Dakraam op maat laten maken | Kosten en voor- en nadelen

Wil je een dakraam op maat laten maken? Ontdek dan in dit artikel wat de kosten zijn en welke mogelijkheden je hebt voor jouw woning.

Dakraam op maat laten maken

Dakraam op maat laten maken

Een dakraam op maat laten maken is een goede optie wanneer een standaard maat dakraam niet mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je al een opening in het dak hebt waar een dakraam in moet worden geplaatst, of omdat je specifieke wensen hebt met betrekking tot het dakraam die in een standaard maat niet verkrijgbaar is.

Verschillende opties: van platdakraam tot dakvenster

Als je kiest voor een maatwerk dakraam dan heb je meer keuzemogelijkheden dan bij een standaard dakraam. Zo kun je kiezen voor diverse afmetingen, stijlen, kleuren, materialen en uitvoeringen. Denk hierbij aan een vast dakraam, een dakraam op een plat dak of een dakvenster.

Hoe bepaal je de maat van een dakraam?

Dakramen worden in verschillende afmetingen aangeboden. Er wordt gebruik gemaakt van standaard breedtes waar je uit kunt kiezen, variërend van 55 tot 134 centimeter breed. Binnen deze breedtes zijn weer verschillende hoogtes beschikbaar, afhankelijk van het merk dat je kiest. Wanneer je voor een dakraam op maat kiest, kan de juiste maat bepaald worden aan de hand van jouw wensen.

Wat zijn de kosten voor een dakraam op maat?

Ga je een dakraam op maat laten maken, dan is het fijn om te weten wat je ongeveer aan kosten kunt verwachten. De kosten van een dakraam plaatsen bestaan uit de prijs van het maatwerk dakraam, de eventuele leverkosten en de kosten voor het plaatsen. De kosten voor een dakraam op maat zijn lastig in te schatten, omdat deze van vele factoren afhankelijk zijn.

Het is goed om rekening te houden met prijzen die beginnen bij € 200 en kunnen oplopen tot meer dan € 1000. Voor een goed beeld van de kosten van een maatwerk dakraam kun je het beste verschillende offertes opvragen en deze met elkaar vergelijken.

Offertes voor een dakraam op maat ontvangen?
Wij brengen je in contact met ervaren installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat de mogelijkheden en kosten zijn van een dakraam op maat. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakraam prijzen

Voordelen en nadelen

Een maatwerk dakraam heeft zowel voordelen als nadelen. Het is goed om te kijken wat een dakraam op maat je precies oplevert en waar je juist rekening mee moet houden. Zo kun je uiteindelijk bepalen of deze optie geschikt is voor jouw situatie.

Voordelen

Het grootste voordeel van een maatwerk dakraam is dat je deze helemaal naar je eigen wensen kunt aanpassen. Waar je bij standaard dakramen aangewezen bent op de beschikbare materialen, mechanismen en kleuren, kun je een maatwerk dakraam helemaal zelf samenstellen. Zo weet je zeker dat het dakraam optimaal past bij jou en je woning.

Nadelen

Het nadeel van een maatwerk dakraam is dat deze vaak ook duurder zijn dan standaard dakramen. Houd er daarnaast rekening mee dat een dakraam speciaal voor jou gemaakt moet worden en er langere levertijden van toepassing kunnen zijn.

dakraam

Heb je een vergunning nodig om een dakraam te plaatsen?

Wil je een dakraam op maat laten plaatsen, dan is het fijn om te weten of je hiervoor een vergunning nodig hebt. Tenzij je een dakraam wilt plaatsen in een monumentaal pand of een beschermd stadsgezicht of dorpsgezicht, heb je geen dakraam vergunning nodig. Wil je een dakraam aan de voorzijde van de woning plaatsen? Dan wordt als extra eis gesteld dat deze niet boven het dakoppervlak mag uitsteken.

Dakraam op maat laten maken: gratis offertes

Wil je een dakraam op maat laten maken, zodat deze volledig voldoet aan je wensen? Kom in contact met diverse specialisten die je met deze klus kunnen helpen. Vul ons formulier in en ontvang offertes!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Hoeveel dakramen zou je willen?
2*. Is er al een dakraam aanwezig?
3*. Wat is het gewenste formaat ongeveer?
4*. Uitvoermoment
5*. Voorkeur materiaal
6*. Omschrijving
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes