Calculatie schilderwerk | Bereken de totale kosten

Wanneer je een eigen schildersbedrijf gaat starten is het goed om te weten hoe je bepaalde zaken moet oppakken. Onder andere de calculatie schilderwerk is een belangrijk onderdeel.

Calculatie schilderwerk

Wat is calculatie schilderwerk?

Calculatie schilderwerk is de berekening van de totale kosten voor schilderwerk. Je rekent hierbij de bewerkingstijden en materiaalkosten uit, evenals de strekkende en vierkante meters. Bij het berekenen van de meters geldt dat er wordt berekend op basis van m2, omdat materiaalverbruik bij fabrikanten ook gaat per vierkante meter. Dit kan onder andere problemen opleveren bij het berekenen van kozijnen, omdat je dit niet doet op basis van vierkante meters, maar strekkende meters. Je hebt dan een slim systeem nodig om een goede berekening te kunnen maken.

Het gemak van een online hulpmiddel

De calculatie van schilderwerk is voor iedereen die werkzaam is in de schildersbranche. Wanneer je een eigen bedrijf hebt en werkzaam bent als schilder, moet je bij een klant een goede berekening maken van het schilderwerk dat je gaat uitvoeren. Begin je net als ondernemer of ben je al een tijdje aan de slag maar wil je eens een makkelijker systeem proberen? Een goed calculatiesysteem voor schilders zorgt ervoor dat je jouw offertes goed onderbouwd en altijd correct verstuurt. Een online hulpmiddel die altijd paraat staat voor het schilderwerk berekenen en voor het berekenen van de prijzen. Calculatie schilderwerk is voor zzp’ers, MKB bedrijven en vastgoedonderhoudsbedrijven.

Goede calculatie

Ga je aan de slag bij een klant? Dan is het belangrijk om een goede calculatie te maken. Op basis hiervan kun je gemakkelijk en snel een prijs invullen en weet je zeker dat je niet onnodig teveel of te weinig rekent. Het gebruik maken van een handige meetmethode voor schilderwerk maakt deze berekening nog makkelijker. Met een compleet systeem voor de calculatie schilderwerk kies je voor optimaal gemak en ben je ook nog eens verzekerd van accurate prijzen.

Ontdek de beste meetmethode voor schilderwerk

De standaard meetmethode voor schilderwerk betekent dat je de strekkende en vierkante meters uitrekent met de juiste bewerkingstijden en materiaalkosten. In de regel geldt dat iedere bewerking op basis van een vierkante meter uitgerekend wordt. Dit omdat fabrikanten van materiaal altijd hun verbruik per m2 aangeven. Je kunt bepaalde zaken zoals kozijnen lastig in m2 uitrekenen. Het aantal m2 van kozijnen uitrekenen is wel mogelijk, maar niet altijd even nauwkeurig en zorgt daardoor voor niet-accurate berekeningen. Met het gebruik van een kant-en-klaar calculatie systeem voor schilderwerk wordt het werk voor jou gedaan en hoef je alleen nog maar de cijfers in te vullen.

De gemakken van een online hulpmiddel

Je krijgt te maken met een compleet programma waarin je al je calculatie-zaken kunt regelen. Ontdek de overzichtelijke dashboards waarmee je jouw berekeningen maakt. Daarnaast is een dergelijk programma zeer gebruiksvriendelijk: je kunt altijd gebruik maken van de helpdesk en daarnaast is je account zowel via een laptop of PC als een smartphone of tablet te gebruiken. Je kunt samenwerken met collega’s. Heb je een boekhouder in dienst? Dan kun je de urenregistratie en andere gerelateerde zaken ook via dit programma laten regelen.

Prijs per m2 voor binnenschilderwerk en buitenschilderwerk berekenen

Calculatie is het meest belangrijke onderdeel van een calculatieprogramma. Het is de manier om snel een berekening te maken zodat je duidelijkheid hebt voor jezelf en voor de klant. Maar een goed calculatieprogramma biedt ook andere tools waarmee je het voor jezelf een stuk makkelijker kunt maken. Denk hierbij aan nacalculatie, het maken van offertes en facturen, het bijhouden van bonnen van inkoop, de termijnfacturen, koppeling voor boekhouding en meer. Ook een planning van jouw schildersbedrijf regel je gemakkelijk en snel met een goed calculatieprogramma.

Hoeveel kost calculatie schilderwerk?

Je kunt dit op twee manieren opvatten: de calculatie schilderswerk die je als ondernemer nu zelf uitvoert, kost je veel tijd en daardoor ook geld. Het kan je daarnaast ook geld kosten wanneer je een verkeerde berekening maakt: dit kan je inkomsten schelen. Anderzijds kun je ook kiezen voor een programma voor calculatie schilderwerk. Ook dit brengt kosten met zich mee: in de meeste gevallen zul je maandelijks een vast bedrag betalen. Je kunt dan gebruik maken van alle gemakken van het programma. Een calculatieprogramma kost geld, maar je kunt hier uiteindelijk als ondernemer alleen maar van profiteren.

Benieuwd naar de kosten van een schilder?
Wij brengen je in contact met ervaren schilders uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse voeren hun schilder werkzaamheden uit, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk schilderwerk prijzen

Uurloon schilders bij een schilder bedrijf

Bij het bepalen van het uurloon voor een schilder bij een schildersbedrijf zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Het uurloon voor binnenschilders ligt op gemiddeld € 35 en voor buitenschilders tussen gemiddeld € 40 en € 50. Dit tarief is zonder reiskosten en materiaalkosten meegerekend. 

  • De prijs kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de schilderklus. Het schilderen van kozijnen of trappen bijvoorbeeld, kan zorgen voor een hogere prijs per uur. 
  • Daarnaast kan ook de ervaring en vakkundigheid van de schilder invloed hebben op het uurtarief. Denk hierbij ook aan de prijs per uur inclusief of exclusief btw.
  • Tot slot kan het seizoen waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het gebruik van een winterschilder, zorgen voor een verschil in prijs per uur.
Calculatie schilderwerk

Blijf bij je eigen huisstijl

Wanneer je een account aanmaakt kun je meteen al een huisstijl kiezen en de standaard documentopmaak. Dit betekent dat je nog makkelijker en sneller een offerte kunt versturen. Bij het aanmaken van een nieuw document staat alles meteen al in jouw huisstijl, inclusief logo en belangrijke informatie. Je bespaart hiermee heel wat tijd, want je hoeft dit niet telkens opnieuw in te vullen. Omdat het programma ook een mailfunctie heeft, kun je de offerte meteen verzenden.

Gemakkelijk en snel een offerte maken

Het maken van een offerte schilderwerk is makkelijker dan ooit met een goed calculatieprogramma. In de eerste plaats zorgt het programma ervoor dat je berekeningen meteen al worden gemaakt. Daarna worden de gemaakte berekeningen meteen voor je in een offerte document geplaatst. Het enige wat jij hoeft te doen is het versturen van de offerte. Je verstuurt een offerte zonder dat je ook maar een woord hoeft te typen: dit betekent optimaal gemak en heel veel tijdbesparing. Deze tijd kun je weer benutten om andere belangrijke zaken binnen je schildersbedrijf op te pakken.

Op maat begroting

Je hebt veel baat bij een calculatieprogramma waarbij je erop kunt vertrouwen dat de juiste prijzen worden berekend. Calculeren is waarschijnlijk een van de meest tijdrovende klussen van een schildersbedrijf: het berekenen van de vierkante meters die geschilderd moeten worden neemt veel tijd in beslag. En dat kan ook anders: een duidelijk en makkelijk te gebruiken calculatieprogramma biedt de mogelijkheid om snel een calculatie op te bouwen. Met slechts een paar kliks koppel je meetgegevens aan de juiste prijzen. Deze kun je weer gebruiken om begrotingen en offertes op maat te maken. Het wordt altijd precies zoals jij dat wilt.

Simpele rekensom

Na het invullen van je meetregels staat de prijs meteen klaar. Geen ingewikkelde rekensommen meer of urenlang achter je bureau zitten om alles te berekenen. De calculatie schilderwerk regel je heel gemakkelijk en snel online, zodat je direct duidelijkheid hebt over de prijs voor de klant, maar ook voor jezelf.

Waar regel je calculatie schilderwerk?

Calculatie schilderwerk regel je op meerdere manieren: je kunt er voor kiezen om dit handmatig zelf te doen. Dit zal je veel tijd kosten en soms ook geld, wanneer je een verkeerde berekening maakt. Een goed calculatieprogramma voor schildersbedrijven is in dit geval een echte uitkomst. Denk hierbij aan programma’s als Cannon Works, Gilde Software, Exact of een van de vele andere mogelijkheden. Je bent heel snel in staat om calculaties te maken voor opdrachten, waarna je ook meteen heel snel een offerte maakt voor de klant.

Een duidelijk calculatieprogramma

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Met een goed calculatieprogramma bespaar je niet alleen tijd, maar ben je ook veel beter in staat om inzicht te krijgen in je berekeningen. Met alle informatie op een plek heb je overzicht, duidelijkheid en kun je veel sneller en gerichter werken. Maak documenten aan om deze vervolgens te bewerken, aanpassen of opnieuw te ontwerpen. Ontdek zelf jouw opties met een betaalbaar calculatieprogramma voor schilderwerk! Bekijk ook het schilderen van kliklaminaat of de beste radiator spuitbus.

Veelgestelde vragen

Wat kost schilder zwart per uur/per m2

+
Een schilder per uur kost gemiddeld zo’n € 35, per vierkante meter kost het (zelf) schilderen enkele euro’s, afhankelijk van de gekozen verf. Wat kost schilderwerk per m2 is dus geen vraag die voor elke situatie hetzelfde antwoord geeft.

Wat kost 100m2 schilderen?

+
De kosten voor het schilderen van een huis zijn niet zo simpel te zeggen, dit hangt af van de grootte van het huis, het type verf en of je dit zelf doet of laat doen.

Wat kost een huis schilderen?

+
De kosten voor het schilderen van een huis zijn niet zo simpel te zeggen, dit hangt af van de grootte van het huis, het type verf en of je dit zelf doet of laat doen.

Wat kost verf per m2

+
De kosten van verf hangt af van het soort verf, per m² ben je al snel enkele euro’s kwijt.

Schilder inschakelen: gratis offertes

Van plan om te gaan schilderen? Vul ons formulier in en ervaren schilders nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou schilder kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er geschilderd worden?

2*. Omschrijving

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes