Kosten spouwmuurisolatie 2 onder 1 kap | Voordelen en kosten

Een 2 onder 1 kap woning verbouwen kan best lastig zijn en daarom zie je hier een verbouw webinar met ontwerp, mogelijkheden, stappenplan en kosten voor het verbouwen van een 2 onder 1 kap woning.

kosten spouwmuurisolatie 2 onder 1 kap

Wat kost een spouwmuur isoleren 2 onder 1 dak gemiddeld?

Het kost ongeveer tussen € 1800 en € 2200 om de spouwmuren van een 2 onder 1 dak te isoleren. Hierbij wordt er wel rekening gehouden met het isolatiemateriaal, vaak is dat EPS-korrels of glaswol. Hoe duur een spouwmuurisolatie per m² is, hangt af van het isolatiemateriaal dat er gebruikt wordt. Hieronder staat het gemiddelde bedrag per m² voor spouwmuurisolatie.

Isolatiemateriaal spouwmuurisolatieGemiddelde prijs per m2
EPS isolatiekorrels€ 18 – € 25 p m²
Glaswol€ 12 – € 20 p m²
PUR€ 25 – € 30 p m²

Hoeveel subsidie krijg je voor spouwmuurisolatie 2 onder 1 kap?

Je kunt een subsidie aanvragen wanneer jij de spouwmuur gaat isoleren. Zoals de ISDE-subsidie of regionale subsidies die in de gemeente gelden voor de spouwmuur. Wanneer je gebruik maakt van de subsidiemogelijkheden, verdien je de meeste van de investeringskosten wel terug.  

De terugverdientijd berekenen van spouwisolatie

De totale kosten die er betaald worden voor de spouwisolatie hebben een bepaalde terugverdientijd. Deze terugverdientijd van spouwmuurisolatie is afhankelijk van de aanschafprijs, eventuele subsidies, het type isolatie. Ongeveer binnen 2/3 jaar heb je de investering terug.

Isolatie 2 onder 1 kap woning

Wanneer je in een 2 onder 1 kap woning woont, kan goede isolatie soms voor problemen zorgen. Dit is omdat de huizen met elkaar verbonden zijn, het is dan lastig om bepaalde isolatie te plaatsen, vanwege het hoogteverschil in daken als je bijvoorbeeld isolatieplaten wil plaatsen. Je moet dan beide daken isoleren, om zo het hoogteverschil te voorkomen. Zorg er voor dat je het afstemt met buren als je isolatiemaatregelen gaat nemen die lastig uit te voeren zijn.

Wanneer de buren het er niet mee eens zijn, kunnen er scheidingsborstels geplaatst worden. Deze borstels voorkomen dat het isolatiemateriaal in de spouw van de buren terecht kan komen. Scheidingsborstels worden niet geplaatst in een vrijstaande woning en ook niet wanneer de buren hun spouwmuur wel geïsoleerd willen hebben.

Voordat de spouwmuurisolatie wordt geplaatst is het handig om een stappenplan voor deze verbouwing te maken.

Hoe worden de prijzen bepaald voor een 2 onder 1 kap woning?

Er zijn een aantal factoren waardoor het bedrag van een spouwmuurisolatie wordt bepaald. Deze factoren staan hieronder beschreven.

De huidige staat van de spouw: Bij bijvoorbeeld vervuiling of verzakkingen kan het zijn dat deze eerst uit de spouw verwijderd moet worden. Dit brengt extra kosten met zich mee. Daarom is de huidige staat van jouw huis de belangrijkste factor die de prijs beïnvloedt.

Het type materiaal: Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen die als spouwmuurisolatie toegepast kunnen worden. Welk type isolatie nu het beste is voor jouw huis hangt af van het budget en de eisen die je stelt.

Het combineren van isolatiemaatregelen: Het precieze bedrag voor het laten isoleren van de woning is ook afhankelijk van het volgende: Wil je naast spouwmuurisolatie ook andere isolatiemaatregelen uitvoeren, zoals vloerisolatie? Wanneer je ervoor kiest om deze maatregelen te combineren komen de exacte kosten hoger uit.

Voordelen van spouwmuurisolatie 2 onder 1 kap

Waarom zou je nu kiezen voor spouwmuurisolatie? Er zijn een aantal voordelen aan dit soort isolatie, zoals:

  • Met het isoleren van de spouw bespaar je flink op de gasrekening
  • Je hebt geen last van koude muren, met spouwmuurisolatie heb je warmere muren
  • Er is weinig kans op vochtproblemen met spouwmuurisolatie
  • Terugverdientijd, binnen ongeveer 2/3 jaar heb je de investering terug
  • Spouwmuurisolatie is eenvoudig te doen en is niet op te merken
Benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie bij 2 onder 1 kap?
Wij brengen je in contact met ervaren specialisten. Zij werken een offerte op maat uit op basis van jouw wensen. Vergelijk offertes en bespaar!
arrow Vergelijk isolatie prijzen

Nadelen van spouwmuurisolatie 2 onder 1 kap

Spouwmuurisolatie kent ook een aantal nadelen. Deze nadelen kunnen als volgt zijn:

  • Wanneer spouwmuurisolatie verkeerd aangebracht wordt, kunnen er vochtproblemen of andere problemen ontstaan.
  • Door de spouwmuur te isoleren kan je ervoor zorgen dat de natuurlijke ventilatie in huis minder of belemmerd wordt.

Verschillende isolatiematerialen voor de spouwmuur

Er zijn veel verschillende materialen die je kunt gebruiken voor het isoleren van de spouwmuur. Hieronder staan er een aantal van die isolatiematerialen.

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie bestaat uit glas dat gesmolten en vermalen wordt met zand. Glaswol is vocht- en schimmelwerend, brandwerend en het werkt ook als goede geluidsisolatie. Bij het isoleren van de spouwmuur met glaswol wordt de glaswol geleidelijk verdeeld over de spouw. Op deze manier zakt het materiaal niet in en zorg je voor een optimale isolatie!

EPS-korrels

EPS-parels zijn parels van piepschuim, deze isolatiekorrels zijn erg licht van gewicht en zorgen voor een goede isolatie. EPS is ongevoelig voor schimmels en vocht, daarnaast is EPS volledig recyclebaar. De isolatiekorrels worden samen met lijm in de spouw gespoten, zo blijven de korrels goed aan elkaar plakken en voorkomen zo eventuele verzakkingen.

PUR

PUR-schuim dicht de naden en kieren eenvoudig en zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Het schuim heeft geen last van schimmels, heeft een brandvertragende werking en is bestendig tegen vocht. PUR is eenvoudig aan te brengen en is beschikbaar voor plekken waar je niet snel bij kan. 

Rotswol

Rotswol wordt gemaakt van vulkanisch gesteente. Steenwol is enorm stevig, heeft geen last van schimmels, is brandwerend en steenwol zorgt daarnaast voor een goede akoestische isolatie. Steenwol kan niet tegen vocht, hierdoor kan het materiaal kan zakken.

Ontdek de kosten van spouwmuurisolatie 2 onder 1 kap

Heb je een 2 onder 1 kap woning en wil je spouwmuurisolatie laten plaatsen? Ontdek wat de kosten en mogelijkheden zijn door onderstaand formulier in te vullen. Ontvang offertes op maat en vergelijk de prijzen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Voorkeur materiaal
2*. Is de woning in bezit?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes