Polyesterwol isolatie | Thermische en akoestische eigenschappen

Polyesterwol isolatie wordt vaak gebruikt als akoestische isolatie, maar het materiaal heeft ook thermisch isolerende eigenschappen. Dit isolatiemateriaal combineert de voordelen van ecologische én minerale isolatie.

Polyesterwol isolatie

Wat is polyesterwol?

Polyesterwol isolatie is geschikt materiaal om jouw woning effectief te isoleren. Het heeft verschillende toepassingen en diverse voordelen. Polyesterwol wordt geproduceerd door polyestervezels, afkomstig van gerecycleerde PET-flessen, te verhitten. Zo ontstaat er een wollig isolatiemateriaal.

Het materiaal wordt soms vergeleken met minerale wol. Beide isolatiematerialen worden namelijk op een soortgelijke wijze geproduceerd. Toch zijn er enkele verschillen met minerale wol te benoemen. In tegenstelling tot minerale wol zorgt polyesterwol isolatie namelijk niet voor irritatie aan de huid, ogen en longen.

Akoestische wol voor geluidsisolatie

De polyesterwol isolatie wordt vaak gebruikt als geluidsisolatie. Dat komt doordat een van de eigenschappen van polyesterwol de uitstekende geluidsabsorptie is. Door de geluidsabsorptie kun je geluiden van buitenaf of van binnenuit weren.

polyesterwol isolatie

Hoeveel is de prijs per m2 voor polyesterwol?

De prijs voor polyesterwol isolatie ligt op gemiddeld € 8,50 per vierkante meter. De exacte prijs is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan de benodigde dikte van het materiaal, het merk en de leverancier en of je de isolatie zelf plaatst of dit uitbesteedt aan een specialist. Wanneer je een isolatiebedrijf inschakelt betaal je natuurlijk ook arbeidskosten die bovenop de kosten voor het materiaal zelf komen.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met isolatie-experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk isolatie offertes

Voordelen van polyesterwol

  • Bevat geen schadelijke vezels
  • Geschikt voor warmte-isolatie en akoestische isolatie
  • Duurzaam product, lage impact op het milieu
  • Brandwerend isolatiemateriaal
  • Eenvoudig te verwerken en plaatsen
  • Geschikt voor allerlei toepassingen
  • In verschillende diktes verkrijgbaar
  • Niet gevoelig voor vocht of schimmels

Geen schadelijke vezels

Misschien wel het grootste voordeel van polyesterwol isolatie is dat de polyestervezels van dit isolatiemateriaal niet zorgen voor irritatie. Daardoor kun je de isolatie zonder al te veel voorzorgsmaatregelen op een veilige manier zelf plaatsen.

Toepassingen

Polyesterwol isolatie kan voor zo ongeveer alle isolatieklussen in huis toegepast worden. Het is een uitstekende vorm van isolatie voor plafonds, muren, vloeren, gevels en daken. Het isolatiemateriaal gemaakt van vezels is ook nog eens in verschillende diktes verkrijgbaar.

Als rol of plaat

Als je hebt besloten je huis te isoleren met polyesterwol heb je de keuze uit samengedrukte rollen of isolatieplaten. Zowel de platen als de rollen zijn eenvoudig op maat te snijden, waardoor ze ook in moeilijke of krappe ruimtes geplaatst kunnen worden.

polyesterwol isolatie

Polyester wol plaatsen

Het plaatsen van polyesterwol isolatie is heel eenvoudig. Je koopt polyesterwol platen of rollen die beiden op maat te zagen zijn. Onder een hellend dak wordt de isolatie tussen de kepers geplaatst en in de vloer plaats je de isolatie tussen de ondervloer en de uiteindelijke vloer. Polyesterwol isolatie is licht en handzaam. Je kunt het zelf makkelijk vervoeren en verwerken.

Samengedrukte rollen

De rollen polyesterwol isolatie worden samengedrukt waardoor een compacte rol ontstaat. Als je thuis de rol uitrolt, keert het materiaal terug naar de oorspronkelijke dikte. Vervolgens kan de isolatie toegepast worden als akoestische of thermische isolatie. In vergelijking met andere isolatiematerialen is het proces erg eenvoudig. Zelfs een beginnende klusser kan uit de voeten met het materiaal.

Isolatie laten plaatsen: gratis offertes!

Wil je jouw woning optimaal isoleren en ventileren? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde isolatie-experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Hoe wil je het dak laten isoleren?

2*. Wat is de dakhelling?

3*. Omschrijving

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes