Knauf Supafil – Duurzame spouwmuurisolatie

We duiken diep in de wereld van spouwmuurisolatie met speciale aandacht voor Knauf Supafil, een innovatief en milieuvriendelijk isolatiemateriaal. We verkennen de unieke eigenschappen van Supafil inblaaswol, waaronder de uitstekende thermische isolatie, hoge isolatiewaarde en duurzaamheid.

knauf supafil

Knauf Supafil spouwmuurisolatie

Knauf Supafil is een uniek type isolatiemateriaal, speciaal ontwikkeld voor het isoleren en na-isoleren van bestaande spouwmuren. Het is een minerale inblaaswol, een soort glaswol, die uitblinkt in thermische isolatie en duurzaamheid.

Knauf Supafil is niet alleen geschikt als isolatie voor de spouwmuur, maar kan ook worden gebruikt voor het isoleren van daken met de lichtere variant, Supafil Loft.

Knauf supafil glaswol

Knauf supafil is een vorm van glaswol en werkt als een beschermende laag die je huis inpakt, vergelijkbaar met een thermische deken.

Door kleine gaatjes in de buitenmuren te boren wordt deze speciale wol in de ruimte tussen de muren, de zogenaamde spouw, geblazen.

Duurzame isolatie

Dit zorgt voor een naadloze en effectieve isolatielaag die helpt om de warmte in je huis te houden.

Het bijzondere aan Knauf Supafil glaswol is dat het gemaakt is van gerecycled glas, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Vochtproblemen voorkomen

Bovendien is het ontworpen om waterafstotend en brandwerend te zijn, wat bijdraagt aan de veiligheid en duurzaamheid van je huis.

Kortom, met Knauf Supafil kies je voor een hoogwaardige, duurzame en veilige isolatieoplossing.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met isolatie-experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk isolatie offertes

Voordelen van Knauf Supafil

Knauf Supafil is een van de meest innovatieve soorten spouwmuurisolatie die tal van voordelen biedt, maar ook enkele overwegingen met zich meebrengt:

 • Uitstekende isolatiewaarde en duurzaamheid
 • Waterafstotend en ademend
 • Brandveiligheid

Uitstekende isolatiewaarde

Een van de belangrijkste voordelen van Knauf Supafil is de hoge isolatiewaarde, uitgedrukt in de lambdawaarde. Met een lambdawaarde van 0,034 W/mK biedt Knauf Supafil een van de beste isolatieprestaties onder de minerale wollen.

De duurzaamheid van Supafil is ook indrukwekkend; het materiaal is gemaakt van 80% gerecycled glas en bevat geen toegevoegde chemicaliën, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Blijvend ademend

Supafil is vochtwerend, wat betekent dat het bestand is tegen schimmels, rot en bacteriën. Bovendien zakt het isolatiemateriaal niet in, waardoor het zijn isolatiewaarde behoudt.

Ondanks zijn waterafstotende eigenschappen, blijft Knauf Supafil ademend, waardoor vocht dat zich in de muren bevindt kan ontsnappen en vochtproblematiek worden voorkomen.

Nadelen van Knauf Supafil inblaaswol

 • Installatie
 • Geschiktheid van de spouwmuur

Plaatsing komt nauw

De installatie van Supafil vereist een professionele aanpak. Het materiaal wordt via boorgaten in de voegen van de gevel in de spouwmuur geblazen.

Hoewel dit proces efficiënt is, moet het worden uitgevoerd door een erkende Supafil-installateur om een optimale verdeling en prestatie van het isolatiemateriaal te garanderen.

Muren moeten geschikt zijn

Niet alle spouwmuren zijn geschikt voor Knauf Supafil isolatie. De spouwmuur moet aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals een minimale breedte van 5 cm en een goede staat van de gevel.

Bovendien mag de spouw niet zwaar vervuild zijn met cementresten of oude bouwmaterialen.

knauf supafil

Hoe wordt Supafil geplaatst?

Het plaatsen van Knauf Supafil spouwmuurisolatie gaat in een aantal stappen. Het is een proces dat zorgvuldig wordt uitgevoerd door professionals. Hier is hoe het werkt:

 • Voorinspectie: voordat je begint komt er een speciaal opgeleide professional langs. Deze persoon kijkt naar je muren en zorgt ervoor dat alles klaar is voor de isolatie.
 • Inblazen: de Knauf Supafil inblaaswol wordt via kleine gaatjes in de buitenmuur in de spouw geblazen. De boorgaten zorgen ervoor dat de wol gelijkmatig verdeeld wordt in de spouw.

Het mooie van Supafil is dat het vochtwerend is en niet inzakt. Dit betekent dat de isolatie altijd goed blijft werken, ook als het buiten heel koud of juist heel warm is.

 • Kwaliteitscontrole: er zijn organisaties die controleren of de isolatie goed is aangebracht. Dit geeft jou de zekerheid dat de isolatie aan alle eisen voldoet.
 • Afwerking: nadat de Supafil inblaaswol in de spouw is geblazen, worden de gaatjes in de muur weer netjes dichtgemaakt. Zo zie je er niks meer van en blijft je muur mooi.

Terugverdientijd Knauf Supafil

Investeren in Knauf Supafil spouwmuurisolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt tot 25% op je jaarlijkse energiefactuur besparen met spouwmuurisolatie. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is relatief kort.

Dit betekent dat je de investering na een tijdje terugverdient. De gebruikelijke periode om de investering in Supafil van Knauf isolatie terug te verdienen ligt tussen de 2 en 6 jaar, afhankelijk van het soort woning, de dikte van het isolatiemateriaal en het type verwarming.

Is de spouwmuur geschikt voor Knauf Supafil?

Voordat je besluit om te isoleren met Knauf Supafil, is het belangrijk om te weten of je woning geschikt is voor dit type isolatie.

Niet alle spouwmuren zijn namelijk geschikt voor isoleren met Supafil inblaaswol.

Voorwaarden voor het gebruik van Supafil

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je spouwmuur moet voldoen om geschikt te zijn voor isoleren met supafil:

 • Spouwbreedte: de breedte van de spouw is een belangrijke factor. Supafil is speciaal ontwikkeld voor spouwmuren met een bepaalde breedte. Het is belangrijk dat de breedte van de spouw geschikt is voor het inblazen van de Supafil inblaaswol.
 • Staat van de spouwmuur: de staat van de spouw is ook van belang. De muur moet in goede staat zijn, zonder grote scheuren of andere structurele problemen. Daarnaast moet het te isoleren oppervlak vrij zijn van puin en andere obstakels die het inblazen van de isolatie kunnen belemmeren.
 • Vochtproblemen: als er overtollig vocht aanwezig is in de spouwmuur, moeten deze eerst worden aangepakt voordat de Supafil inblaaswol onder hoge druk kan worden ingeblazen. Vocht in de spouw kan de effectiviteit van de isolatie verminderen en kan leiden tot andere problemen, zoals schimmelgroei.
 • Bereikbaarheid: de muur moet goed bereikbaar zijn voor de installateurs. Dit betekent dat er voldoende ruimte moet zijn om de benodigde apparatuur te plaatsen en dat er geen grote obstakels in de weg staan.

Besparing op termijn

Knauf Supafil muurisolatie biedt uitstekende isolatieprestaties en duurzaamheid, maar vereist een professionele installatie en een geschikte spouwmuur.

Het is een investering, maar een die zich op de lange termijn kan terugbetalen in termen van energiebesparing en comfort.

Supafil inblaaswol

Knauf Supafil inblaaswol is een uitstekende keuze voor spouwmuurisolatie. Deze Supafil inblaaswol, gemaakt van gerecycled glaswol, biedt een hoge isolatiewaarde en is milieuvriendelijk.

De Supafil glaswol is speciaal ontwikkeld voor het na-isoleren van spouwmuren en zorgt voor een optimale verdeling in de spouw.

Goede thermische isolatie

Supafil inblaaswol is vochtwerend, wat vochtproblemen voorkomt, en heeft brandklasse A1, wat betekent dat het onbrandbaar is.

Met zijn lange levensduur en financiële voordelen door energiebesparing, is isoleren met supafil een duurzame isolatieoplossing die bijdraagt aan een beter milieu.

knauf supafil

Veelgestelde vragen

Wat is Knauf Supafil?

+
Knauf Supafil inblaaswol wordt gebruikt als spouwmuurisolatie. Deze spouwmuurisolatie wordt gemaakt van gerecycled glas en werkt vochtwerend.

Wat kost Knauf Supafil per m2?

+
Hoewel de prijzen in de praktijk kunnen variëren ligt de prijs van Knauf Supafil per m2 vaak tussen de €15 en €20.

Wat is het beste product voor spouwmuurisolatie?

+
Welke spouwmuurisolatie in jouw situatie de beste is zal afhankelijk zijn van de breedte en de huidige staat van de spouw. De soorten spouwmuurisolatie met de beste prijs-kwaliteitverhouding zijn EPS parels en glaswol.

Woning laten isoleren: gratis offertes!

Wil je jouw woning optimaal isoleren en ventileren? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde isolatie-experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de vloer die geïsoleerd zou moeten worden van beton of hout?
2*. Is de woning in bezit?
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes