Spouwmuurisolatie bedrijven | Een gespecialiseerd bedrijf kiezen

Als je denkt aan energie besparen in je huis is goede spouwmuurisolatie een slimme keuze. Maar wat doen spouwmuurisolatie bedrijven precies en hoe kun je de beste erkende isolatiebedrijven vinden?

spouwmuurisolatiebedrijven

Wat doen spouwmuurisolatie bedrijven?

Erkende spouwmuurisolatie bedrijven zijn gespecialiseerd in het isoleren van de spouwmuur, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van je huis. Dit doen ze door isolatiemateriaal in de spouw aan te brengen. Het gekozen isolatiemateriaal kan variëren, maar veelgebruikte materialen voor de spouwmuur zijn bijvoorbeeld glaswol, steenwol en EPS-parels.

Waarom kiezen voor erkende en gecertificeerde isolatiebedrijven?

Het laten isoleren van je spouwmuur door een professioneel bedrijf zorgt ervoor dat het snel en correct gebeurt. Spouwmuurisolatie bedrijven hebben immers de kennis en ervaring om je huis goed te isoleren. Bovendien zijn de meeste isolatiebedrijven aangesloten bij een certificeringsorganisatie zoals Insula Certificatie, wat je de zekerheid geeft dat het werk voldoet aan hoge kwaliteitseisen.

spouwmuurisolatiebedrijven

Aanpak van spouwmuurisolatie bedrijven

Voordat je de spouwmuur laat isoleren beginnen de meeste isolatiebedrijven met een inspectie van je huis om te bepalen of isolatie van de spouwmuur mogelijk en nuttig is. Ze controleren de breedte van de spouw, inspecteren de staat van de gevel en de voegen en gaan na of er al isolatiemateriaal in de spouw aanwezig is.

Isolatie aanbrengen

Na de inspectie en het maken van een plan, gaan ze aan de slag. Ze boren kleine gaten in de voegen van de buitenmuur en blazen via deze gaten het isolatiemateriaal in de spouw. Daarna worden de gaten netjes dichtgemaakt, zodat je aan de buitenkant bijna niet ziet dat je spouwmuur geïsoleerd is.

Na-isoleren van de spouwmuur

Wanneer een spouwmuur geïsoleerd wordt, gaat het in veel gevallen om het na-isoleren van de muur. Dit betekent dat de spouw op een later moment nog voorzien wordt van isolatie, omdat dit niet al tijdens de bouw van de woning is gebeurd. Het proces begint met een inspectie van je huis door een isolatiespecialist. Ze zullen de staat van je spouwmuur controleren en bepalen wat voor jou de beste spouwmuurisolatie is. Vervolgens boren ze kleine gaten in de voegen van je buitenmuur en blazen ze het isolatiemateriaal in de spouw.

Kan je zelf na-isoleren

Het is belangrijk om te weten dat na-isoleren een taak is voor professionals. Het vereist specifieke kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat het isolatiemateriaal correct wordt aangebracht en dat er geen schade wordt toegebracht aan de structuur van je huis.

spouwmuurisolatiebedrijven

Spouwmuurisolatie bedrijven kiezen

Er zijn veel verschillende spouwmuurisolatie bedrijven actief op de markt, elk met hun eigen specialiteiten en werkwijzen. Hoewel ze allemaal hetzelfde doel hebben – het verbeteren van de energie-efficiëntie van je huis door het isoleren van de spouwmuur – kunnen de methoden en materialen die ze gebruiken variëren.

Doen alle spouwmuurisolatie bedrijven hetzelfde?

Sommige bedrijven zijn gespecialiseerd in bepaalde soorten isolatiemateriaal, zoals glaswol, steenwol of EPS-parels. Anderen kunnen een breder scala aan diensten aanbieden, waaronder het isoleren van daken, vloeren en muren. Het is belangrijk om te weten dat niet alle isolatiematerialen gelijk zijn gemaakt. Ze hebben verschillende isolatiewaarden en kunnen verschillende effecten hebben op de vochtigheid en het binnenklimaat van je huis.

Wat kost spouwmuurisolatie per m2?

De kosten van spouwmuurisolatie kunnen variëren tussen verschillende bedrijven. Dit kan te maken hebben met de kwaliteit van het gebruikte materiaal, de complexiteit van de klus en de service die het bedrijf biedt. Het is daarom altijd een goed idee om offertes van verschillende bedrijven te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Gemiddeld moet je rekening houden met kosten tussen de € 12 en € 30 per vierkante meter voor spouwmuurisolatie.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met isolatie-experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk isolatie offertes

Gecertificeerd isolatiebedrijf

Je kunt het best voor een gecertificeerd isolatiebedrijf kiezen. Een dergelijk bedrijf kan aantonen dat het voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Deze spouwmuurisolatie bedrijven hebben bewezen dat ze betrouwbaar en professioneel zijn, en dat ze de nodige kennis en ervaring hebben om je spouwmuur op de juiste manier te isoleren. Ze gebruiken goedgekeurde materialen en isolatiemethodes om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke resultaten krijgt.

Extra betrouwbaar

Het kiezen van een gecertificeerd bedrijf geeft je ook extra gemoedsrust. Je weet dat je werkt met een bedrijf dat verantwoordelijk en betrouwbaar is, en dat je huis in goede handen is. Bovendien kunnen veel gecertificeerde spouwmuurisolatie bedrijven je helpen met het aanvragen van subsidies of andere financiële voordelen die beschikbaar zijn voor energiebesparende maatregelen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een isolatiespecialist?

Wanneer je een isolatiespecialist voor spouwmuurisolatie gaat kiezen, is het goed om op een aantal zaken te letten. Denk hierbij aan de prijs en de certificering en betrouwbaarheid van het bedrijf. Ook het voorgestelde materiaal is een belangrijk aandachtspunt. Dit staat meestal aangegeven op de offerte en moet passen bij de dikte van de spouwmuur, de grootte van de voegen en het doel van de isolatie. Ook de isolatiewaarden van de materialen zijn belangrijk. Staat er daarnaast op de offerte aangegeven om hoeveel vierkante meters het gaat en of er wel of geen inspectie nodig is? Loop dit altijd even goed na voordat je de samenwerking met een bedrijf aangaat.

Veelgestelde vragen

Wat kost een spouwmuurisolatie ongeveer?

+
Gemiddeld betaal je voor spouwmuurisolatie tussen de € 12 en € 30 per vierkante meter. Vergeleken met andere isolatiesoorten is dat aan de lage kant.

Hoe vind ik een betrouwbaar isolatiebedrijf?

+
De meest handige manier om een betrouwbaar isolatiebedrijf te vinden is door in je kennissenkring rond te vragen naar positieve ervaringen. Het is ook slim om online reviews van verschillende bedrijven te vergelijken.

Welke bedrijven isoleren?

+
In verband met voorrijkosten is het verstandig om een isolatiebedrijf uit de buurt te kiezen. Online kun je alle aanbieders in jouw omgeving eenvoudig vinden.

Wat is de beste spouwmuurisolatie?

+
Bij het kiezen van spouwmuurisolatie is het goed om te kijken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding van het isolatiemateriaal. In vergelijking met andere materialen zijn EPS-parels en glaswol dan de beste opties.

Woning laten isoleren: gratis offertes!

Wil je jouw woning optimaal isoleren en ventileren? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde isolatie-experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Voorkeur materiaal
2*. Is de woning in bezit?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes