Betonlook muur | Een veelzijdige optie voor een industriële look

Een betonlook muur geeft een mooie industriële sfeer aan elk interieur. Door te kiezen voor betonlook en niet echt beton kun je makkelijk dezelfde uitstraling creëren voor een lagere prijs.

betonlook muur in woonkamer

Waarom voor betonlook kiezen?

Beton geeft een bepaalde uitstraling die erg mooi past in een industriële stijl en kan erg veelzijdig zijn. Door voor betonlook verf te kiezen en niet puur beton, ben je goedkoper en sneller klaar. Bovendien zijn de betonlook producten slijtvast en oersterk. Je kunt de betonstuc afwerken met een 2 componenten coating. Daardoor wordt het betonstuc vlekvrij en waterdicht.

Een betonlook muur verven in de woonkamer

Wellicht wil je jouw woonkamer voorzien van een ijzersterke en onderhoudsvrije muur. Je kunt dan kiezen voor een betonlook schilderwerk muur of een echte betonnen muur. Er zijn betonlook producten die je kunt gebruiken om een betonlook muur in jouw woonkamer aan te brengen.

Ook kun je een coating aanbrengen over de betonlook verf. Die coating zorgt ervoor dat de betonlook muur waterdicht en slijtvast is. De in zeer dunne lagen op de muur aangebrachte betonstuc voegt weinig extra dikte toe aan de bestaande muur van jouw woonkamer. Bovendien laat de in zeer dunne lagen op de muur aangebrachte betonstuc de warmte heel goed door, net als gewone muurverf.

Betonlook wand: de voordelen

Een betonlook muur heeft, zoals eerder opgemerkt, veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn:

  • De muur kan eenvoudig en hygiënisch worden schoongehouden.
  • Deze muur is onderhoudsarm en duurzaam.
  • De muur is slijtvast en vetvrij.
  • Je kunt vrij eenvoudig zelf een betonlook muur realiseren.
  • Goed te combineren met een betonlook vloer en meubels.

Muurverf in veel kleuren en texturen

Je kunt met betonlook muurverf veel kanten op. Beton komt zelf in veel verschillende tinten en betonlook verf zal dit ook doen. Het aanbrengen hiervan zal ook voor lichte kleurverschillen op de muur zorgen, zelfs bij donkere tinten, om de uitstraling van beton zo dicht mogelijk te benaderen. Ook kun je verschillende technieken gebruiken om een andere textuur te creëren. Door bijvoorbeeld de betonlook muurverf kriskras aan te brengen, krijg je een heel ander effect dan wanneer je het met horizontale en verticale streken aanbrengt.

Hoe krijg je een betonlook

Is de muur een poreuze/zuigende ondergrond? Behandel de muur dan eerst met een primer (net als bij het verven van een echte betonnen muur). Zo voorkom je dat de wand in de woonkamer veel verf absorbeert. Op een muur die veel verf absorbeert moet je veel lagen verf aanbrengen om een dekkend resultaat te krijgen.

Hoe wordt de wand van de woonkamer voorbereid op het verven? Je plakt de randen af en je schuurt de wand licht af. Zo bereik je de beste hechting van de betonlook verf. Wellicht is de wand van jouw woonkamer niet egaal. Is dat het geval? Vul dan eerst alle gaten en kieren in de wand.

Interesse in een betonlook muur?
Met betonlook op je muur krijg je de mooie industriële uitstraling van beton, zonder dat je een hele nieuwe muur moet plaatsen. Door een ervaren schilder hiervoor in te schakelen, krijg je het mooiste resultaat.
arrow Vraag offertes aan

Kan de betonlook verf ook over tegels en behang?

Wil je de betonverf aanbrengen op een wand met tegels? Gebruik dan een diamant polijstschijf om de tegels op te ruwen. Vervolgens maak je de wand vlak. Breng een primer aan op de vlakke wand. Je kunt nu met de verfklus beginnen.

Je kunt over de meeste soorten behang gewoon de betonlook verf schilderen. Zorg wel eerst voor een goede primer om het zuigende effect teniet te doen. Daarna kun je gewoon de rest van het stappenplan volgen voor het mooiste betoneffect!

Geverfde muur de betonlook geven

Heb je besloten om zelf betonlook verf aan te brengen op de muren van jouw woonkamer? Dan wil je natuurlijk weten hoe je het beste resultaat kunt bereiken. Je krijgt het mooiste betoneffect op de muren van jouw woonkamer door de betonverf aan te brengen met een blokkwast in maat 3×7 of 3×14.

Hoe schilder je het betoneffect?

Hoe kun je dat het beste doen? Schilder eerst de randen van de muur met betonverf. Heb je dat gedaan? Aangeraden wordt om de betonverf niet op de muur aan te brengen in keurige nette banen, maar juist met willekeurige vegen, kruisjes of halve maantjes. Door bij het aanbrengen van de betonverf de kunstschilder in jezelf los te laten, kun je er zeker wat moois van maken. Zorg ervoor dat je dit ook met de tweede laag zo aanbrengt, zodat het beter hecht en de textuur in de betonlook verf echt duidelijk wordt.

Betonlook woonkamer

Aangeraden wordt om geen roller te gebruiken voor de betonlook verf. Je krijgt dan niet het door jouw gewenste fraaie betonlook effect. Bovendien blijf je dan de banen zien, ook met een tweede laag. Heb je de betonlook verf op de wanden van jouw woonkamer aangebracht? Door een coating aan te brengen bescherm je de verf en maak je de wand goed afneembaar.

Het onderhouden van een betonlook muur

De betonlook muren in jouw woonkamer zijn, zoals al eerder opgemerkt, onderhoudsarm. De muur heeft dus praktisch geen onderhoud nodig. Toch kan er wel een vlekje op de muur ontstaan. Is dat het geval? Je kunt de betonlook wand zo lang mogelijk in goede staat houden door de volgende tips op te volgen:

Gebruik voor het reinigen van een betonlook wand in jouw woonkamer nooit agressieve schoonmaakmiddelen. Die schoonmaakmiddelen kunnen immers de coating aantasten. Aangeraden wordt om vlekken te verwijderen van de betonlook verf met een beetje water. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met groene zeep.

Muren zijn makkelijk te reinigen

Een betonlook muur kan gemakkelijk worden gereinigd. Maak de muur bij voorkeur schoon als deze droog is. Je kunt de muur ook met een vochtige, niet al te natte doek reinigen. Heb je dat gedaan? Maak de betonlook muur dan direct na het reinigen weer droog.

Voor het schoonmaken van een betonlook wand mag je ook geen schuursponsjes gebruiken. Ook schuursponsjes kunnen immers de coating aantasten en de betonlook verf van de mooie textuur ontdoen.

Betonlook muur: gratis offertes

Je kunt zelf de betonlook op je muur creëren, maar je kunt dit ook uitbesteden om gegarandeerd het beste resultaat te krijgen. Door vrijblijvend offertes aan te vragen en te vergelijken, krijg je de beste prijs voor deze klus.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er geschilderd worden?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes