Icynene isolatieschuim | Snelle en eenvoudige isolatie

Wil je Icynene isolatieschuim gebruiken voor het isoleren van jouw woning? Maar wil je eerst meer informatie over de werking en toepassingen? In dit artikel ontdek je alle informatie over dit isolatieschuim!

isolatieschuim

Icynene isolatieschuim

Icynene isolatieschuim is een PU-schuim dat je kunt gebruiken voor de isolatie van je woning. Het schuim heeft een open cel structuur, met ademende eigenschappen en wordt op watergeblazen basis gemaakt. Bovendien isoleert het materiaal luchtdicht en is het een zeer veelzijdig isolatiemateriaal.

Is Icynene isolatieschuim duurzaam en niet schadelijk?

Doordat Icynene op watergeblazen basis wordt gemaakt, komen er geen schadelijke stoffen en minder geur vrij wanneer het isolatieschuim wordt aangebracht. Dit maakt het een duurzamere vorm van isolatie dan andere soorten schuim.

Is Icynene schuimisolatie veilig?

Doordat er geen chemische en schadelijke stoffen gebruikt hoeven te worden voor Icynene is het een veilig isolatiemateriaal. Je kunt het dan ook zelf op een veilige manier aanbrengen, maar om zeker te weten dat dit goed gebeurt, kun je ook altijd een specialist inschakelen.

Voordelen: hoge isolatiewaarde

Een groot voordeel van Icynene isolatieschuim is dat het een hoge isolatiewaarde heeft. Daarnaast kun je het materiaal zelf toepassen en hoef je geen grote investering te doen om je woning te isoleren. Het is dan ook een snelle, duurzame en eenvoudige manier van isolatie.

Nadelen

Er zitten ook enkele nadelen verbonden aan het gebruik van Icynene isolatieschuim. Wanneer het schuim na een aantal jaren bijvoorbeeld verwijderd moet worden, gaat dit niet zo makkelijk. Het moet mechanisch verwijderd worden. Daarnaast moet het materiaal aangebracht worden door een gespecialiseerd bedrijf en mag je dit niet zomaar zelf doen.

Wat kost Icynene per m2?

De gemiddelde kosten voor Icynene isolatieschuim liggen tussen de € 30 en € 35 per m². Hoeveel je uiteindelijk voor het isolatiemateriaal betaalt, is afhankelijk van meerdere factoren. Wat is de juiste dikte van de isolatielaag bijvoorbeeld en hoe groot is het te isoleren oppervlak? Het heeft allemaal invloed op de prijs.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met isolatie-experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk dakisolatie offertes

Kosten terugverdienen

Het kopen van Icynene isolatieschuim is een investering, maar je kunt dit ook weer terugverdienen. Door goede isolatie bespaar je namelijk om je energiekosten. De terugverdientijd van dit isolatieschuim ligt tussen de 7 en 10 jaar.

isolatieschuim aanbrengen

Toepassingen van Icynene isolatieschuim

Icynene isolatieschuim kun je op verschillende manieren gebruiken in en rondom je woning en heeft dus meerdere toepassingen. Om het optimale resultaat te behalen kun je het isolatieschuim het best combineren met andere isolatiematerialen. Denk hierbij aan glaswol of steenwol.

Thermische isolatie

Door goed thermisch te isoleren, kun je de warmte in een woning binnenhouden en de kou juist buiten. Hiermee bespaar je op je energierekening en behoud je een constante temperatuur in de woning. Thermisch isoleren kan met Icynene isolatieschuim. Zo kun je het schuim gebruiken om je ramen en deuren tochtvrij te maken. Daarnaast werkt isolatieschuim ook nog eens brandwerend.

Geluidsisolatie

Wist je dat Icynene isolatieschuim ook kan dienen als geluidsisolatie? Je schermt een ruimte af van geluid van buitenaf. Geluidsisolatie met alleen glas- of steenwol werkt vaak niet, dus door het te combineren met isolatieschuim is dit een mooie aanvulling en geniet je van een fijne en rustige ruimte.

Muurisolatie

Isolatieschuim kan ingezet worden voor muurisolatie, specifiek gezien voor de spouwmuur. Met Icynene isolatieschuim kan de spouw opgevuld worden en de muur zo goed geïsoleerd worden. Hierdoor kan warmte minder snel uit de woning ontsnappen.

Vloeibaar schuim voor vloerisolatie

In het geval van vloerisolatie kan Icynene isolatieschuim ook uitstekend ingezet worden. In dit geval wordt het schuim vloeibaar aangebracht tegen de onderkant van de vloer aan. Vervolgens komt het schuim in aanraking met lucht, zet het uit en wordt het hard. Doordat het snel hard wordt, is het makkelijk aan te brengen, ook als er leidingen of balken langs de vloer lopen. Het schuim kan gewoon hieromheen aangebracht worden.

Dakisolatie

Het isoleren van het dak kan ook prima met Icynene isolatieschuim. Het schuim wordt verspreid op het onderdak, waardoor er een egale isolatielaag ontstaat die naadloos overloopt op het dak zelf. Het isolatieschuim zorgt er daarnaast voor dat holle ruimtes en de kleinste hoekjes, kieren en naden opgevuld worden. De isolatie is daarnaast makkelijk te plaatsen en neemt weinig tijd in beslag. Bovendien kun je met het schuim leidingen mooi wegwerken.

Oude woning of nieuwbouwwoning

Wanneer je een nieuwbouwwoning hebt, zal je woning in de meeste gevallen al voldoende geïsoleerd zijn. Dan is het gebruik van isolatieschuim vaak niet nodig. Wanneer je een oude(re) woning hebt, kan het schuim goed als isolatiemateriaal dienen, zeker in combinatie met andere vormen van isolatie.

Icynene isolatieschuim aanbrengen

Zoals eerder benoemd, moet Icynene isolatieschuim aangebracht worden door gecertificeerde isolatiebedrijven. Een nadeel hiervan is dat dit extra kosten met zich meebrengt. Het voordeel is dat je hierdoor zeker weet dat de isolatie op de juiste manier wordt aangebracht en alles goed wordt afgedicht. Enkele aandachtspunten tijdens het aanbrengen van Icynene zijn:

  • De ondergrond moet vet- en stofvrij zijn
  • Voor een goede hechting is het goed om de ondergrond te bevochtigen
  • Het schuim zet tijdens het uitharden nog uit, dus de opening moet niet al volledig volgespoten worden
  • Wanneer het Icynene schuim is uitgehard kan eventueel overtollig schuim verwijderd worden met een breekmes of PU-verwijderaar

Specialisten vergelijken

Het is aan te raden om meerdere specialisten te vergelijken voordat je een bedrijf inschakelt. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en uiteindelijk goed geholpen worden. Om zeker te weten of isolatieschuim geschikt is voor jouw woning, is het ook altijd goed om advies op maat te vragen. Zo krijg je meer informatie over het gebruik en de toepassing. Vraag vervolgens verschillende offertes aan om de beste mogelijke deal te ontvangen!

Dakisolatie laten plaatsen: gratis offertes!

Wil je jouw dak optimaal isoleren en ventileren? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde dakisolatie experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Voorkeur materiaal
2*. Is de woning in bezit?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes