Verf betonlook | Verf voor een unieke industriële look


Betonlook verf kan je zelf met verschillende effecten aanbrengen of schakel een ervaren schilder in om jouw perfecte betonlook muur te schilderen. Bekijk de schilderwerk. Met betonlook verf zorg je gemakkelijk voor een betonlook muur in jouw woning.

betonlook muur in woonkamer

Betonlook effect zelf creëren

Met betonlook verf kan je gemakkelijk zelf voor een betonlook in je woning zorgen. Schilder een muur in je woonkamer of slaapkamer, of verf over de tegels in de badkamer voor een nieuwe, stoere look. Je kan de verf zelf aanbrengen op verschillende wijzen voor het juiste effect, of schakel een schilder in om het voor je te laten aanbrengen.

Met deze verf kan je verschillende effecten creëren. Zo kan je voor een egale en subtiele betonlook kiezen, of je kan juist een oneffen look met stoere uitstraling kiezen.

Betonlook muurverf wordt veel toegepast. Het past bij veel verschillende stijlen. Het wordt vaak voor een modern en industrieel interieur gebruikt, maar je kan ook voor een landelijke en romantische look gaan met betonlook verf.

Verschillende kleuren van betonlook verf

Betonlook verf is tegenwoordig in veel verschillende kleuren beschikbaar. De meest gebruikte kleuren zijn neutrale en natuurlijke kleuren. Zo wordt grijs en antraciet vaak gekozen.

Er zijn ook veel andere kleuren beschikbaar, maar niet zoveel als bij reguliere muurverf. Wanneer je een uniek kleur wilt kan je het beste een merk opzoeken dat specialiseert in betonlook verf. Zij zullen de meeste keuze aanbieden.

Kosten van betonlook verf

Betonlook verf is vanzelfsprekend wat duurder dan reguliere verf. De kosten van een pot van 1 liter verf liggen gemiddeld rond de € 30. De kosten per vierkante meter liggen tussen de € 5 en € 8.

Er zijn veel verschillende soorten betonlook verf. Welke je kiest hangt af van de ondergrond die je wilt verven. Dit kan de kosten van de verf beïnvloeden. Ook moet je bijpassende primer, voorstrijk en wanneer nodig coating aanschaffen.

Op welke ondergronden kan je betonlook verf voor gebruiken?

Betonlook verf is op veel verschillende ondergronden toepasbaar. Het wordt doorgaans voor muren gebruikt, maar het kan ook op veel andere manieren worden toegepast.

Zo kan je de verf gebruiken op verschillende soorten ondergronden, zoals stucwerk, maar ook op hout, metaal of kunststof. Betonlook verf kan je ook over tegels of behang aanbrengen. Je kan betonlook verf gebruiken voor de trap, de vloer, vensterbanken, de keuken of op badkamermeubels.

Er zijn veel verschillende soorten betonverf. Let er op dat je betonlook verf geschikt is voor de ondergrond die je wilt verven. Gebruik bij sommige ondergronden zoals een betonlook vloer een beschermende coating zodat de betonlook verf niet te snel zal slijten.

Je kan ook soorten betonverf voor buiten kiezen. Zo kan je ook buiten op verschillende ondergronden een betonlook creëren.

Is betonlook verf waterbestendig?

Betonlook verf kan je goed gebruiken in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Het is echter niet volledig waterbestendig. Daarom is het niet uitermate geschikt voor muren die echt nat worden.

Wanneer je betonlook muurverf aanbrengt in vochtige ruimtes kan je het beste een coating aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de wand beschermd blijft tegen vocht en er minder snel schade of schimmel kan ontstaan.

Wanneer je wilt dat de betonlook muur echt tegen water kan, kan je beter voor een waterbestendig materiaal zoals beton ciré kiezen.

Betonlook verf aanschaffen

Betonverf is een dikke verfsoort op waterbasis die bijna op kikkerdril lijkt. Er zitten kleine kalk balletjes en sliertjes in de verf. Deze zorgen voor de juiste structuur voor betonlook.

Betonlook verf heeft een poederige structuur wanneer het is opgedroogd. Het lijkt soms bijna of het uit twee kleuren verf bestaat, waardoor het beton uiterlijk nagebootst wordt.

Schaf betonlook verf aan die aansluit bij de ondergrond die je wilt schilderen. Lees op de verpakking welke verf geschikt is voor jou.

Alternatieven op betonlook verf

Betonlook verf is een gemakkelijk en relatief goedkope optie om voor betonlook in huis te zorgen. Er zijn echter ook alternatieven die je mogelijk kunt kiezen.

Zo kan je voor andere soorten verf zoals kalkverf kiezen. Betonlook verf is er echter op gemaakt om beton na te bootsen, en wanneer dat de stijl is die je wilt, kan je het beste betonlook verf gebruiken.

Ook kan je voor Marrakech walls kiezen. Deze hebben een vergelijkbaar uiterlijk. Ze zijn erop gemaakt traditioneel Marokkaans tadelakt na te maken. Marrakech walls zijn echter een een permanentere keuze. Het is minder gemakkelijk aan te brengen en minder makkelijk om weer over te schilderen dan betonlook verf.

Uniek stucwerk voor een betonlook muur

Naast verfsoorten kan je ook voor uniek stucwerk kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld beton ciré aan laten brengen. Dit is opnieuw een stuk meer ingrijpend dan betonlook verf. Ook liggen de beton ciré prijzen een stuk hoger. Je kan dit soort stucwerk vaak niet zelf uitvoeren en het zal een stuk duurder zijn dan betonlook verf. Het kan echter wel voor een zeer mooi en unieke uitstraling zorgen. Overweeg wat de beste keuze is voor jouw situatie.

betonlook verf op muur
Interesse in betonlook verf?
Hou je van de uitstraling van beton, maar wil je niet beginnen aan een betonnen muur laten storten? Dan is betonlook verf de beste keuze voor jou. Vergelijk vrijblijvend offertes voor de beste prijs.
arrow Vraag offertes aan

Hoe kan je betonlook verf aanbrengen?

De verschillende effecten die je met betonlook verf kan creëren zijn gemakkelijk zelf te maken. Met de juiste voorbereiding en toepassing hoeft het maken van een industriële look niet lastig te zijn of veel te kosten.

Voorbereiden van de ondergrond

Begin met het schoonmaken van de ondergrond. Zorg dat deze stofvrij is. Voer wanneer nodig reparaties uit zodat je op een egale ondergrond kunt gaan werken.

Bij een kale muur moet je eerst voorstrijk aanbrengen. Zo wordt de zuigingskracht van de wand minder en heb je minder verf nodig.

Nadat deze is opgedroogd is het bij betonlook verf nodig om primer aan te brengen. Primer is bij betonlook verf altijd nodig. Primer zorgt ervoor dat de betonlook verf beter zal hechten. Je gebruikt hiervoor speciale primer voor betonverf. Deze primer bevat kleine korrels. Deze benadrukken het betonlook effect.

Gebruik de juiste primer

Kies de juiste primer voor de ondergrond waarop je werkt. Lees hiervoor de verpakking bij aanschaf van de verf. Kies ook de kleur primer die aansluit bij de verf. Zo zorg je ervoor dat de betonlook muurverf beter dekkend zal zijn.

Primers zijn vaak te koop in neutrale en natuurlijke kleuren. Witte primer is het meest voorkomend, maar wanneer je een donkere betonlook muurverf hebt kan je bijvoorbeeld een grijze primer kiezen.

Tussen de verschillende lagen door hoef je de muur niet te schuren. Doordat de betonlook muurverf van zichzelf al ruw is zullen de volgende lagen er goed op kunnen hechten.

Betonlook effect creëren

Laat de primer voldoende drogen. Vervolgens kan je de verf aanbrengen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, waarmee je voor andere effecten zorgt. Doorgaans heb je twee lagen betonlook verf nodig voor goede dekking, afhankelijk van welk uiterlijk je wilt.

  • Voor een subtiel beton effect kan je de verf simpelweg met een roller aanbrengen. Dit is een gemakkelijke en snelle manier van werken en zorgt voor een relatief egale muur.
  • Wanneer je een sterker effect wilt kan je de eerste laag verf met een roller aanbrengen. De tweede laa verf breng je vervolgens met een grote blokkwast aan. Je kan hiermee redelijk slordig werken. Door de vlekken ontstaat juist het oneffen uiterlijk van beton, waardoor je muur echt op een betonmuur zal gaan lijken.
  • Wanneer je de betonlook wilt laten opvallen kan je voor een nog sterker effect gaan. Je kan beide lagen kris kras aanbrengen met een zachte blokkwast. Ook kan je ervoor kiezen om de verf aanbrengen te doen met een spatel of plamuurmes. Hiermee zorg je voor een sterk effect op de muur. Probeer uit welke betonlook het effect geeft dat jij wilt. Zo creëer je een unieke muur die perfect past bij jouw stijl.
  • Je kan werken door de verf met vegen van een halve cirkel met de kwast aan te brengen. Zo ontstaat een natuurlijke en verweerde look. Je kan de verschillende methoden met elkaar combineren en probeer hiermee uit hoe je voor het gewenste effect zorgt.

Coating

Wanneer nodig kan je als laatste een coating aanbrengen. Volg hiervoor de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat je de verf voldoende laat drogen.

Wat je kiest kan verschillen afhankelijk van welk oppervlak je aan het verven bent. Voor een muur zal je doorgaans alleen een beschermlaag nodig hebben wanneer je wanden in vochtige ruimtes schildert. Verder kan een coating nodig zijn wanneer je een vloer, houten oppervlak of andere voorwerpen met betonlook verf schildert.

Droogtijd

Hoelang je de lagen tussendoor moet laten drogen hangt af van de producten die je hebt gekozen. Ga gemiddeld uit van 8 uur drogen voor beide de primer en de betonlook verf voordat je een nieuwe laag aan kan brengen.

Het volledig drogen van de muurverf zal langer duren. Ga hiervoor uit van gemiddeld 24 uur. Dit kan echter verschillen. Lees de verpakking van de producten goed door en houd de tijden die daar aangegeven staan aan.

Zelf aan het schilderen of een vakpersoon inschakelen?

Een betonlook creëren is goed zelf te doen, het vereist echter wel tijd en inspanning, en het creëren van het juiste effect kan soms lastig zijn. Schakel een schilder in om verzekerd te zijn van een optimaal eindresultaat.

Betonlook verf: gratis offertes

Betonlook verf is een goede manier om de uitstraling van beton te krijgen zonder de muur te hoeven vervangen. Vraag vrijblijvend offertes aan om in contact te komen met ervaren schilders, die jou het mooiste resultaat kunnen geven.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er geschilderd worden?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes