Dakraam met balkon voor meer licht in huis! | Opties en info

Een balkon met een dakraam zorgt niet enkel voor een goed verlichte ruimte, maar brengt ook nog andere voordelen met zich mee. In dit artikel bespreken we wat een balkon met een dakraam is. Ook bespreken we de voor- en nadelen ervan, lees dus zeker verder!

dakraam balkon

Wat is een dakraam met balkon?

Een een dakraam met balkon, ook wel bekend als dakterrasvenster, is een ontwerp waarbij het balkon van een gebouw aan de bovenzijde een dakraam bevat en men de toegang geeft tot een compacte buitenruimte. Het is een populair concept omdat het zorgt voor een goede ventilatie, een verlichte omgeving en extra ruimte in de woning. 

Verschillende soorten dakramen voor een balkon

De dakramen van een balkon kennen meerdere uitvoeringen. Hieronder bespreken we de populairste varianten:

Dakraam met twee klapdelen

Een dakraam met twee klapdelen is als het ware een groot dakraam dat uit twee dakvleugels bestaat. Hierbij is de bovenste vleugel een uitzetdakraam dat tot 45° geopend kan worden en de onderste vleugel naar voren geklapt kan worden tot in een 90° verticale positie. Voor een huis zonder tuin is dit een handige optie.

Een raam met een VELUX of FAKRO balkonvenster

Wanneer het raam van het dakje van een hekje voorzien is, is de onderste vleugel van het hekje ingebouwd aan de zijkanten. Deze zijkanten schuiven uit als het onderste gedeelte van het raam geopend wordt. De opengeschoven vleugels vormen een balkon in de kamer. De grote openingshoek van de bovenste vleugel en de uitklapbare ondervleugel zorgen ervoor dat het balkon gemakkelijk te bereiken is.

balkon dakraam

De voordelen van een balkondakraam

Een balkondakraam is wegens de vele voordelen dat het met zich meebrengt, meer dan een logische keuze. Hieronder lees je van welke voordelen je geniet, met een balkondakraam:

  • Esthetiek van het dak: wanneer een balkondakraam in de gepaste stijl geïnstalleerd wordt, kan het zowel de binnenruimte, als het dak voorzien van een mooie esthetische ruimte.
  • Frisse lucht: een balkondakraam kan gemakkelijk geopend worden en kan via natuurlijke ventilatie, de ruimte voorzien van frisse lucht.
  • Panoramisch uitzicht: met een balkondakraam geniet je van een panoramisch uitzicht. Door te kiezen voor een glazen balkon, zal het uitzicht zelfs nog beter worden.
  • Extra ruimte: een VELUX of FAKRO balkonvenster kan in geval van een beperkte ruimte erg praktisch zijn. Het heeft namelijk de mogelijkheid om zich uit te schuiven en je daardoor extra ruimte te geven.
  • Lange levensduur: een balkondakraam is stevig en eenvoudig gemaakt. Het voordeel hiervan is dat het een lange levensduur heeft.
  • Slimme manier om vergunningen te omzeilen: doorgaans is het plaatsen van een balkonvenster slechts een kleine aanpassing. Een groot voordeel hiervan is dat vergunningen en de kosten daarvan vaak omzeilt kunnen worden.
Offertes voor een dakraam met balkon ontvangen?
Wij brengen je in contact met ervaren installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor een vast dakraam op een schuin dak. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakraam prijzen

Wat kost een dakraam inclusief plaatsen?

De prijzen voor het aanschaffen en plaatsen van een dakraam beginnen bij € 2.050,- en kunnen afhankelijk van verschillende factoren erg oplopen.

Wat kost een VELUX balkon?

Een VELUX cabrio balkonvenster is vanaf € 1.500,- te realiseren. Echter kunnen de kosten wegens meerdere factoren, behoorlijk oplopen. Raadpleeg daarom een vakman om alle mogelijkheden van de montage te bespreken.

Veelgestelde vragen

Wat kost een dakraam van kunststof?

+
De kosten van een dakraam van kunststof liggen doorgaans ergens tussen de € 300,- en € 600,-. Deze kosten kunnen afhankelijk van meerdere factoren uiteenlopen.

Kun je een dakterrasvenster van beveiliging voorzien?

+
Een dakterrasvenster kan van een inbraakwerende topsafesysteem voorzien worden. Hierdoor zal het sterk beveiligd zijn tegen eventuele pogingen tot inbraak.

Is een dakraam goed waterdicht?

+
Een dakraam wordt van hoogwaardig materiaal gemaakt en is daarmee volledig waterbestendig.

Dakraam met balkon plaatsen: gratis offertes

Wil je profiteren van de voordelen van een dakraam met balkon? Ontdek wat de prijzen en mogelijkheden zijn. Vul ons formulier in, kom in contact met dakspecialisten en ontvang offertes op maat!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Hoeveel dakramen zou je willen?

2*. Is er al een dakraam aanwezig?

3*. Wat is het gewenste formaat ongeveer?

4*. Uitvoermoment

5*. Voorkeur materiaal

6*. Omschrijving

7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes