. Deze is beter dan Histor en andere merken omdat hij een kleurvoller eindresultaat geeft en langer mooi blijft. De hogere aanschafkosten van een emmer van deze Sigma (35 euro voor 2,5 liter ten opzichte van 20 euro voor een minder goed merk) ‘verdien’ je een beetje terug omdat hij dus langer meegaat.
Tip: Door online bestellen bespaar je veel ten opzichte van de specialist en bouwmarkt.
- Makkelijkste aan te brengen
- Blijft langer mooi
- Te kiezen in iedere kleur
- Kleurvoller resultaat
- Duurder dan B-merken
Aanbieding
» Sigma Kwarts Matt structuurverf link ►
Beste prijs-/ kwaliteit: Histor
€20 euro per 2,5 liter
Deze Histor Structuurverf is een matte muurverf met fijne korrel die ook een fraai resultaat geeft.
- Veel goedkoper dan de Sigma
- Beste prijs-/ kwaliteit
- Ook een mooi resultaat
- Niet zo mooi als Sigma
Aanbieding
» Histor structuurverf fijn link ►
Welke verschillende soorten zijn er
Er zijn een aantal verschillende soorten structuur verf. Het is natuurlijk handig om te weten welke soorten er zijn en wat het verschil hier tussen is voordat je overgaat tot aankoop.
Structuurverf grof
Wanneer je kiest voor een wat meer ruwe look kies dan voor grove structuur verf. Hiermee krijg je net wat meer korrels aan de muur waardoor je het industriële effect krijgt. Structuurfverf heeft over het algemeen een witte kleur. Als je graag een ander kleurtje wilt kun je deze later nog schilderen.
Structuurverf fijn
Met fijne structuurverf is ideaal voor het wegwerken van de wat kleinere oneffenheden. Je zult een wat minder ‘ruwe industriële’look creëren dan bij grove structuur verf.

structuurverf muur
De structuur muurverf wordt over het algemeen wel het meest gebruikt. Let wel op als je de muren net gestuct hebt. Wacht minimaal een maand voordat je met de structuur muurverf aan de slag gaat. Structuur verf is makkelijk aan te brengen met een blokkwast of een roller om de grove stijl aan te brengen of oneffenheden te maskeren.
Voor en nadelen
Voordelen
- Mooi effect
- Verhult oneffenheden
Nadelen
- Verwijderen kost veel tijd en verf
Structuurverf aanbrengen
Met onderstaande stappen zorg je ervoor dat de structuur verf goed wordt aangebracht.
1. Schoonmaken van de ondergrond
Begin met het reinigen van het oppervlak. Verwijder de bestaande verflaag en vul de kloof met de muur met de muur, de schade van de gaten of andere typen. Meestal kun je grote beschadigingen namelijk niet met structuur verf herstellen.
2. Afdekken en afplakken
Zorg er dan voor dat alles waar geen verf op mag komen wordt afgeplakt met schilderstape. Denk hierbij onder andere aan:
- Plinten
- De randen van het plafond
- Kozijnen
- Stopcontacten
3. Voorstrijken
Het is lang niet altijd nodig, maar we raden het altijd aan om van te voren voor te strijken. Op deze manier kun je de beste resultaten behalen. Wil je controleren of de muur echt moet worden voorgestreken? Veeg dan met een natte spons over de muur. Komen er donkere plekken op de muur? Dan heeft de muur een sterk zuigende werking en is het sterk aan te raden om voorstrijk te gebruiken.
4. Breng de verf aan
Breng vervolgens de verf aan. Je kan hier het best een blokkwast voor gebruiken of een vachtroller. Giet de verf van de emmer in een verdeelrooster. Zodat de borstel of kwast de verf goed kunnen opnemen. Zorg ervoor dat de verf gelijkmatig en dik wordt aangebracht over twee banen en werk van boven naar beneden.
5. Structuur aanbrengen met de roller
Ten slotte ga je de verf afwerken met een structuurverfroller waardoor de structuur ontstaat. Daarbij kan je kiezen voor een structuurverfroller met een fijne of een grove korrel. Werk hiermee de twee banen af die je hebt geschilderd.
Rol van boven naar beneden om de juiste structuur aan te brengen. Je kan de structuur bepalen door de bewegingen die je doet.
Prijs structuur verf
De totale kosten zijn uiteraard afhankelijk van de grootte van het project. Structuurverven zijn in vele vormen in de handel verkrijgbaar. Hoe groter het verfblik, hoe hoger de prijs.
Grofweg begint een 2,5 liter bij zo’n 25 tot 30 euro. Aanbiedingen kunt u bekijken in de online shop. Laat je muren of plafonds schilderen door ervaren vakmensen, dan ligt de richtprijs rond de 15 tot 20 euro per vierkante meter.
Aanbieding
De mooiste structuurverf breng je zelf simpel aan en geeft je kamer een totaal nieuw uiterlijk!Vind de beste deal
Wil je direct de mooie Structuurverf aanbiedingen zien en geen deal missen? Bekijk hier snel en simpel alle actuele sales op een rij ► Dat scheelt je tijd en dan wordt het Structuurverf pakketje lekker makkelijk bezorgd!Betrouwbaar kopen
Bij het online kopen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard de beste prijs belangrijk. Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel, gratis leveren en ze echt op voorraad hebben: