Dubbele laadpaal | Zakelijk of huiselijk gebruik

Kies voor een dubbele laadpaal om meerdere auto’s tegelijkertijd op te laden. Dit kan zowel voor zakelijk als huiselijk gebruik zeer praktisch zijn. Het laadstation is geschikt voor nagenoeg alle typen elektrische auto’s.

dubbele laadpaal

Dubbele laadpalen voor zakelijk gebruik

Er wordt steeds meer met elektrische auto’s gereden. Daardoor ontstaat vanzelfsprekend meer vraag naar laadpalen. Hiervoor biedt de dubbele laadpaal een geschikte oplossing. Dit is een compact oplaadpunt met geavanceerde slimme functies, geschikt voor zowel zakelijk als huiselijke toepassingen. Een enkel oplaadpunt met twee stopcontacten biedt een compacte laadoplossing voor het laden van twee auto’s.

Delen van een laadpaal

Dubbele laadpalen worden het meest gebruikt voor zakelijk gebruik. Het dubbele oplaadpunt zorgt ervoor dat je geen tweede laadpaal nodig hebt en is voorzien van een backoffice systeem waardoor je gemakkelijk verrekeningen kunt regelen. Dubbele laadpaal voor bedrijven is dus zeker een optie.

Vermogen van 22kw van de laadstations

Beslis welk vermogen geschikt is voor jouw situatie. Je kan een laadpaal met een 3,7 kW vermogen tot een 22kW vermogen kiezen. Vaak wordt er voor 22 kW laadpaal gekozen. Zo krijg je de maximale output per socket en kan je nagenoeg alle auto’s opladen op maximale snelheid. De outlets bieden een los instelbaar laadvermogen zodat dit op elke auto afgestemd kan worden.

Voordelen van een dubbel laadstation

Door het plaatsen van een dubbel laadstation kom je klanten en medewerkers tegemoet. Ook ben je voorbereid op de verwachtte groei in gebruik van elektrische auto’s en draag je bij aan milieuvriendelijkheid.

Laadpas

Door gebruik van een laadpas kun je ervoor zorgen dat de laadpaal niet ongewenst gebruikt wordt. Een dubbele laadpaal is zeer geschikt voor semi publiek gebruik. Zo kan je mogelijk verdienen aan publiek gebruik van de laadpaal. Mogelijk wordt het energieverbruik digitaal gemonitord. Zo houd je gemakkelijk het verbruik bij en kan je mogelijk de kosten verrekenen.

Dubbele laadpaal ook thuis mogelijk

Het dubbele laadstation is ook geschikt als eigen laadpaal voor de deur. Wanneer jij en je partner beiden een elektrische auto hebben kan dit erg praktisch zijn. Zo hoef je niet op elkaar te wachten en hoef je je ook geen zorgen te maken dat de stoppen eruit vliegen door overbelasting van het elektriciteitsnet. Je kan met een individueel oplaadpunt gemakkelijk beide je elektrische auto opladen.

Slimme functies installeren

Kies voor geavanceerde slimme functies zoals bidirectioneel laden, waarbij de elektriciteit afgegeven kan worden zodat niets verspilt wordt, of dynamic load balancing. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat er minder wordt verbruikt wanneer je huishouden veel stroom gebruikt. Zo wordt overbelasting van het elektriciteitsnet voorkomen.

Benieuwd naar een dubbele laadpaal?
Voor een goed prijsinschatting van de dubbele laadpaal vraag je vrijblijvend een offerte aan. Zo krijg je een goede inschatting van de kosten van de laadpaal die je wilt.
arrow Vraag offertes aan

Extra controle op de veiligheid

Het dubbel laadstation gebruikt veel energie in één keer wanneer er twee elektrische auto’s zijn aangesloten. Hierdoor kan sneller overbelasting van het elektriciteitsnet ontstaan en het vergroot de kans op oververhitting. Om dit tegen te werken zijn de dubbele laadpalen extra getest en zo aangepast dat dit niet gebeurt. Hierdoor zijn deze laadpalen extra veilig gemaakt. Je hebt hierdoor minder kans op oververhitting en overbelasting bij gebruik van een dubbele laadpaal.

Behuizing van de laadpunten

Daarnaast is de behuizing van de laadpunten extra sterk gemaakt. Gezien een dubbele laadpaal vaak buiten op openbare plekken wordt geplaatst moeten ze voldoende bestand zijn tegen weersinvloeden en mogelijk vandalisme. Om dure schade te voorkomen zijn ze hier extra bestand tegen gemaakt.

De voordelen van een dubbele laadpaal

Een dubbele laadpaal kan veel voordelen hebben wanneer je twee of meer laadpunten wilt laten aanleggen.

  • Snel opladen zonder op iemand anders te moeten wachten
  • Meer laadpunten zonder extra ruimte in te nemen
  • Extra brandveilig
  • Minder kans op overbelasting
  • Bestand tegen weersinvloeden en extra sterke behuizing
  • Digitaal bijhouden van het verbruik
  • Mogelijkheid van geavanceerde slimme functies

Wat zijn de kosten van een dubbele laadpaal?

De kosten van een dubbele laadpaal beginnen bij € 1.500, gemiddeld zijn de laadpalen echter duurder. Hoeveel een dubbele laadpaal kost hangt af van wat je precies wilt. Denk aan de maximale output per socket die je wilt, de locatie van de plaatsing, de afstand van de meterkast en welke geavanceerde slimme functies je wilt hebben. Daarnaast kan je een laadpaal voor zakelijke of huiselijke toepassingen kiezen en zullen de kosten daartussen ook verschillen.

Niet hetzelfde als bidirectionele laadpaal

Een dubbele laadpaal wordt soms verward met een bidirectionele laadpaal. Een bidirectionele laadpaal is echter iets anders. Hierbij kan een laadpaal de auto niet alleen opladen, maar ook ontladen. De laadpaal kan de stroom vanuit de autobatterij weer terug naar het huishouden sturen. Zo kan de stroom binnen huiselijke toepassingen gebruikt worden.

Energieverspilling voorkomen

Gezien een elektrische batterij langzaam leegloopt wanneer het niet gebruikt wordt, voorkom je zo dat je energie verspilt. Daarnaast kan het helpen om overbelasting te verminderen door extra elektriciteit te leveren wanneer je veel tegelijkertijd opvraagt.

Veelgestelde vragen

Wat kost een bidirectionele laadpaal?

+
Een bidirectionele laadpaal kost al snel € 6.000, afhankelijk van de specificaties en het merk.

Is 3x25a genoeg voor laadpaal?

+
Ja, 3x25a is genoeg voor een laadpaal.

Heeft een laadpaal een eigen groep nodig?

+
Dit is niet verplicht, maar het is wel sterk aangeraden.

Kan je geld verdienen met een laadpaal?

+
Ja, je kunt geld verdienen met de laadpaal door de energie die je zelf niet gebruikt te verkopen aan anderen die hun auto opladen via jouw paal.

Dubbele laadpaal: offertes vergelijken

Om de beste prijs voor de dubbele laadpaal te krijgen, kun je vrijblijvend offertes opvragen en vergelijken. Wij matchen je met ervaren installateurs uit jouw regio, zodat je zeker weet dat jouw laadpaal goed is afgestemd op je wensen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Afstand tot meterkast
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes