Badkamer behangen | Voordelen en Tips

Het klinkt misschien een beetje ongewoon, het behangen van een badkamer. Toch is het tegenwoordig goed mogelijk om vochtige ruimtes te behangen. We zetten alle informatie voor je op een rij!

badkamerbehang

Vinyl behang geschikt voor de badkamer

Voorheen was het niet mogelijk om in de badkamer behang aan te brengen. Dat kwam doordat het vocht het behang al snel aantastte. Tegenwoordig gebruiken we daar vinylbehang voor.

Welk behang kan tegen water?

Vinyl behang is goed bestand tegen vocht en schommelingen in temperatuur. Het gevolg daarvan is dat het papier niet op zal krullen, niet zal verkleuren of zal schimmelen. De waterbestendige coating van het vinyl behang voorkomt schade aan het behang.

badkamer behangen

Voordelen van speciaal badkamer behang kopen

  • Door de speciale coating bestand tegen condens in natte ruimtes als de badkamer
  • Veel meer opties qua designs waardoor de badkamer echt uniek wordt
  • Goedkoper dan tegels zetten in de badkamer, de badkamer verbouwen is niet nodig
  • Een veel eenvoudigere klus dan het laten betegelen van de badkamer
  • Makkelijk te vervangen als je erop uitgekeken bent
Behang laten doen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk de offertes

Geef de muren van de badkamer een nieuwe look

Misschien wel het grootste voordeel van vinyl behang in de badkamer is dat je badkamer er een unieke uitstraling van krijgt. Er zijn maar weinig badkamers met behang op de muur. Kies bijvoorbeeld voor een marmerlook voor een klassieke uitstraling, of plaats fotobehang van een prachtige zonsondergang.

Goed alternatief voor tegels op de muur

Het zetten van tegels is best een intensieve en prijzige klus. Een goedkoper alternatief is om behang op te hangen in de badkamer. Het is een klusje dat je prima zelf in een middag gedaan kunt hebben.

behang badkamer

Veel keuze uit waterbestendig behang

Nog een groot voordeel van badkamer behang is dat er een ontzettend groot aanbod aan vinyl behang bestaat. Deze populaire muurbekleding is verkrijgbaar in verschillende dessins, kleuren en afbeeldingen.

Makkelijk te vervangen

Het kan voorkomen dat je na een poosje uitgekeken raakt op het behang in de badkamer. Het voordeel van behang is dat je het veel makkelijker kunt vervangen dan bijvoorbeeld tegels.

Om vinylbehang te vervangen kun je het losstomen of een weekmiddel gebruiken. Laat de stoom of het middel even inwerken en je kunt het behang van de muur verwijderen. Na afloop is de muur in de badkamer weer gereed voor een frisse laag behang.

behang voor een badkamer

Eigenschappen van badkamer behang

Het vinyl behang in de badkamer bestaat uit twee lagen, een onderlaag en een toplaag. De onderlaag is meestal van textiel of papier, terwijl de toplaag van kunststof is. Door het kunststof kan vocht niet binnendringen en zal het behang in de badkamer niet loskomen, ook niet in kleine ruimtes waar condens langer in de ruimte blijft hangen.

Te zwaar voor gewone lijm

Door de ondergrond in te smeren met een speciale lijm zal het behang goed hechten. Doordat vinyl een zwaardere behangsoort is kun je beter geen gewone behanglijm gebruiken. Daarmee loop je namelijk het risico dat het behang niet voldoende kan hechten aan de muur.

Zelf behangen of uitbesteden?

In principe is het goed mogelijk om zelf badkamer behang aan te brengen. Toch zijn er enkele verschillen met regulier behang te benoemen. Doordat het materiaal wat stug is kan het aanbrengen van het behang wat lastiger zijn.

Als je geen ervaring hebt met behang is het misschien verstandiger om een ervaren behanger in te schakelen. Een behanger kan elke soort behang aanbrengen, zelfs badkamer behang.

badkamer laten behangen

Waterafstotend behang

Niet elke soort badkamer behang kan even goed tegen vocht. Zo zijn er soorten behang die prima tegen wat stoom kunnen, maar wel zullen beschadigen als ze te nat worden gemaakt. In dat geval kun je zo’n behangsoort beter achter het toilet of een spiegel aanbrengen dan naast een douchecabine.

Offerte voor badkamer

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Geschatte m²
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes