Behang voor slechte muren | Renovlies of Glasvezelbehang

Behang voor slechte muren is renovlies behang en we laten je er alles over zien. Voor kleine scheurtjes tot 4 mm en overbruggingen is een stevige behang zelfs nog beter dan stucwerk. Ontdek hier alle opties van behang op slechte muren.

renovatiebehang

Behang voor over scheurtjes

Door mooi behang over scheurtjes hoef je niet te stuccen en kun je mooi alles zelf doen. Het kan een ruimte een totaal ander uiterlijk geven.

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang zorgt ervoor dat je scheurtjes tot 5 mm wegwerkt onder het behang en dat deze soort behang niet scheurt daarna. Dit doet normaal papier behang wel. Renovlies is vanaf 130 gram scheuroverbruggend en dus renoverend.

Renovlies is bovendien slag en stootvast. Renovliesbehang is er in verschillende diktes. De meest gekozen dikte is 150 gram. 150 gram Renovlies behang is ondanks de dikte makkelijk te verwerken en zal toch alle kleine oneffenheden van de muur doen vergeten.

Renovlies is super strak en dus ideaal voor ook nieuwbouw woningen.

Voordelen

Wat zijn de eigenschappen van Renovlies?

  • Makkelijk te verwerken
  • Scheuroverbruggend
  • Brandvertragend
  • Milieuvriendelijk
  • Slag en stootvast
  • Directe dekking muurverf
  • Helpt tegen zuigende muren

Wat is renovatie behang?

Renovatiebehang is eigenlijk hetzelfde als renovlies behang. Dus heb je kleine plekjes op de muur of scheutjes in de muur? Dat is geen probleem, je plakt er renovlies erover en het is weggewerkt.

Denk er echter wel aan dat de muur mooi glad is. Stel, je wilt een spachtelputz muur glad maken dan doe je door middel van een stucen, gipspleister of goede plamuur en eventueel een schuurmachine. Het renovlies behangen is ideaal om lelijke plekken weg te werken maar kan natuurlijk niet alles wegwerken.

Renovatiebehang is vaak 200 gram per vierkante meter. Hierdoor is hij nog beter tegen scheuren en oude plekjes op de muur.

Beste behang voor slechte muren

Het beste behang voor slechte muren is dus renovlies. Het verwerken van een Renovatiebehang van 200 gram is echter niet zo makkelijk als papier behang. Door de dikte is dit best wel lastig. Sterker nog: glas vezel behang aan laten brengen door een vakman zal dit altijd beter rondom de hoeken en bij de tussenliggende naden en plafondrand aanbrengen. Het is dus niet echt weggelegd voor een klusser met weinig ervaring.

Renovlies of Glasvezelbehang

Renovlies is een goede papiersoort welke behoorlijk milieu vriendelijk is. Glasvezel is een glazvezel/ fiber materiaal die te koop is in verschillende structuren. Renovlies komt als het ware op de muur te liggen (en is dus niet een met de muur). Hierdoor zal hij makkelijk scheurtjes overbruggen. Als het glasvezelbehang eenmaal is aangebracht wordt het mooi 1 geheel met de muur. Hierdoor kan hij net wat minder makkelijk scheuren overbruggen.

Wat is Renovlies

Renovlies is gemaakt van Cellulose en textielvezel. Deze papiersoort zal ervoor zorgen dat de muur extra beschermd is tegen kleine scheurtjes. Dit behangen van de slaapkamer of woonkamer of andere ruimte maakt je muur sterker.

Renovlies vs stucwerk

We weten allemaal dat stucwerk een klus voor de stucadoor vakman is. Dit kunnen de meeste mensen niet zelf. Een stucadoor is best wel duur, en er komt ook dan nog materiaal bij. Met het Renovlies behang heb je niet hetzelfde resultaat maar wel het meest er op lijkende resultaat zonder de hoge kosten. Dus als je mooie strakke muren wilt en het zelf wilt aanbrengen dan is het een prima optie. Is dit geen optie? Overweeg dan eens stucen of renovlies. De prijs is een stuk voordeliger en het is ook sterk. Een eventuele scheurvorming ga je niet zien, wat bij stucwerk wel zichtbaar gaat worden.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Geschatte m²
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes