Industriële waterontharder voor bedrijf of woningcomplex

Er zijn verschillende waterontharders voor industrieel of commercieel gebruik verkrijgbaar. Deze ontharders hebben voldoende capaciteit voor een hoog waterverbruik. Welke opties zijn mogelijk en met welke aandachtspunten moet je rekening houden?

industriële waterontharder

Industriële waterontharder voor grotere capaciteit

Elke waterontharder heeft een bepaalde capaciteit. Veel waterontharders zijn geschikt voor gemiddeld thuisgebruik. Voor industrieel gebruik heb je een waterontharder met een veel grotere capaciteit nodig.

Het voordeel van zo’n grote capaciteit is dat deze apparaten niet om de haverklap onderhouden of bijgevuld moeten worden.

Toepassingen van industriële ontharders

Industriële waterontharders hebben verschillende toepassingen, waaronder:

 • Appartementencomplex
 • Zwembad
 • Restaurant
 • Hotel
 • Ziekenhuis
 • Veehouder
 • Fabriek
 • Wasstraat
 • Wasserette
 • Sauna

Industriële waterbehandeling

Op veel plaatsen in Nederland hebben we te maken met hard water. Hard water zorgt niet alleen voor lelijke kalkaanslag, het verkort ook nog eens de levensduur van verschillende apparaten. Als er op grote schaal hard water wordt gebruikt is het goed om het water te ontharden.

De industriële waterontharder zorgt ervoor dat de kalk zich niet langer aan oppervlakten kan hechten. Daardoor blijft je apparatuur langer netjes en schoon.

Wat is beter mechanische of elektrische waterontharder?

Als je van plan bent een industriële waterontharder te laten plaatsen heb je de keuze uit een mechanische of een elektrische waterontharder. Beide ontharders hebben eigen voor- en nadelen.

Zo zal de elektrische ontharder vanzelfsprekend meer energie gebruiken, maar de mechanische ontharder kan zichzelf minder goed reinigen. Om die reden heeft de mechanische ontharder meer onderhoud nodig. Door een waterontharder te onderhouden blijft de conditie van het water op peil.

industriële waterontharder

Voordelen industriële waterontharder

 • Door de grote capaciteit kun je op grote schaal water ontharden
 • De levensduur van je apparatuur wordt beschermd
 • Minder last van lelijke kalkaanslag
 • Subsidie op industriële waterontharders is in sommige gevallen mogelijk
 • Zacht water zorgt voor veel minder onderhoud
 • Beter voor de conditie van je waterleidingen

Minder onderhoud nodig

Het grootste voordeel van een industriële ontharder is dat je veel minder onderhoud hoeft te plegen. Stel je bent de eigenaar van een restaurant, veehouderij of wasstraat. Dan krijg je waarschijnlijk al vlug te maken met vervelende kalkaanslag. Kalkaanslag kun je schoonmaken, maar dat neemt wel veel tijd in beslag.

Door het water voor gebruik te ontharden voorkom je dat de kalk in het water zich kan hechten aan verschillende oppervlakken. De kalk wordt uit het water gefilterd en netjes afgevoerd.

Verleng de levensduur van apparatuur

Kalkaanslag is van invloed op de levensduur van apparatuur. Dat kun je thuis al zien bij bijvoorbeeld de vaatwasser, waterkoker en wasmachine. Oppervlakkige kalkaanslag is goed schoon te maken, maar dat wordt lastiger als de kalkaanslag zich aan de binnenzijde van de leidingen en apparatuur hecht.

Met een industriële waterontharder blijft de conditie van je leidingen op orde!

Let op de hoeveelheid natrium

Sommige waterontharders voegen ná het ontharden een kleine hoeveelheid natrium toe aan het leidingwater. Deze hoeveelheid is niet schadelijk, maar ook niet altijd wenselijk.

Afhankelijk van de toepassing van het water kan het verstandig zijn om te controleren hoeveel natrium na de waterontharding in het eindproduct terechtkomt.

Belangrijke criteria

Voordat je een industriële waterontharder kiest is het goed om te weten op welke specificaties je moet letten. Zo is het belangrijk dat de installatie een grote hoeveelheid water per uur kan verwerken.

Als de capaciteit van de ontharder te laag is voor de hoeveelheid water per uur loop je het risico dat niet al het water goed onthard wordt.

Ontvang gratis waterontharder offertes

Ben je van plan een waterontharder aan te schaffen om bijvoorbeeld minder kalkaanslag te hebben in de keuken of badkamer en een minder droge huid te hebben? Ontdek dan alle opties en de beste keuze door middel van ons formulier in te vullen en offertes te vergelijken!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort waterontharder?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes