Kunststof kozijnen schilderen | Kosten kozijnen schilderen

Een goede vakschilder weet wat het betekent om dagelijks te schilderen en wat de kosten kozijnen schilderen zijn en daardoor krijg je een mooier resultaat. Aangezien het nu niet om een muurtje gaat, maar om de kozijnen en dus uitstraling van de gehele gevel is het belangrijk dat dit ineens goed gebeurt.

schilderen kunststof kozijnen

Wat kost 1 kozijn laten schilderen?

Als je 1 kozijn wilt laten schilderen, moet je rekening houden met een paar kosten:

  • Prijs per kozijn: Het schilderen van één kozijn kost meestal tussen de € 70 en € 150. De exacte prijs hangt af van de grootte van het kozijn en hoeveel werk er nodig is.
  • Staat van het kozijn: Als je kozijn oud is of als de verf afbladdert, moet de schilder meer doen, zoals schuren of repareren. Dat maakt het duurder.
  • Verf en materiaal: De kosten voor de verf en andere spullen die de schilder gebruikt, zitten meestal in de prijs inbegrepen.
  • BTW: Vergeet niet dat er ook btw bij komt. Voor schilderwerk aan huizen ouder dan 2 jaar is dat 9%, anders 21%.

Een vakbekwame schilder met garantie geeft dan zekerheid. Bij wat kost een schilder zie je de prijsinformatie.

Uurtarief schilderwerk buitenkozijnen

Als je een schilder inhuurt voor je buitenkozijnen, dan betaal je meestal per uur. Het uurloon van een schilder ligt tussen de € 35 en € 50.

Dit verschilt per schilder en hangt ook af van hoe moeilijk het werk is.

Een schilder doet niet alleen het verven, maar maakt ook alles netjes schoon en repareert kleine schades. Het is slim om een paar offertes te vragen, zodat je de prijzen kunt vergelijken.

Wat kost buitenschilderwerk inhuren prijs per m2?

Voor het schilderen van de buitenkant van je huis betaal je vaak per vierkante meter. De prijs ligt meestal tussen de € 30 en € 40 per m2. Dit hangt af van het werk.

Bijvoorbeeld, een muur verven is makkelijker dan kozijnen met veel kleine stukjes. De prijs kan ook hoger zijn als de schilder eerst veel moet schoonmaken of oude verf moet weghalen. Het is handig om een duidelijke prijsafspraak te maken voordat de schilder begint.

schilderen kozijnen kunststof

Binnenschilder huis uurloon prijzen

Een binnenschilder inhuren kost ook ongeveer € 35 tot € 50 per uur. Soms rekenen schilders per m2, vooral voor grote vlakke muren. Dan kost het tussen de € 25 en € 35 per m2.

De prijs kan omhoog gaan als het werk moeilijk is, zoals bij hoge plafonds of veel kleine raamkozijnen. Vergeet niet om te vragen wat allemaal in de prijs zit. Moet de schilder bijvoorbeeld ook de verf kopen? Dat maakt het vaak duurder.

Kunststof kozijnen laten schilderen?
Kunststof kozijnen schilderen is lastig, maar wel mogelijk. Door een ervaren schilder hiervoor in te schakelen, weet je zeker dat je een goed resultaat krijgt dat lang mooi blijft.
arrow Vraag offertes aan

Hoe lang doet een schilder over een kozijn?

De tijd die een schilder nodig heeft om een kozijn te schilderen kan variëren. Gemiddeld duurt het ongeveer 1 tot 2 uur per kozijn. Dit hangt af van de staat van het kozijn (moet er veel geschuurd of gerepareerd worden?) en hoe gedetailleerd het werk is.

Ook het aantal lagen verf speelt een rol. Een kozijn dat in slechte staat is, kan langer duren omdat de schilder eerst oud verfwerk moet verwijderen of houtrot moet repareren. Een nette en zorgvuldige schilder neemt zijn tijd voor het beste resultaat.

Wat kost een schilder zwart per uur?

Het inhuren van een schilder ‘zwart’, (dus zonder een officiële factuur, niet de kozijnen zwart schilderen 😉 ), is niet legaal en wordt afgeraden. Officieel moet je altijd een schilder inhuren via een erkend bedrijf, waarbij je een factuur krijgt en BTW betaalt.

Als je kiest voor een klus “zwart” te betalen, liggen de prijzen lager, denk ongeveer aan de € 25 à € 35, maar dit brengt risico’s met zich mee zoals geen garantie op het werk, en het is dus niet aan te raden. 

kozijnen kunststof schilderen

Kosten kozijnen schilderen | Zelf doen

De kosten van zelf schilderen hangt af van een aantal dingen, hieronder zetten we het voor je op een rij!

Kosten zelf kozijnen schilderen | Benodigdheden

Als je zelf je kozijnen gaat schilderen, heb je een aantal spullen nodig. Hier zijn de kosten:

  • Verf: Ongeveer € 20 tot € 50 per liter, afhankelijk van de kwaliteit en het merk.
  • Kwasten en rollers: Rond de € 10 tot € 20 voor een set goede kwasten en een roller.
  • Schuurpapier: Een pak kost ongeveer € 5.
  • Afplaktape: Rond de € 5 voor een rol.
  • Grondverf (primer): Ongeveer € 15 tot € 30 per liter.
  • Verdunner of reinigingsmiddel: Rond de € 5 tot € 10.

De totale kosten hangen af van de grootte van je kozijnen en hoeveel lagen verf je nodig hebt. Maar voor de basisbenodigdheden kun je rekenen op ongeveer € 60 tot € 125.

Kunststof kozijnen schilderen: gratis offertes

Door vrijblijvend offertes op te vragen kun je de beste prijs voor jouw klus vinden. Wij matchen je met ervaren schilders uit jouw regio, zodat je de zekerheid hebt dat je kozijnen snel en professioneel worden geverfd.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er geschilderd worden?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes